autor:

cristina cryss0809

» » Prajituri

Tiramisu cea mai buna reteta

Autor: cristina cryss0809 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina cryss0809 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 31 octombrie 2011

Ingrediente
1 pachet mare piscoturi Savoiardi,, 6 galbenusuri,500gr Mascarpone,, 800ml frisca,, 200gr zahar pudra,, 150 gr zahar tos,, 4 plicuri zahar vanilat,, 1 sticluta esenta rom mai buna,, 3 plicuri intaritor de frisca,, 500ml cafea,, cacao pentru pudrat la sfarsit, 2 plicuri de Cappuccino

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se pun cele 6 galbenusuri,200gr zahar pudra si batem bine dupa bagam la microunde 1 minut sau punem la bain mare ,eu am pus la microunde unde compozitia trebuie sa se ingroase,se lasa sa se raceasca unde punem crema Mascarpone, 2 plicuri zahar vanilat,jumatate din cantitatea de frisca,2 plicuri de Cappuccino si intaritor de frisca.Eu fac frisca din smantana are un gust net superior celei din comert.In cafea punem 150 gr de zahar tos si esenta de rom o incalzim si incepem sa muiem piscoturile pe rand,doar le bagam in cafea si le scoatem deoarece riscam sa se moaie prea repede.Intr-o tava punem un rand de piscoturi crema inca un rand de piscoturi iar crema iar deasupra jumatate din frisca ramasa pudram cu cacao si o bagam la frigider pana a doua zi.

Desi nu este Tiramisu rețeta originală, pentru mine este cea mai buna reteta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cea mai buna reteta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 14 %
699.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Lili Dobrea , 01 mai 2015

    Bonisima

  • Lucia Mohor , 26 noiembrie 2014

    Vorrei provare anchi io

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2011

    Cred ca este o bunatate,arata super !

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet mare piscoturi Savoiardi,
  • 6 galbenusuri,500gr Mascarpone,
  • 800ml frisca,
  • 200gr zahar pudra,
  • 150 gr zahar tos,
  • 4 plicuri zahar vanilat,
  • 1 sticluta esenta rom mai buna,
  • 3 plicuri intaritor de frisca,
  • 500ml cafea,
  • cacao pentru pudrat la sfarsit
  • 2 plicuri de Cappuccino

Raporteaza reteta

Retete
de cristina cryss0809
CIORBA DE COCOS

CIORBA DE COCOS

Se curata cocosul, se spala si se pune la fiert in oala minune cu o lingurita sare dar in prealabil

17 voturi    4 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
GALUSTE CU PRUNE

GALUSTE CU PRUNE

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert,dupa ce au fiert se paseaza bine se adauga 3 linguri

17 voturi    7 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Gem de zarzare (caise)

Gem de zarzare (caise)

Zarzarele se spala si se scot samburii ,se aseaza pe un prosop pentru a se scurge apa se lasa cam

15 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate,arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu limete si rom