autor:

autor

» » Prajituri

Tiramisu cu crema Mascarpone

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
6 lingurite cu virf de cafea,, o sticluta cu esenta de rom,, 400 gr. piscoturi Savoyardi,, 4 oua,, 7 linguri cu virf zahar, 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime,, 2 plicuri de praf de frisca, cacao pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

529 voturi

Mod de preparare

Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai., ca la Tiramisu rețeta originală

Se tine o zi la frigider, sa se patrunda piscoturile si se serveste
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu crema Mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • hashul

    hashul (Chef de cuisine):

    Buna , am facut si eu reteta asta ,este foarte buna ,delicioasa, dar nu stiu din ce cauza mi-a iesit foarte moale nu o pot servi la farfurie,cu toate ca am tinut-o toata noaptea la frigider, este cumva reteta pentru pahar sau am gresit eu cu ceva?? Va multumesc

  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    O prajitura excelenta, in orice imprejurare..am facut-o deja a doua oara

  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    O prajitura light..foarte delicioasa

  • 11 comentarii

  • Maria Geru , 10 iulie 2015

    e buna tare de tot

  • Liana Astilean , 07 martie 2014

    sper sa fie gustoasa multumim

  • Elabbas Ahmed , 19 ianuarie 2014

    Da stiu ca ii BUNA de tot

    • Sica Moise , 03 ianuarie 2014

      Da stiu ca ii BUNA de tot

    • Mady Amo , 03 ianuarie 2014

      esti ciresica de pe tort

    • Lory Blonda , 31 decembrie 2013

      bun bun

    • Lia Maria , 30 decembrie 2013

      yami..yamiiiii

    • Nicusor Vrabie , 25 decembrie 2013

      buna nai ce zice

    • Camelia , 11 iunie 2010

      de cand ma gasit reteta asta de tiramisu nici nu mai fac in alt fel. Ne place mult de tot!!! Multumesc celei sau celui care a scris-o!!!

    • valentina , 09 martie 2010

      tirmisu cu crema marscapone e foarte buna si delicioasa a ce imi place si la toata familia

    • paty , 26 iunie 2009

      Prajitura este simpla,de complexitate redusa si iese delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

529 voturi

Ingrediente

  • 6 lingurite cu virf de cafea,
  • o sticluta cu esenta de rom,
  • 400 gr. piscoturi Savoyardi,
  • 4 oua,
  • 7 linguri cu virf zahar
  • 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime,
  • 2 plicuri de praf de frisca
  • cacao pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Camelia

de cand ma gasit reteta asta de tiramisu nici nu mai fac in alt fel. Ne place mult de tot!!! Multumesc celei sau celui care a scris-o!!!

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
PLACINTA CU ZMEURA