autor:

cristina cryss0809

» » Prajituri

Tiramisu cea mai buna reteta

Autor: cristina cryss0809 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina cryss0809 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 31 octombrie 2011

Ingrediente
1 pachet mare piscoturi Savoiardi,, 6 galbenusuri,500gr Mascarpone,, 800ml frisca,, 200gr zahar pudra,, 150 gr zahar tos,, 4 plicuri zahar vanilat,, 1 sticluta esenta rom mai buna,, 3 plicuri intaritor de frisca,, 500ml cafea,, cacao pentru pudrat la sfarsit, 2 plicuri de Cappuccino

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se pun cele 6 galbenusuri,200gr zahar pudra si batem bine dupa bagam la microunde 1 minut sau punem la bain mare ,eu am pus la microunde unde compozitia trebuie sa se ingroase,se lasa sa se raceasca unde punem crema Mascarpone, 2 plicuri zahar vanilat,jumatate din cantitatea de frisca,2 plicuri de Cappuccino si intaritor de frisca.Eu fac frisca din smantana are un gust net superior celei din comert.In cafea punem 150 gr de zahar tos si esenta de rom o incalzim si incepem sa muiem piscoturile pe rand,doar le bagam in cafea si le scoatem deoarece riscam sa se moaie prea repede.Intr-o tava punem un rand de piscoturi crema inca un rand de piscoturi iar crema iar deasupra jumatate din frisca ramasa pudram cu cacao si o bagam la frigider pana a doua zi.

Desi nu este Tiramisu rețeta originală, pentru mine este cea mai buna reteta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cea mai buna reteta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si cirese

Prajitura cu branza si cirese

Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,iaurtul,untul

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Chec Tigru

Chec Tigru

Topim ciocolata amaruie cu jumatate din cantitatea de unt si lapte.Procedam intocmai si cu ciocolata

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lili Dobrea , 01 mai 2015

    Bonisima

  • Fara foto

    Lucia Mohor , 26 noiembrie 2014

    Vorrei provare anchi io

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2011

    Cred ca este o bunatate,arata super !

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet mare piscoturi Savoiardi,
  • 6 galbenusuri,500gr Mascarpone,
  • 800ml frisca,
  • 200gr zahar pudra,
  • 150 gr zahar tos,
  • 4 plicuri zahar vanilat,
  • 1 sticluta esenta rom mai buna,
  • 3 plicuri intaritor de frisca,
  • 500ml cafea,
  • cacao pentru pudrat la sfarsit
  • 2 plicuri de Cappuccino

Raporteaza reteta

Retete
de cristina cryss0809
CIORBA DE COCOS

CIORBA DE COCOS

Se curata cocosul, se spala si se pune la fiert in oala minune cu o lingurita sare dar in prealabil

16 voturi    4 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
GALUSTE CU PRUNE

GALUSTE CU PRUNE

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert,dupa ce au fiert se paseaza bine se adauga 3 linguri

17 voturi    7 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Gem de zarzare (caise)

Gem de zarzare (caise)

Zarzarele se spala si se scot samburii ,se aseaza pe un prosop pentru a se scurge apa se lasa cam

13 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate,arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Gibanica (croata)