TIRAMISU CU CAISE

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • (pentru 4 portii):
  • 250g. mascarpone,
  • 250ml. frisca,
  • 1/2-1 lingurita praf de scortisoara,
  • 2 linguri zahar pudra,
  • 2 pachete zahar vanilinat,
  • 2 linguri rom,
  • 4 linguri suc de lamaie,
  • 1 lingurita coaja rasa de la 1 portocala,
  • 150g, turta dulce,
  • 1 cutie compot de caise(425ml.)

Mod de preparare

1.Se pune branza mascarpone impreuna cu frisca intr-un bol si se amesteca bine pana rezulta o compozitie cremoasa.Se adauga scortisoara,zaharul pudra,zaharul vanilinat,romul, sucul si coaja de portocala.Se scurg caisele si se taie corabioare.

2.Se pregatesc 4 castronase pentru desert sau 4 pahare cu picior , in care se pune turta dulce, apoi caisele si crema de mascarpone in straturi si se pun la rece.

3.Inainte de servire, se presara scortisoara.

Obs:Se poate prepara si cu piersici, pere , felii de mere inmuiate in vin alb sau felii de portocale.

Dupa ce am incercat Tiramisu rețeta originală trebuia neaparat sa incerc si aceasta varianta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor