autor:

Luana

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tiramisu cu piure de castane

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Ingrediente
200g piscoturi, 500g piure de castane, 2 albusuri, 2 linguri de zahar, 100g zahar praf, 300 ml frisca, 1 cafea expreso, 10 ml rom sau esenta de rom, cateva nuci pentru ornat(obtional)

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Se zdrobeste pireul de castane cu furculita(eu am folosit pireu unguresc la pachet,dar se poate folosi si cel la borcan;cel la borcan fiind mai lichid nu vom mai adauga albusurile de ou).Se adauga 100g zahar praf,5 ml. de rom si albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar,se amesteca pana obtinem o crema moale(nu lichida).

Intr-o tava de chec se pune folie alimentara.Faceam o cafea expreso pe care o indulcim cu putin zahar si adaugam 5ml. de rom.Aranjam piscoturile unul langa altul,insiropam fiecare piscot cu cafea,dupa care punem jumatate din compozitia de pireu de castane.Asezam al doilea rand de piscoturi,insiropam cu cafea si pumen restul de pireu de castane.Asezam al treilea rand de piscoturi,insiropam cu cafea si punem totul la frigider pentru aproximativ 3-4 ore.

Inainte de-a scoate tortul din frigider,batem frisca.Se scoate tortul din frigider si cu grija ,tinand folia alimentara de capete,scoatem tortul din tava si-l asezam pe un platou.Se indeparteaza folia si se acopera pe lateral si deasupra cu frisca.Se poate decora cu nuci sau pur si simplu cu praf de cacao.(Eu l-am decorat cu biscuiti pe care am pus cate o jumatate de nuca ,un varf de lingurita de miere si le-am pus la cuptor 3min;cat sa se topeasca mierea.Dupa ce biscuitii s-au racit i-am folosit la decorarea tortului).

Chiar daca Tiramisu rețeta originală este preferatul meu, mi-a placut mult si aceasta varianta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort camasa

Tort camasa

Mod de preparare blat: Eu am impartit ingredientele pentru blat in doua parti egale si am copt

7 voturi    10 comentarii
12h
Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Blat: Cuptorul se incinge la 180gC.Se bate mai intai untul spuma cu 100g zahar.Se inglobeaza pe

6 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200g piscoturi
  • 500g piure de castane
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 100g zahar praf
  • 300 ml frisca
  • 1 cafea expreso
  • 10 ml rom sau esenta de rom
  • cateva nuci pentru ornat(obtional)

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

12 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse alb si fructe de padure