Ingrediente
4 oua, 500 g smantana, 2 plicuri praf de frisca, 6 lingurite de cafea, 3 cani de apa, 7 linguri de zahar, piscoturi de sampanie, o esenta de rom, cacao
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
40 voturi
Mod de preparare
Se prepara o cafea din cele 3 cani de apa si 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca.
Se bat 4 galbenusuri cu 7 linguri de zahar, se adauga smantana si se amesteca continuu pana se incorporeaza. Crema astfel obtinuta se da la rece cateva minute. Se bat albusurile spuma si se adauga praful de frisca nedizolvat. Cele doua creme se amesteca bine. cafeaua se amesteca cu eenta de rom. Intr-un vas se pune primul stara de piscoturi inmuiate in cafea, jumatatea din crema,apoi al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea si crema ramasa. Deasupra se presara cacao. Se da la rece pentru cateva ore si se poate servi.
Pofta buna!
monik (Maestru bucatar):
Nici nu am renuntat si nici nu am adaugat alte ingrediente in afara de cele din lista. Re teta este foarte simpla si se face repede. In curand o sa postez si o poza