Tiramisu rețeta originală
Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit. Frişca rece de la frigider se bate cu mixerul la viteză mare până se întăreşte. Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devine un amestec cremos.Apoi se amestecă cu Mascarpone. Compoziţia obţinută, care trebuie să fie ca o smântână groasă, se adaugă peste frişca bătută şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă consistentă, asa cum este si cea de la Tiramisu rețeta originală.
Asamblare: Pişcoturile se scufundă rapid în cappuccino (fără să le ţinem prea mult în lichid, pentru că altfel riscăm să se înmoaie prea tare) şi se aşează într-un strat pe fundul unui vas de Jena dreptunghiular. Peste ele se întinde jumătate din cremă. Apoi din nou un strat de pişcoturi şi restul de cremă. Deasupra se presară cacao şi se poate rade chiar şi nişte ciocolată. Se lasă la frigider pentru minim 5 ore, pentru ca pişcoturile să fie bine pătrunse de cappucino. Se serveşte rece.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Betty's Kitchen.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii