autor:

autor

» » Prajituri

Tiramisu

    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
1 pachet de pişcoturi (48 buc),, 250 g Mascarpone,, 200 ml frişcă lichidă Hulala,, 100 g zahăr,, 2 gălbenuşuri,, 2 plicuri cappuccino cu ciocolată,, ½ esenţă de rom

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

6 voturi

Mod de preparare

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit. Frişca rece de la frigider se bate cu mixerul la viteză mare până se întăreşte. Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devine un amestec cremos.Apoi se amestecă cu Mascarpone. Compoziţia obţinută, care trebuie să fie ca o smântână groasă, se adaugă peste frişca bătută şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă consistentă, asa cum este si cea de la Tiramisu rețeta originală.

Asamblare: Pişcoturile se scufundă rapid în cappuccino (fără să le ţinem prea mult în lichid, pentru că altfel riscăm să se înmoaie prea tare) şi se aşează într-un strat pe fundul unui vas de Jena dreptunghiular. Peste ele se întinde jumătate din cremă. Apoi din nou un strat de pişcoturi şi restul de cremă. Deasupra se presară cacao şi se poate rade chiar şi nişte ciocolată. Se lasă la frigider pentru minim 5 ore, pentru ca pişcoturile să fie bine pătrunse de cappucino. Se serveşte rece.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Betty's Kitchen.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu rețeta originală Tiberius

Tiramisu rețeta originală Tiberius

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusul

5 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Se bate frisca cu zaharul pudra si se da la rece. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin

153 voturi    16 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Denisa Maria , 30 decembrie 2014

    miam am mancat deja si este delicios multumesc pt reteta

  • Fara foto

    Georgeta Simion , 15 aprilie 2014

    asemanator fac si eu dar folosesc cafea pt insiropat piscoturile iar pe deasupra pun 3in 1 e belea

  • Fara foto

    Georgeta Simion , 15 aprilie 2014

    asemanator fac si eu dar folosesc cafea pt insiropat piscoturile iar pe deasupra pun 3in 1

    • Fara foto

      Ilie Nico , 08 februarie 2014

      da, asta e reteta originala, fara albusuri. totusi vazusem la ana olson ca batea galbenusurile cu zaharul pe bain marie . iese f buna prajitura

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

6 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de pişcoturi (48 buc),
  • 250 g Mascarpone,
  • 200 ml frişcă lichidă Hulala,
  • 100 g zahăr,
  • 2 gălbenuşuri,
  • 2 plicuri cappuccino cu ciocolată,
  • ½ esenţă de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca