Tiramisu cu smantana

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500 g smantana
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 6 lingurite de cafea
  • 3 cani de apa
  • 7 linguri de zahar
  • piscoturi de sampanie
  • o esenta de rom
  • cacao

Mod de preparare

Tiramisu rețeta originală cred ca o stiti. Dar de cea cu smantana ati auzit?

Se prepara o cafea din cele 3 cani de apa si 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca.

Se bat 4 galbenusuri cu 7 linguri de zahar, se adauga smantana si se amesteca continuu pana se incorporeaza. Crema astfel obtinuta se da la rece cateva minute. Se bat albusurile spuma si se adauga praful de frisca nedizolvat. Cele doua creme se amesteca bine. Cafeaua se amesteca cu eenta de rom. Intr-un vas se pune primul stara de piscoturi inmuiate in cafea, jumatatea din crema,apoi al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea si crema ramasa. Deasupra se presara cacao. Se da la rece pentru cateva ore si se poate servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise