autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU CU CAISE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, (pentru 4 portii):, 250g. mascarpone,, 250ml. frisca,, 1/2-1 lingurita praf de scortisoara,, 2 linguri zahar pudra,, 2 pachete zahar vanilinat,, 2 linguri rom,, 4 linguri suc de lamaie,, 1 lingurita coaja rasa de la 1 portocala,, 150g, turta dulce,, 1 cutie compot de caise(425ml.)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se pune branza mascarpone impreuna cu frisca intr-un bol si se amesteca bine pana rezulta o compozitie cremoasa.Se adauga scortisoara,zaharul pudra,zaharul vanilinat,romul, sucul si coaja de portocala.Se scurg caisele si se taie corabioare.

2.Se pregatesc 4 castronase pentru desert sau 4 pahare cu picior , in care se pune turta dulce, apoi caisele si crema de mascarpone in straturi si se pun la rece.

3.Inainte de servire, se presara scortisoara.



Obs:Se poate prepara si cu piersici, pere , felii de mere inmuiate in vin alb sau felii de portocale.



Dupa ce am incercat Tiramisu rețeta originală trebuia neaparat sa incerc si aceasta varianta.
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU CU CAISE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza

Clatite cu branza

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul. Punem branza

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

29 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • (pentru 4 portii):
  • 250g. mascarpone,
  • 250ml. frisca,
  • 1/2-1 lingurita praf de scortisoara,
  • 2 linguri zahar pudra,
  • 2 pachete zahar vanilinat,
  • 2 linguri rom,
  • 4 linguri suc de lamaie,
  • 1 lingurita coaja rasa de la 1 portocala,
  • 150g
  • turta dulce,
  • 1 cutie compot de caise(425ml.)

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tort masinuta