Ingrediente
200g ciocolata alba, 200g ciocolata amara, 500g frisca, 4oua intregi, 120g zahar, 1 paharel lichior de ciocolata, -250g savoiardi sau pavesini
Dificultate: Medie | Timp: 2h
37 voturi
Mod de preparare
Compozitia de oua batute bine se separa in doua castroane: o jumatate se amesteca cu ciocolata alba si jumatate din frisca, amestecand cu atentie, iar cea de-a doua jumatate se amesteca cu ciocolata amara si jumatate de frisca.
Lichiorul se dilueaza cu 1 pahar de apa, iar cu acest lichior vom insiropa piscoturile.
Asamblare:
Tapetam o tava de cozonac cu folie de plastic, se pune compozitia de ciocolata alba, un strat de piscoturi insiropate, compozitia de ciocolata amara, un alt strat de piscoturi, iar la sfarsit un strat de crema de trufe: ciocolata topita 100g amestecata cu 150g frsca lichida.
Se inchide totul cu folie de plastic si se pune la congelator timp de 2 ore; se scoate si se orneaza cu trufe de ciocolata, pregatite cu ajutorul unui pos.
Mi-a placut mai mult decat Tiramisu rețeta originală :)
cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009
Imi place tiramisu si cu branza mascarpone, cu crema din comert dar sunt sigura ca aceasta reteta este super buna!
mony , 30 septembrie 2009
adevaratul tiramisu se face cu branza marscapone
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009
Foarte buna, aspectoasa deopotriva!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 august 2009
Felicitari, arata superb.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 august 2009
Azi fac tiramisu,draga Vera mi-ai dat o idee super,sa mai schimb si eu cate ceva la tiramisu.Felicitari,ai o superba prezentare.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009
Felicitari din toate punctele de vedere....