autor:

tatiana

» » Prajituri

Tiramisu cu smantana

Autor: tatiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tatiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2011

Ingrediente
6 lingurite cu varf de cafea, 1 fiola esenta rom, 400 gr piscoturi (un pachet mare), 4 oua, 7 linguri zahar, 500 gr smantana (o cutie mare), 1/2 frisca lichida, 2 lingurite cacao pt ornat, 2 plicuri gelatina

Dificultate: Medie Timp: 2h 5 min

9 voturi

Mod de preparare

Prepari o cafea din 3 cani apa si cele 6 linguri de cafea si o lasi la racit. Freci galbenusurile cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugi smantana si amesteci cu mixerul pana cand compozitia devine consistenta apoiintroduci in frigider. Bati albusurile pana cand se intareste,si adauga compozita de albusuri si cea de galbenusuri cu smantana. Se amesteca totul foarte bine. Dizolvi 2 plicuri de gelatina in apa rece si o topesti la bain-marie. Cand s-a racit gelatina o amesteci cu compozitia de mai sus si o dai la congelator. Incorporezi esenta de rom in cafeaua rece. Intr-o tava cu pereti inalti asezi un strat de piscoturi pe care le inmoi unul cate unul cate putin in cafeaua cu esenta de rom. Se intinde 1/2 din crema preparata, pui al doilea strat de piscoturi,apoi crema ramasa. Presari deasupra cacao si dai tava la frigider, ca sa patrunda piscoturi, apoi o poti taia in portii.



Pofta buna!



Tiramisu rețeta originală nu este cu smantana, dar mie mi-a placut foarte mult si aceasta varianta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine

Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si apoi galbenusurile. Incorporam ciocolata topita si

0 voturi    0 comentarii
4h 50 min
Prajituri
Prajitura cu sfecla rosie si nuci

Prajitura cu sfecla rosie si nuci

Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam praful de copt si scortisoara si amestecam

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

    Bine ai venit in randul gustosilor/toaselor ! Imi place tiramisu, imi place mult si reteta ta. Felicitari !

Dificultate

Medie

Timp

2h 5 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 lingurite cu varf de cafea
  • 1 fiola esenta rom
  • 400 gr piscoturi (un pachet mare)
  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • 500 gr smantana (o cutie mare)
  • 1/2 frisca lichida
  • 2 lingurite cacao pt ornat
  • 2 plicuri gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de tatiana
Bilute cu cacao si nuca de cocos

Bilute cu cacao si nuca de cocos

Se rad biscutiti si se pun intr-un vas,se adauga laptele,se amesteca cu esenta de rom.Pe foc se topeste

48 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bine ai venit in randul gustosilor/toaselor ! Imi place tiramisu, imi place mult si reteta ta. Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa cu cocos