autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tiramisu a la Veneto

Autor: rencsik reka (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: rencsik reka (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Ingrediente
- 3 oua, - 250 gr zahar, - 500 gr Mascarpone (crema de branza), - 400 gr piscoturi din comert, , Pentru sirop:, , - 200 ml cafea, - 250 ml apa, - 1 portocala, - 2-3 linguri cacao pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare


Prima data pregatim siropul din portocale. Punem o cratita pe foc in care adaugam apa, zaharul si portocala taiata felii. Cand este gata siropul il luam de pe foc adaugam cafeaua si lasam un pic sa se raceasca.

Pregatim crema: galbenusurile le amestecam cu 3/4 din zahar, adaugam crema Mascarpone si amestecam cu mixerul. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul ramas, cand suntem gata adaugam spuma la crema de Mascarpone. Piscoturile le asezam intr-un vas yena si le stropim cu siropul de cafea, punem un strat de crema, un strat de piscoturi si iar crema. Sa avem grija sa ne ajunga crema si deasupra. Pentru cateva ore punem prajitura la frigider. La servire presaram deasupra cacao. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu a la Veneto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bretzel/ covrigi nemtesti

Bretzel/ covrigi nemtesti

Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei).

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu nuca de cocos

Negresa cu nuca de cocos

Intr-un castron mare se bate untul cu zaharul pana cand se obtine o crema usoara si spumoasa.Se adauga

10 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 250 gr zahar
  • - 500 gr Mascarpone (crema de branza)
  • - 400 gr piscoturi din comert
  • Pentru sirop:
  • - 200 ml cafea
  • - 250 ml apa
  • - 1 portocala
  • - 2-3 linguri cacao pentru ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici