autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tiramisu a la Veneto

Autor: rencsik reka (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: rencsik reka (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Ingrediente
- 3 oua, - 250 gr zahar, - 500 gr Mascarpone (crema de branza), - 400 gr piscoturi din comert, , Pentru sirop:, , - 200 ml cafea, - 250 ml apa, - 1 portocala, - 2-3 linguri cacao pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare


Prima data pregatim siropul din portocale. Punem o cratita pe foc in care adaugam apa, zaharul si portocala taiata felii. Cand este gata siropul il luam de pe foc adaugam cafeaua si lasam un pic sa se raceasca.

Pregatim crema: galbenusurile le amestecam cu 3/4 din zahar, adaugam crema Mascarpone si amestecam cu mixerul. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul ramas, cand suntem gata adaugam spuma la crema de Mascarpone. Piscoturile le asezam intr-un vas yena si le stropim cu siropul de cafea, punem un strat de crema, un strat de piscoturi si iar crema. Sa avem grija sa ne ajunga crema si deasupra. Pentru cateva ore punem prajitura la frigider. La servire presaram deasupra cacao. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu a la Veneto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu mac

Rulada cu mac

Mod de preparare: Se framanta un aluat din aceste ingrediente.Aluatul trebuie sa fie potrivit,deci

27 voturi    3 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 250 gr zahar
  • - 500 gr Mascarpone (crema de branza)
  • - 400 gr piscoturi din comert
  • Pentru sirop:
  • - 200 ml cafea
  • - 250 ml apa
  • - 1 portocala
  • - 2-3 linguri cacao pentru ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone