Ingrediente
1 pachet mare piscoturi Savoiardi,, 6 galbenusuri,500gr Mascarpone,, 800ml frisca,, 200gr zahar pudra,, 150 gr zahar tos,, 4 plicuri zahar vanilat,, 1 sticluta esenta rom mai buna,, 3 plicuri intaritor de frisca,, 500ml cafea,, cacao pentru pudrat la sfarsit, 2 plicuri de Cappuccino
Dificultate: Medie | Timp: 1h 40 min
Intr-un castron se pun cele 6 galbenusuri,200gr zahar pudra si batem bine dupa bagam la microunde 1 minut sau punem la bain mare ,eu am pus la microunde unde compozitia trebuie sa se ingroase,se lasa sa se raceasca unde punem crema Mascarpone, 2 plicuri zahar vanilat,jumatate din cantitatea de frisca,2 plicuri de Cappuccino si intaritor de frisca.Eu fac frisca din smantana are un gust net superior celei din comert.In
cafea punem 150 gr de zahar tos si esenta de rom o incalzim si incepem sa muiem piscoturile pe rand,doar le bagam in
cafea si le scoatem deoarece riscam sa se moaie prea repede.Intr-o tava punem un rand de piscoturi crema inca un rand de piscoturi iar crema iar deasupra jumatate din frisca ramasa pudram cu cacao si o bagam la frigider pana a doua zi.
Desi nu este Tiramisu rețeta originală, pentru mine este cea mai buna reteta!