autor:

tatiana

» » Prajituri

Tiramisu cu smantana

Autor: tatiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tatiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2011

Ingrediente
6 lingurite cu varf de cafea, 1 fiola esenta rom, 400 gr piscoturi (un pachet mare), 4 oua, 7 linguri zahar, 500 gr smantana (o cutie mare), 1/2 frisca lichida, 2 lingurite cacao pt ornat, 2 plicuri gelatina

Dificultate: Medie Timp: 2h 5 min

9 voturi

Mod de preparare

Prepari o cafea din 3 cani apa si cele 6 linguri de cafea si o lasi la racit. Freci galbenusurile cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugi smantana si amesteci cu mixerul pana cand compozitia devine consistenta apoiintroduci in frigider. Bati albusurile pana cand se intareste,si adauga compozita de albusuri si cea de galbenusuri cu smantana. Se amesteca totul foarte bine. Dizolvi 2 plicuri de gelatina in apa rece si o topesti la bain-marie. Cand s-a racit gelatina o amesteci cu compozitia de mai sus si o dai la congelator. Incorporezi esenta de rom in cafeaua rece. Intr-o tava cu pereti inalti asezi un strat de piscoturi pe care le inmoi unul cate unul cate putin in cafeaua cu esenta de rom. Se intinde 1/2 din crema preparata, pui al doilea strat de piscoturi,apoi crema ramasa. Presari deasupra cacao si dai tava la frigider, ca sa patrunda piscoturi, apoi o poti taia in portii.



Pofta buna!



Tiramisu rețeta originală nu este cu smantana, dar mie mi-a placut foarte mult si aceasta varianta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise si bezea

Prajitura cu caise si bezea

Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură,

20 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Gauffre cu nuca si cacao

Gauffre cu nuca si cacao

Ouale le-am mixat cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,untul

2 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

    Bine ai venit in randul gustosilor/toaselor ! Imi place tiramisu, imi place mult si reteta ta. Felicitari !

Dificultate

Medie

Timp

2h 5 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 lingurite cu varf de cafea
  • 1 fiola esenta rom
  • 400 gr piscoturi (un pachet mare)
  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • 500 gr smantana (o cutie mare)
  • 1/2 frisca lichida
  • 2 lingurite cacao pt ornat
  • 2 plicuri gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de tatiana
Bilute cu cacao si nuca de cocos

Bilute cu cacao si nuca de cocos

Se rad biscutiti si se pun intr-un vas,se adauga laptele,se amesteca cu esenta de rom.Pe foc se topeste

47 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bine ai venit in randul gustosilor/toaselor ! Imi place tiramisu, imi place mult si reteta ta. Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu mac si lamaie Chec cu mac si lamaie

Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul. Faina amestecata cu praful de copt

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor dobrogeni