autor:

Antonina

» » Prajituri

Tiramisu cu iz de castane

Autor: Antonina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Antonina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, - 400 g piscoturi sampanie, Pentru crema:, - 4 galbenusuri, - 200 g frisca lichida, - 120 g zahar cristal, - 250 g mascarpone, - 1 esenta rom, - 2 lingurite cu varf de crema de castane, - ness, pentru insiropat - 4 linguri

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Pregatire crema:

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Separat se mixeaza frisca lichida. Apoi se adauga in frisca, crema de galbenus, mascarpone, esenta de rom si crema de castane.

Finalizare prajitura:

Piscoturile de sampanie se insiropeaza in ness instant (am folosit 500 ml apa + cele 4 linguri cu ness).

Se aseaza pe un platou un strat subtire de crema, apoi piscoturile de sampanie insiropate si tot asa pana se termina piscoturile. La final se adauga restul de crema, se pudreaza ness si se orneaza cu ciocolata.

De departe cel mai bun Tiramisu, chiar mai bun si decat Tiramisu rețeta originală



Sursa acestei retete este blog-ul culinar:

http://www.dulcegarii-culinare.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu iz de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu cu piure de castane

Tiramisu cu piure de castane

Se zdrobeste pireul de castane cu furculita(eu am folosit pireu unguresc la pachet,dar se poate folosi

2 voturi    0 comentarii
35 min
Torturi
Sarlota cu dulceata de mure

Sarlota cu dulceata de mure

Se prepara budinca incalzind laptele, adaugand praful de sarlota amestecat cu zaharul in 100 ml lapte.

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Antonina

    Antonina (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

    Va multumesc.. Mai multe detalii legate de reteta gasiti pe blog-ul meu www.dulcegarii-culinare.blogspot.com

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Super bun yumi,yumi...Felicitari ! *****

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    cred ca ii forte bun felicitari

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Arata excelent.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Arata bine iar gustul cred ca este ft bun!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 400 g piscoturi sampanie
  • Pentru crema:
  • - 4 galbenusuri
  • - 200 g frisca lichida
  • - 120 g zahar cristal
  • - 250 g mascarpone
  • - 1 esenta rom
  • - 2 lingurite cu varf de crema de castane
  • - ness
  • pentru insiropat - 4 linguri

Raporteaza reteta

Retete
de Antonina
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se topeste, la foc mic, ciocolata neagra si untul. Se adauga apoi zaharul, pana se topeste si acesta.

13 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Torturi
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Pui ingredientele intr-un vas, in ordinea precizata in lista, si te faci ca amesteci bine... apoi

8 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Aperitive cu brinza
Guacamole

Guacamole

Am taiat avocado-ul pe din doua, i-am dat una-n cap samburelui, pe care l-am eliminat cu cutitul

4 voturi    2 comentarii
10 min
Aperitive

Antonina (Chef de cuisine)

Va multumesc.. Mai multe detalii legate de reteta gasiti pe blog-ul meu www.dulcegarii-culinare.blogspot.com

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Pandispan pufos cu cirese