Tiramisu cu capsuni

Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tiramisu cu capsuni

Ingrediente

  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita (rece)
  • 250 g mascarpone
  • esenta de rom
  • Alte ingrediente:
  • 225 g capsuni curatate de codite
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 21 piscoturi bicolore
  • 3 capsuni + cacao pentru decor

Mod de preparare

Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora.

Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar intr-o craticioara pusa pe baie de abur pana cand devin cremoase. Se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza frisca foarte bine, apoi se incorporeaza branza mascarpone, crema de galbenusuri si esenta de rom.

Se da crema la rece.

Capsunile se aleg si se pun deoparte, iar siropul rezultat se dilueaza cu 100 ml apa si se da in clocote ca sa se topeasca zaharul de tot. Se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Se inmoaie sapte piscoturi in sirop si se aseaza pe un platou. Cu ajutorul unu posh se pune un strat de crema. Se adauga un strat de capsuni, care se preseaza. Se pune cate un pic de crema din loc in loc peste capsuni, apoi se mai pune un strat de piscoturi insiropate. Se pun din nou crema, capsuni, putina crema din loc in loc, inca un strat de piscoturi insiropate si din nou crema. Se pudreaza tortul "Tiramisu" cu cacao, iar in mijlocul sau se pun trei capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise