autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU CU PORTOCALE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
(pentru 8 portii):, 2 linguri migdale feliate,, 750g.piscoturi,, 3 portocale,, 500g.mascarpone,, 250g.branza dulce de vaca, 1 sticluta esenta de vanilie,, 5 linguri suc de lamaie,, 4 linguri suc de portocale,, 100g.zahar,, 1/2 dl. cafea neagra,, cacao pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Migdalele feliate se prajesc intr-o tigaie de teflon,fara grasime.Piscoturile se zdrobesc si se amesteca cu migdalele feliate , apoi se repartizeaza in 8 pahare de sticla.
2.Se curata portocalele , inlaturandu-se si partea alba, care este amara.Se desparte in felii si se pun feliile in fiecare pahar, impartindu-se in mod egal.
3.Cu mixerul se amesteca branza dulce de vaca cu branza mascarpone ,cu esenta de vanilie, cu sucul de lamaie , cu 4 linguri suc de portocale,cu zaharul si cu cafeaua neagra.Crema obtinuta se repartizeaza in cele 8 pahare peste feliile de portocale.Se tin la rece, in frigider , 30 de minute, se cerne cacao peste crema si se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU CU PORTOCALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de caise

Gem de caise

1. Caisele spalate si curatate de samburi le punem intr-o oala cu fundul mai gros sau un vas de tuci.

4 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Turtă cu mere glasate

Turtă cu mere glasate

Aluatul se face în robot(sau nu!). Amestecă: făina, zahărul, untul moale, coaja de lămâie,

8 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Mi-ar placea sa gust tot felul de preparate tiramisu.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Nu-mi place amestecul portocale cafea, mai bn folosesti doar sucul de fructe (PORTOCALE) este mai racoritor si gustos, cafeaua si cacao merg la tiramisù clasic,dupa parerea mea,dar depinde de gustul fiecaruia!

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Fac variate tiramisuri cu fructe;in special imi place tiramisu servit in pahare cu picior sau cupe de sticla.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Merita incercata si aceasta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru 8 portii):
  • 2 linguri migdale feliate,
  • 750g.piscoturi,
  • 3 portocale,
  • 500g.mascarpone,
  • 250g.branza dulce de vaca
  • 1 sticluta esenta de vanilie,
  • 5 linguri suc de lamaie,
  • 4 linguri suc de portocale,
  • 100g.zahar,
  • 1/2 dl. cafea neagra,
  • cacao pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mi-ar placea sa gust tot felul de preparate tiramisu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ochelarii bunicii