autor:

tatiana

» » Prajituri

Tiramisu cu smantana

Autor: tatiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tatiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2011

Ingrediente
6 lingurite cu varf de cafea, 1 fiola esenta rom, 400 gr piscoturi (un pachet mare), 4 oua, 7 linguri zahar, 500 gr smantana (o cutie mare), 1/2 frisca lichida, 2 lingurite cacao pt ornat, 2 plicuri gelatina

Dificultate: Medie Timp: 2h 5 min

9 voturi

Mod de preparare

Prepari o cafea din 3 cani apa si cele 6 linguri de cafea si o lasi la racit. Freci galbenusurile cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugi smantana si amesteci cu mixerul pana cand compozitia devine consistenta apoiintroduci in frigider. Bati albusurile pana cand se intareste,si adauga compozita de albusuri si cea de galbenusuri cu smantana. Se amesteca totul foarte bine. Dizolvi 2 plicuri de gelatina in apa rece si o topesti la bain-marie. Cand s-a racit gelatina o amesteci cu compozitia de mai sus si o dai la congelator. Incorporezi esenta de rom in cafeaua rece. Intr-o tava cu pereti inalti asezi un strat de piscoturi pe care le inmoi unul cate unul cate putin in cafeaua cu esenta de rom. Se intinde 1/2 din crema preparata, pui al doilea strat de piscoturi,apoi crema ramasa. Presari deasupra cacao si dai tava la frigider, ca sa patrunda piscoturi, apoi o poti taia in portii.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Bucuresti

Bucuresti

batem albusurile spuma tare, adaugam treptat 16 linguri de zahar si batem maideparte ,apoi adaugam

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

    Bine ai venit in randul gustosilor/toaselor ! Imi place tiramisu, imi place mult si reteta ta. Felicitari !

Dificultate

Medie

Timp

2h 5 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 lingurite cu varf de cafea
  • 1 fiola esenta rom
  • 400 gr piscoturi (un pachet mare)
  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • 500 gr smantana (o cutie mare)
  • 1/2 frisca lichida
  • 2 lingurite cacao pt ornat
  • 2 plicuri gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de tatiana
Bilute cu cacao si nuca de cocos

Bilute cu cacao si nuca de cocos

Se rad biscutiti si se pun intr-un vas,se adauga laptele,se amesteca cu esenta de rom.Pe foc se topeste

37 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bine ai venit in randul gustosilor/toaselor ! Imi place tiramisu, imi place mult si reteta ta. Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu citrice