Tiramisu a la Veneto

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 250 gr zahar
  • - 500 gr Mascarpone (crema de branza)
  • - 400 gr piscoturi din comert
  • Pentru sirop:
  • - 200 ml cafea
  • - 250 ml apa
  • - 1 portocala
  • - 2-3 linguri cacao pentru ornat

Mod de preparare

Prima data pregatim siropul din portocale. Punem o cratita pe foc in care adaugam apa, zaharul si portocala taiata felii. Cand este gata siropul il luam de pe foc adaugam cafeaua si lasam un pic sa se raceasca.
Pregatim crema: galbenusurile le amestecam cu 3/4 din zahar, adaugam crema Mascarpone si amestecam cu mixerul. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul ramas, cand suntem gata adaugam spuma la crema de Mascarpone. Piscoturile le asezam intr-un vas yena si le stropim cu siropul de cafea, punem un strat de crema, un strat de piscoturi si iar crema. Sa avem grija sa ne ajunga crema si deasupra. Pentru cateva ore punem prajitura la frigider. La servire presaram deasupra cacao.
Pofta buna!
Seamana foarte bine cu Tiramisu rețeta originală

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise