Tiramisu cu fructe

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu cu fructe

Ingrediente

  • Piscoturi (4 folii)
  • un compot de piersici (ideal este facut in casa ) ,
  • 500 g mascarpone,
  • 500 ml frisca lichida,
  • 2 pachete crema de vanilie de la dr. Oetker,
  • 5 oua,
  • 200 g zahar si fructe (de sezon, de care se gasesc )

Mod de preparare

Simplu, usor de facut si foarte, foarte bun ! La fel de bun ca Tiramisu rețeta originală.

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga frisca si se bate pina la intarire ( eu le pun in blender).

Se adauga mascarpone si crema de vanilie si se bate cu mixerul la viteza foarte mare, iese o crema pufoasa si aromata.

Se scurg fructele din compot si in acest sirop se inmoaie piscoturile, nu foarte tare pentru ca vrem sa aiba tinuta.

Constructia torului este simpla : un rind de piscoturi, un strat subtire de crema, fructe taiate subtire, iar un strat subtire de crema, apoi iar piscoturi , crema, fructe, ultimul strat find crema in strat mai gros putin. Se decoreaza cu fructe dupa gust si se lasa la rece macar 3-4 ore. Din cantitatea asta tortul iese mare dar se poate face si mai micut, cu reducerea ingredientelor ca si cantitate.

Este gustos si racoritor, un desert excelent.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise