Tiramisu rețeta originală
- Se prepara o cafea tare si se untroduce batonul de vanile, se lasa sa se raceasca;
- Se spara ouale si se pun galbenusurile cu zaharul si se amesteca foarte bine apoi se pune putin cate putin smantana si dupa ce compozitia este ca o smantana groasa se pune la congelator pentru 15 min.
- Se bat bine albusurile si se adauga frisca lichida;se amesteca cu mixerul compozitia de frisca si albusuri si cand e foarte bine batuta se pune si ea pentru 15 min in frigider
- Dupa ce a trecut timpul mentionat se iau din congelator si frigider cele doua compozitii si se amesteca impreuna;
-Se purcede la aranjarea compoitiei: se pun biscuiti in amestecul de cafea + vanilie + zahar si se inmoaie (nu se tin mult pentru ca sunt foarte fragili)
- Se aseaza un strat de biscuiti si apoi compozitia de frisca si celelalte ingrediente, iar un strat de biscuiti si un strat de crema, pana la final cand ultimul strat este de crema peste care se presara cacao sau daca doriti ciocolata neagra rasa.
-Se pune la frigider si dupa aproximativ 1 ora se poate consuma.
Pofta buna!
La fel de bun ca si Tiramisu rețeta originală!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii