Tiramisu cu piure de castane

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu cu piure de castane

Ingrediente

  • 200g piscoturi
  • 500g piure de castane
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 100g zahar praf
  • 300 ml frisca
  • 1 cafea expreso
  • 10 ml rom sau esenta de rom
  • cateva nuci pentru ornat(obtional)

Mod de preparare

Se zdrobeste pireul de castane cu furculita(eu am folosit pireu unguresc la pachet,dar se poate folosi si cel la borcan;cel la borcan fiind mai lichid nu vom mai adauga albusurile de ou).Se adauga 100g zahar praf,5 ml. de rom si albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar,se amesteca pana obtinem o crema moale(nu lichida).

Intr-o tava de chec se pune folie alimentara.Faceam o cafea expreso pe care o indulcim cu putin zahar si adaugam 5ml. de rom.Aranjam piscoturile unul langa altul,insiropam fiecare piscot cu cafea,dupa care punem jumatate din compozitia de pireu de castane.Asezam al doilea rand de piscoturi,insiropam cu cafea si pumen restul de pireu de castane.Asezam al treilea rand de piscoturi,insiropam cu cafea si punem totul la frigider pentru aproximativ 3-4 ore.

Inainte de-a scoate tortul din frigider,batem frisca.Se scoate tortul din frigider si cu grija ,tinand folia alimentara de capete,scoatem tortul din tava si-l asezam pe un platou.Se indeparteaza folia si se acopera pe lateral si deasupra cu frisca.Se poate decora cu nuci sau pur si simplu cu praf de cacao.(Eu l-am decorat cu biscuiti pe care am pus cate o jumatate de nuca ,un varf de lingurita de miere si le-am pus la cuptor 3min;cat sa se topeasca mierea.Dupa ce biscuitii s-au racit i-am folosit la decorarea tortului).

Chiar daca Tiramisu rețeta originală este preferatul meu, mi-a placut mult si aceasta varianta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise