Tiramisu rețeta originală
Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit. Frişca rece de la frigider se bate cu mixerul la viteză mare până se întăreşte. Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devine un amestec cremos.Apoi se amestecă cu Mascarpone. Compoziţia obţinută, care trebuie să fie ca o smântână groasă, se adaugă peste frişca bătută şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă consistentă, asa cum este si cea de la Tiramisu rețeta originală.
Asamblare: Pişcoturile se scufundă rapid în cappuccino (fără să le ţinem prea mult în lichid, pentru că altfel riscăm să se înmoaie prea tare) şi se aşează într-un strat pe fundul unui vas de Jena dreptunghiular. Peste ele se întinde jumătate din cremă. Apoi din nou un strat de pişcoturi şi restul de cremă. Deasupra se presară cacao şi se poate rade chiar şi nişte ciocolată. Se lasă la frigider pentru minim 5 ore, pentru ca pişcoturile să fie bine pătrunse de cappucino. Se serveşte rece.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Betty's Kitchen.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii