autor:

autor

» » Prajituri

Tiramisu cu crema Mascarpone

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
6 lingurite cu virf de cafea, o sticluta cu esenta de rom, 400 gr. piscoturi Savoyardi, 4 oua, 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime, 2 plicuri de praf de frisca cacao pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

527 voturi

Mod de preparare

Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.
Se tine o zi la frigider, sa se patrunda piscoturile si se serveste
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu crema Mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

Se prepara blatul din ouale intregi frecate cu zaharul si se adauga apa fiarta ,apoi faina amestecata

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina. Se ia o mana de faina si se opareste cu lapte fierbinte, amestecandu-se bine. Se

1 vot    0 comentarii
4h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • hashul

    hashul (Chef de cuisine):

    Buna , am facut si eu reteta asta ,este foarte buna ,delicioasa, dar nu stiu din ce cauza mi-a iesit foarte moale nu o pot servi la farfurie,cu toate ca am tinut-o toata noaptea la frigider, este cumva reteta pentru pahar sau am gresit eu cu ceva?? Va multumesc

  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    O prajitura excelenta, in orice imprejurare..am facut-o deja a doua oara

  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    O prajitura light..foarte delicioasa

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Geru , 10 iulie 2015

    e buna tare de tot

  • Fara foto

    Liana Astilean , 07 martie 2014

    sper sa fie gustoasa multumim

  • Fara foto

    Elabbas Ahmed , 19 ianuarie 2014

    Da stiu ca ii BUNA de tot

    • Fara foto

      Sica Moise , 03 ianuarie 2014

      Da stiu ca ii BUNA de tot

    • Fara foto

      Mady Amo , 03 ianuarie 2014

      esti ciresica de pe tort

    • Fara foto

      Lory Blonda , 31 decembrie 2013

      bun bun

    • Fara foto

      Lia Maria , 30 decembrie 2013

      yami..yamiiiii

    • Fara foto

      Nicusor Vrabie , 25 decembrie 2013

      buna nai ce zice

    • Fara foto

      Camelia , 11 iunie 2010

      de cand ma gasit reteta asta de tiramisu nici nu mai fac in alt fel. Ne place mult de tot!!! Multumesc celei sau celui care a scris-o!!!

    • Fara foto

      valentina , 09 martie 2010

      tirmisu cu crema marscapone e foarte buna si delicioasa a ce imi place si la toata familia

    • Fara foto

      paty , 26 iunie 2009

      Prajitura este simpla,de complexitate redusa si iese delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

527 voturi

Ingrediente

  • 6 lingurite cu virf de cafea
  • o sticluta cu esenta de rom
  • 400 gr. piscoturi Savoyardi
  • 4 oua
  • 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime
  • 2 plicuri de praf de frisca cacao pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Camelia

de cand ma gasit reteta asta de tiramisu nici nu mai fac in alt fel. Ne place mult de tot!!! Multumesc celei sau celui care a scris-o!!!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Rulada cu gem de capsuni Rulada cu gem de capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema fina de branza si fructe Prajitura cu crema fina de branza si fructe

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si ciocolata