autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU CU RUBARBA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
(pentru 4 portii):, 2 fire de rubarba tanara, , 4 prafuri de vanilie Bourbon, , 1 portocala(bio, daca este posibil), , 125ml. frisca, , 350g.branza dulce, , 90g.zahar, , 1 lingurita suc de lamaie verde, , 9 bucati piscoturi, , 8 linguri lichior de vanilie, , 1/2 lingurita amidon alimentar, , frunze de menta pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1.Se curata rubarba, se spala , se taie in bucati mici.Intr-o cratita se pun la fiert 150 ml. apa cu 3 pachete prafuri de vanilie Bourbon.Se adauga rubarba si , in vas acoperit, se fierbe 8 minute.Se lasa sa se raceasca.

2.Portocala se cufunda in apa clocotita, apoi se rade coaja si se extrage sucul.Frisca se bate cu un praf de vanilie .Branza se freaca cu zaharul,cu 2 linguri coaja rasa de portocala,cu o lingura suc de portocale si cu sucul de lamaie verde(limett).Branza se amesteca usor cu frisca.

3.Se pregatesc 4 pahare sau 4 boluri pentru desert.Piscoturile se rup in bucati si se impart in 4 gramajoare.Pe fundul fiecarui pahar se pun piscoturi,se stropesc cu lichior de vanilie, apoi crema de branza, bucatele de rubarba si se procedeaza astfel pana se termina ingredientele, avand grija ca deasupra sa se puna bucati de rubarba.

4.Se pune tiramisu la frigider pentru 4 ore.Amidonul alimentar se dizolba in putina apa rece .Apa in care a fiert rubarba se pune la fiert si se adauga amidonul alimentar dizolvat ,se lasa sa se ingroase putin , apoi se pune la rece.Cu acest sos se stropeste tiramisu si se serveste.Se decoreaza cu frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU CU RUBARBA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Se caramelizeaza cele 250 grame de zahar intr-un vas ce poate fi introdus si in cuptor. Zaharul caramelizat

0 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Crema de caise cu branza de vaci si merisoare

Crema de caise cu branza de vaci si merisoare

Caisele se spala , se scot samburii si api se taie cubulete. Se paseaza caisele si se obtine un

2 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monika K (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

    Asta seamana mult a TRIFLE (un desert "etajat" cu straturi de fructe si piscoturi sau pound cake - (un cake mai indesat decit blatul obisnuit, pentru ca se face cu unt), de budinca si fructe din belsug). Reteta suna tare bine si o voi incerca atunci cind va apare si rubarba in gradina mea.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 2 fire de rubarba tanara
  • 4 prafuri de vanilie Bourbon
  • 1 portocala(bio
  • daca este posibil)
  • 125ml. frisca
  • 350g.branza dulce
  • 90g.zahar
  • 1 lingurita suc de lamaie verde
  • 9 bucati piscoturi
  • 8 linguri lichior de vanilie
  • 1/2 lingurita amidon alimentar
  • frunze de menta pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

Monika K (Chef de cuisine)

Asta seamana mult a TRIFLE (un desert "etajat" cu straturi de fructe si piscoturi sau pound cake - (un cake mai indesat decit blatul obisnuit, pentru ca se face cu unt), de budinca si fructe din belsug). Reteta suna tare bine si o voi incerca atunci cind va apare si rubarba in gradina mea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Cornulete bicolore