autor:

iulia787

» » Prajituri

Tiramisu clasic

Autor: iulia787 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 29 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulia787 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 29 martie 2012

Ingrediente
Cacao pudra- cat se doreste, Cafea concentrata- cat este nevoie pentru a inmuia piscoturile, Ciocolata rasa- cat se doreste, pentru a acoperi tiramisu', Mascarpone- 500 g, Oua- 6 bucati- de marime medie, Zahar- 120 g (+ 2 linguri pentru cafea, daca se doreste), Piscoturi- 400 gr

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pregateste cafeaua concentrata (aproximativ 200-250 ml), se indulceste si se varsa intr-un vas larg, pentru a se racori si a fi usor de inmuiat piscoturile.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat galbenusurile cu 60 g zahar, pana se topeste zaharul si devine spumos.

Se amesteca cu o lingura Mascarpone-ul, pana ajunge la o consistenta cremoasa, fara a insista prea mult. Acesta se adauga la galbenusurile frecate cu zahar. Se amesteca usor, pana se omogenizeaza. Atentie! Daca se bate prea mult, riscati sa se taie, sa devina o pasta lichida.

Se bat bine albusurile cu un praf de sare, adaugandu-se apoi restul de zahar (60 g). Se bate bine, pana se topeste zaharul.

Se amesteca prima crema cu albusul spuma, usor, pana la omogenizare.

Se inmoaie piscoturile in cafea, repede, unul cate unul, cu grija sa nu devina prea moi, prea "apoase". Acestea se aseaza in asa fel ca sa rezulte straturile incrucisate (unul pe lung, urmatorul pe lat) ca sa se tina ca un blat. Dupa ce am asezat un strat de piscoturi, asezam peste un strat de crema, cernem cacao, urmand cu un alt strat de crema, cacao...etc, terminand la final cu cacao pudra si ciocolata rasa din abundenta.

Se lasa cateva ore la frigider, pentru a se compacta si a-i da timp sa se raceasca bine.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu clasic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura acadea (cake pops)

Prajitura acadea (cake pops)

Eu am folosit biscuiti Pepito cu cacao si crema de lapte, dar puteti folosi biscuiti Oreo, Tempo

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu rubarba si bezea

Placinta cu rubarba si bezea

Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam lingura cu zahar si untul rece. Incorporam

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Cacao pudra- cat se doreste
  • Cafea concentrata- cat este nevoie pentru a inmuia piscoturile
  • Ciocolata rasa- cat se doreste
  • pentru a acoperi tiramisu'
  • Mascarpone- 500 g
  • Oua- 6 bucati- de marime medie
  • Zahar- 120 g (+ 2 linguri pentru cafea
  • daca se doreste)
  • Piscoturi- 400 gr

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Delicia