Tiramisu rețeta originală
1.Cu cateva ore inainte, se prepara caramelul:se taie untul in cubulete si se tine la temperatura bucatariei.Se pune zaharul intr-un bol si se amesteca cu 2-3 linguri apa.Se pune pe foc si se lasa sa se caramelizeze.Se ia de pe foc, se adauga frisca, se pune din nou pe foc si se amesteca pana devine o compozitie omogena.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin inainte de a se incorpora untul sarat si topit.Se pune in frigider pentru a se raci bine.
2.Pana ce caramelul se raceste, se separa ouale.Se amesteca galbenusurile cu zaharul praf pana se obtine o compozitie albicioasa si cremoasa.Se incorporeaza branza mascarpone amestecand mereu.Se pune la rece.
3.Se bat albusurile spuma cu putina sare ,se adauga 1 lingura de zahar si se continua baterea pana se obtine o spuma foarte tare.Se ia 1 lingura de spuma si se pune in crema de mascarpone , se amesteca ,apoi se incorporeaza si restul de albus,amestecand mereu.Se da la rece.
4.Se taie cozonacul rondele(6 bucati).Se varsa cate putin sos de caramel pe fundul a 6 pahare cu picior, peste care se aseaza feliile de cozonac, ,apoi crema de mascarpone.Se pun paharele la frigider pentru 6 ore.
5.La servire, se pune restul de sos caramel in fiecare pahar si se decoreaza cu praline.
Nu este Tiramisu rețeta originală, dar va invit sa incercati si varianta mea! ;)
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii