autor:

vera

» » Prajituri

Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Ingrediente
mascarpone-500g, 6 oua, zahar 150g, savoiardi cam 36 bucati, cafea concentrata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul folosind mixerul - uniti mascarpone si amestecati cu mare atentie - trebuie sa-l amestecati ft usor si sa ajungeti albusurile batute bine spuma tare cu multa atentie si cit mai delicat posibil

Insiropati ft putin savoiardi in cafea si asezati-i intr-un vas (eu folosesc yena), iar deasupra crema si tot asa un strat de biscuiti si unul de crema pina le terminati pe amaindoua. Deasupra spulberati cacao amara.

Il introduceti in frigider - il puteti servi cind s-a racit. Simplu, rapid si foarte bun

*Sfat - eu de obicei albusurile le inlocuiesc cu 250 g frisca batuta bine, are un gust mai deosebit, si-l puteti conserva 2-3 zile fara probleme (albusul se poate monta si poate lasa un lichid in vas) *spor la treaba*
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu - asa cum il pregatesc eu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu caramel si ciocolata

Tarta cu caramel si ciocolata

Blat: Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit. Tapetam cu aceasta compozitie o forma

17 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Furnicuta

Prajitura Furnicuta

Pentru foaia cu nuca mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana

10 voturi    2 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    ERATA: "uniti" se va citi "incorporati" "sa ajungeti" se va citi "sa adaugati" "savoiardi" se va citi "piscoturi" (din vina traducatorului!)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • mascarpone-500g
  • 6 oua
  • zahar 150g
  • savoiardi cam 36 bucati
  • cafea concentrata

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
titza

titza (Chef de cuisine)

ERATA: "uniti" se va citi "incorporati" "sa ajungeti" se va citi "sa adaugati" "savoiardi" se va citi "piscoturi" (din vina traducatorului!)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu cirese