Tiramisu rețeta originală
Cum se face Tiramisu rețeta originală:
Se pregateste cafeaua concentrata (aproximativ 200-250 ml), se indulceste si se varsa intr-un vas larg, pentru a se racori si a fi usor de inmuiat piscoturile.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat galbenusurile cu 60 g zahar, pana se topeste zaharul si devine spumos.
Se amesteca cu o lingura Mascarpone-ul, pana ajunge la o consistenta cremoasa, fara a insista prea mult. Acesta se adauga la galbenusurile frecate cu zahar. Se amesteca usor, pana se omogenizeaza. Atentie! Daca se bate prea mult, riscati sa se taie, sa devina o pasta lichida.
Se bat bine albusurile cu un praf de sare, adaugandu-se apoi restul de zahar (60 g). Se bate bine, pana se topeste zaharul.
Se amesteca prima crema cu albusul spuma, usor, pana la omogenizare.
Se inmoaie piscoturile in cafea, repede, unul cate unul, cu grija sa nu devina prea moi, prea "apoase". Acestea se aseaza in asa fel ca sa rezulte straturile incrucisate (unul pe lung, urmatorul pe lat) ca sa se tina ca un blat. Dupa ce am asezat un strat de piscoturi, asezam peste un strat de crema, cernem cacao, urmand cu un alt strat de crema, cacao...etc, terminand la final cu cacao pudra si ciocolata rasa din abundenta.
Se lasa cateva ore la frigider, pentru a se compacta si a-i da timp sa se raceasca bine.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii