autor:

Elena

» » Prajituri

TIRAMISU ANDA

Autor: Elena (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
1 pachet de biscuiti Petit Beurre, cam 300gr., 1 cutie smantana - 250gr., 1 cutie frisca - 250gr., 5 oua, 1 cana cu esenta cafea neagra, 1 baton vanilie, 150 - gr. zahar, Putin praf de cacao sau ciocolata neagra pentru final

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

- Se prepara o cafea tare si se untroduce batonul de vanile, se lasa sa se raceasca;

- Se spara ouale si se pun galbenusurile cu zaharul si se amesteca foarte bine apoi se pune putin cate putin smantana si dupa ce compozitia este ca o smantana groasa se pune la congelator pentru 15 min.

- Se bat bine albusurile si se adauga frisca lichida;se amesteca cu mixerul compozitia de frisca si albusuri si cand e foarte bine batuta se pune si ea pentru 15 min in frigider

- Dupa ce a trecut timpul mentionat se iau din congelator si frigider cele doua compozitii si se amesteca impreuna;

-Se purcede la aranjarea compoitiei: se pun biscuiti in amestecul de cafea + vanilie + zahar si se inmoaie (nu se tin mult pentru ca sunt foarte fragili)

- Se aseaza un strat de biscuiti si apoi compozitia de frisca si celelalte ingrediente, iar un strat de biscuiti si un strat de crema, pana la final cand ultimul strat este de crema peste care se presara cacao sau daca doriti ciocolata neagra rasa.

-Se pune la frigider si dupa aproximativ 1 ora se poate consuma.

Pofta buna!

La fel de bun ca si Tiramisu rețeta originală!
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU ANDA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura egipteana cu nuca si caramel

Prajitura egipteana cu nuca si caramel

Se incalzeste cuptorul in timp ce vom face 3 foi , fiecare din : 3 albusuri batute spuma apoi amestecate

35 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de biscuiti Petit Beurre
  • cam 300gr.
  • 1 cutie smantana - 250gr.
  • 1 cutie frisca - 250gr.
  • 5 oua
  • 1 cana cu esenta cafea neagra
  • 1 baton vanilie
  • 150 - gr. zahar
  • Putin praf de cacao sau ciocolata neagra pentru final

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Amandine