autor:

Antonina

» » Prajituri

Tiramisu cu iz de castane

Autor: Antonina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Antonina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, - 400 g piscoturi sampanie, Pentru crema:, - 4 galbenusuri, - 200 g frisca lichida, - 120 g zahar cristal, - 250 g mascarpone, - 1 esenta rom, - 2 lingurite cu varf de crema de castane, - ness, pentru insiropat - 4 linguri

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Pregatire crema:
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Separat se mixeaza frisca lichida. Apoi se adauga in frisca, crema de galbenus, mascarpone, esenta de rom si crema de castane.
Finalizare prajitura:
Piscoturile de sampanie se insiropeaza in ness instant (am folosit 500 ml apa + cele 4 linguri cu ness).
Se aseaza pe un platou un strat subtire de crema, apoi piscoturile de sampanie insiropate si tot asa pana se termina piscoturile. La final se adauga restul de crema, se pudreaza ness si se orneaza cu ciocolata.

Sursa acestei retete este blog-ul culinar:
http://www.dulcegarii-culinare.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu iz de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu cu pireu de castane

Tiramisu cu pireu de castane

Se zdrobeste pireul de castane cu furculita(eu am folosit pireu unguresc la pachet,dar se poate folosi

2 voturi    0 comentarii
35 min
Torturi
Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Blat - Preincălziti cuptorul la 180 de grade; - Amestecați într-un bol următoarele ingrediente

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Antonina

    Antonina (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

    Va multumesc.. Mai multe detalii legate de reteta gasiti pe blog-ul meu www.dulcegarii-culinare.blogspot.com

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Super bun yumi,yumi...Felicitari ! *****

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    cred ca ii forte bun felicitari

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Arata excelent.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Arata bine iar gustul cred ca este ft bun!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 400 g piscoturi sampanie
  • Pentru crema:
  • - 4 galbenusuri
  • - 200 g frisca lichida
  • - 120 g zahar cristal
  • - 250 g mascarpone
  • - 1 esenta rom
  • - 2 lingurite cu varf de crema de castane
  • - ness
  • pentru insiropat - 4 linguri

Raporteaza reteta

Retete
de Antonina
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se topeste, la foc mic, ciocolata neagra si untul. Se adauga apoi zaharul, pana se topeste si acesta.

13 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Torturi
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Pui ingredientele intr-un vas, in ordinea precizata in lista, si te faci ca amesteci bine... apoi

8 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Aperitive cu brinza
Guacamole

Guacamole

Am taiat avocado-ul pe din doua, i-am dat una-n cap samburelui, pe care l-am eliminat cu cutitul

4 voturi    2 comentarii
10 min
Aperitive

Antonina (Chef de cuisine)

Va multumesc.. Mai multe detalii legate de reteta gasiti pe blog-ul meu www.dulcegarii-culinare.blogspot.com

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
indiene cu frisca