Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Complexitate
redusa
Tiramisu

Ingrediente

  • 1 pachet de pişcoturi (48 buc),
  • 250 g Mascarpone,
  • 200 ml frişcă lichidă Hulala,
  • 100 g zahăr,
  • 2 gălbenuşuri,
  • 2 plicuri cappuccino cu ciocolată,
  • ½ esenţă de rom

Mod de preparare

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit. Frişca rece de la frigider se bate cu mixerul la viteză mare până se întăreşte. Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devine un amestec cremos.Apoi se amestecă cu Mascarpone. Compoziţia obţinută, care trebuie să fie ca o smântână groasă, se adaugă peste frişca bătută şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă consistentă, asa cum este si cea de la Tiramisu rețeta originală.

Asamblare: Pişcoturile se scufundă rapid în cappuccino (fără să le ţinem prea mult în lichid, pentru că altfel riscăm să se înmoaie prea tare) şi se aşează într-un strat pe fundul unui vas de Jena dreptunghiular. Peste ele se întinde jumătate din cremă. Apoi din nou un strat de pişcoturi şi restul de cremă. Deasupra se presară cacao şi se poate rade chiar şi nişte ciocolată. Se lasă la frigider pentru minim 5 ore, pentru ca pişcoturile să fie bine pătrunse de cappucino. Se serveşte rece.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Betty's Kitchen.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise