autor:

tatiana

» » Prajituri

Tiramisu cu smantana

Autor: tatiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tatiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2011

Ingrediente
6 lingurite cu varf de cafea, 1 fiola esenta rom, 400 gr piscoturi (un pachet mare), 4 oua, 7 linguri zahar, 500 gr smantana (o cutie mare), 1/2 frisca lichida, 2 lingurite cacao pt ornat, 2 plicuri gelatina

Dificultate: Medie Timp: 2h 5 min

9 voturi

Mod de preparare

Prepari o cafea din 3 cani apa si cele 6 linguri de cafea si o lasi la racit. Freci galbenusurile cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugi smantana si amesteci cu mixerul pana cand compozitia devine consistenta apoiintroduci in frigider. Bati albusurile pana cand se intareste,si adauga compozita de albusuri si cea de galbenusuri cu smantana. Se amesteca totul foarte bine. Dizolvi 2 plicuri de gelatina in apa rece si o topesti la bain-marie. Cand s-a racit gelatina o amesteci cu compozitia de mai sus si o dai la congelator. Incorporezi esenta de rom in cafeaua rece. Intr-o tava cu pereti inalti asezi un strat de piscoturi pe care le inmoi unul cate unul cate putin in cafeaua cu esenta de rom. Se intinde 1/2 din crema preparata, pui al doilea strat de piscoturi,apoi crema ramasa. Presari deasupra cacao si dai tava la frigider, ca sa patrunda piscoturi, apoi o poti taia in portii.



Pofta buna!



Tiramisu rețeta originală nu este cu smantana, dar mie mi-a placut foarte mult si aceasta varianta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cupcakes decorate cu buttercream

Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Muffins cu mijloc moale si  ciocolatos

Muffins cu mijloc moale si ciocolatos

Intr-un vas topim untul,ciocolata si zaharul,la foc mic si amestecand incontinuu;Omogenizam cu o

2 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

    Bine ai venit in randul gustosilor/toaselor ! Imi place tiramisu, imi place mult si reteta ta. Felicitari !

Dificultate

Medie

Timp

2h 5 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 lingurite cu varf de cafea
  • 1 fiola esenta rom
  • 400 gr piscoturi (un pachet mare)
  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • 500 gr smantana (o cutie mare)
  • 1/2 frisca lichida
  • 2 lingurite cacao pt ornat
  • 2 plicuri gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de tatiana
Bilute cu cacao si nuca de cocos

Bilute cu cacao si nuca de cocos

Se rad biscutiti si se pun intr-un vas,se adauga laptele,se amesteca cu esenta de rom.Pe foc se topeste

48 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bine ai venit in randul gustosilor/toaselor ! Imi place tiramisu, imi place mult si reteta ta. Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat mixăm ouăle întregi

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para

Un desert de week-end special pentru copii. Am înlocuit cacaua cu pudră de roșcove, pentru că nu conține cofeină și poate

0 voturi    0 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Pasca in straturi