autor:

Luana

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tiramisu cu pireu de castane

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Ingrediente
200g piscoturi, 500g pireu de castane, 2 albusuri, 2 linguri de zahar, 100g zahar praf, 300 ml frisca, 1 cafea expreso, 10 ml rom sau esenta de rom, cateva nuci pentru ornat(obtional)

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Se zdrobeste pireul de castane cu furculita(eu am folosit pireu unguresc la pachet,dar se poate folosi si cel la borcan;cel la borcan fiind mai lichid nu vom mai adauga albusurile de ou).Se adauga 100g zahar praf,5 ml. de rom si albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar,se amesteca pana obtinem o crema moale(nu lichida).
Intr-o tava de chec se pune folie alimentara.Faceam o cafea expreso pe care o indulcim cu putin zahar si adaugam 5ml. de rom.Aranjam piscoturile unul langa altul,insiropam fiecare piscot cu cafea,dupa care punem jumatate din compozitia de pireu de castane.Asezam al doilea rand de piscoturi,insiropam cu cafea si pumen restul de pireu de castane.Asezam al treilea rand de piscoturi,insiropam cu cafea si punem totul la frigider pentru aproximativ 3-4 ore.
Inainte de-a scoate tortul din frigider,batem frisca.Se scoate tortul din frigider si cu grija ,tinand folia alimentara de capete,scoatem tortul din tava si-l asezam pe un platou.Se indeparteaza folia si se acopera pe lateral si deasupra cu frisca.Se poate decora cu nuci sau pur si simplu cu praf de cacao.(Eu l-am decorat cu biscuiti pe care am pus cate o jumatate de nuca ,un varf de lingurita de miere si le-am pus la cuptor 3min;cat sa se topeasca mierea.Dupa ce biscuitii s-au racit i-am folosit la decorarea tortului).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu pireu de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Blat de ciocolata alba pentru torturi festive-Madeira Sponge Cake

Blat de ciocolata alba pentru torturi festive-Madeira Sponge Cake

Pentru torturile etajate se folosesc blaturi cu o consistenta dura,cel mai des intalnit fiind Madeira

18 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort diplomat cu blat

Tort diplomat cu blat

Ieri a fost ziua verisoarei mele dragi si tare mi-as fi dorit sa fiu acasa si sa petrecem asa cum

82 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200g piscoturi
  • 500g pireu de castane
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 100g zahar praf
  • 300 ml frisca
  • 1 cafea expreso
  • 10 ml rom sau esenta de rom
  • cateva nuci pentru ornat(obtional)

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

10 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat