autor:

iulia787

» » Prajituri

Tiramisu clasic

Autor: iulia787 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 29 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulia787 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 29 martie 2012

Ingrediente
Cacao pudra- cat se doreste, Cafea concentrata- cat este nevoie pentru a inmuia piscoturile, Ciocolata rasa- cat se doreste, pentru a acoperi tiramisu', Mascarpone- 500 g, Oua- 6 bucati- de marime medie, Zahar- 120 g (+ 2 linguri pentru cafea, daca se doreste), Piscoturi- 400 gr

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pregateste cafeaua concentrata (aproximativ 200-250 ml), se indulceste si se varsa intr-un vas larg, pentru a se racori si a fi usor de inmuiat piscoturile.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat galbenusurile cu 60 g zahar, pana se topeste zaharul si devine spumos.

Se amesteca cu o lingura Mascarpone-ul, pana ajunge la o consistenta cremoasa, fara a insista prea mult. Acesta se adauga la galbenusurile frecate cu zahar. Se amesteca usor, pana se omogenizeaza. Atentie! Daca se bate prea mult, riscati sa se taie, sa devina o pasta lichida.

Se bat bine albusurile cu un praf de sare, adaugandu-se apoi restul de zahar (60 g). Se bate bine, pana se topeste zaharul.

Se amesteca prima crema cu albusul spuma, usor, pana la omogenizare.

Se inmoaie piscoturile in cafea, repede, unul cate unul, cu grija sa nu devina prea moi, prea "apoase". Acestea se aseaza in asa fel ca sa rezulte straturile incrucisate (unul pe lung, urmatorul pe lat) ca sa se tina ca un blat. Dupa ce am asezat un strat de piscoturi, asezam peste un strat de crema, cernem cacao, urmand cu un alt strat de crema, cacao...etc, terminand la final cu cacao pudra si ciocolata rasa din abundenta.

Se lasa cateva ore la frigider, pentru a se compacta si a-i da timp sa se raceasca bine.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu clasic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA LICA  CU CREMA COCOS

PRAJITURA LICA CU CREMA COCOS

Margarina, zaharul, ciocolata se topesc intro craticioara la foc mic, mestecand continuu, adaugam

7 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Chec cu lamaie si mac

Chec cu lamaie si mac

Mai intai de toate, lasam ingredientele la temperatura camerei,untul si ouale in special. Pornim

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Cacao pudra- cat se doreste
  • Cafea concentrata- cat este nevoie pentru a inmuia piscoturile
  • Ciocolata rasa- cat se doreste
  • pentru a acoperi tiramisu'
  • Mascarpone- 500 g
  • Oua- 6 bucati- de marime medie
  • Zahar- 120 g (+ 2 linguri pentru cafea
  • daca se doreste)
  • Piscoturi- 400 gr

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu struguri, branza si cacao