TIRAMISU CU RUBARBA

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 2 fire de rubarba tanara,
  • 4 prafuri de vanilie Bourbon,
  • 1 portocala(bio, daca este posibil),
  • 125ml. frisca,
  • 350g.branza dulce,
  • 90g.zahar,
  • 1 lingurita suc de lamaie verde,
  • 9 bucati piscoturi,
  • 8 linguri lichior de vanilie ,
  • 1/2 lingurita amidon alimentar,
  • frunze de menta pentru decor;

Mod de preparare

1.Se curata rubarba, se spala , se taie in bucati mici.Intr-o cratita se pun la fiert 150 ml. apa cu 3 pachete prafuri de vanilie Bourbon.Se adauga rubarba si , in vas acoperit, se fierbe 8 minute.Se lasa sa se raceasca.

2.Portocala se cufunda in apa clocotita, apoi se rade coaja si se extrage sucul.Frisca se bate cu un praf de vanilie .Branza se freaca cu zaharul,cu 2 linguri coaja rasa de portocala,cu o lingura suc de portocale si cu sucul de lamaie verde(limett).Branza se amesteca usor cu frisca.

3.Se pregatesc 4 pahare sau 4 boluri pentru desert.Piscoturile se rup in bucati si se impart in 4 gramajoare.Pe fundul fiecarui pahar se pun piscoturi,se stropesc cu lichior de vanilie, apoi crema de branza, bucatele de rubarba si se procedeaza astfel pana se termina ingredientele, avand grija ca deasupra sa se puna bucati de rubarba.

4.Se pune tiramisu la frigider pentru 4 ore.Amidonul alimentar se dizolba in putina apa rece .Apa in care a fiert rubarba se pune la fiert si se adauga amidonul alimentar dizolvat ,se lasa sa se ingroase putin , apoi se pune la rece.Cu acest sos se stropeste tiramisu si se serveste.Se decoreaza cu frunze de menta.

Nu este Tiramisu rețeta originală, dar este delicios!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise