autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tiramisu a la Veneto

Autor: rencsik reka (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: rencsik reka (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Ingrediente
- 3 oua, - 250 gr zahar, - 500 gr Mascarpone (crema de branza), - 400 gr piscoturi din comert, , Pentru sirop:, , - 200 ml cafea, - 250 ml apa, - 1 portocala, - 2-3 linguri cacao pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare


Prima data pregatim siropul din portocale. Punem o cratita pe foc in care adaugam apa, zaharul si portocala taiata felii. Cand este gata siropul il luam de pe foc adaugam cafeaua si lasam un pic sa se raceasca.

Pregatim crema: galbenusurile le amestecam cu 3/4 din zahar, adaugam crema Mascarpone si amestecam cu mixerul. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul ramas, cand suntem gata adaugam spuma la crema de Mascarpone. Piscoturile le asezam intr-un vas yena si le stropim cu siropul de cafea, punem un strat de crema, un strat de piscoturi si iar crema. Sa avem grija sa ne ajunga crema si deasupra. Pentru cateva ore punem prajitura la frigider. La servire presaram deasupra cacao. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu a la Veneto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec rapid

Chec rapid

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat; Se adauga faina si un praful de copt si se

11 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Brioșe cu vanilie - fără gluten

Brioșe cu vanilie - fără gluten

Incepem prin a mixa untul cu zaharul pina devine spumă, adaugăm esenta de vanilie și apoi ouăle

1 vot    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 250 gr zahar
  • - 500 gr Mascarpone (crema de branza)
  • - 400 gr piscoturi din comert
  • Pentru sirop:
  • - 200 ml cafea
  • - 250 ml apa
  • - 1 portocala
  • - 2-3 linguri cacao pentru ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Rulada cu mascarpone, rodie si goji