TIRAMISU CU SOS CARAMEL

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 300g.mascarpone,
  • 90g.zahar praf+1 lingura zahar,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 6 felii de cozonac,
  • praline pentru decorat;
  • Pentru caramel:
  • 200g.zahar praf,
  • 400ml. frisca,
  • 60g.unt sarat;

Mod de preparare

1.Cu cateva ore inainte, se prepara caramelul:se taie untul in cubulete si se tine la temperatura bucatariei.Se pune zaharul intr-un bol si se amesteca cu 2-3 linguri apa.Se pune pe foc si se lasa sa se caramelizeze.Se ia de pe foc, se adauga frisca, se pune din nou pe foc si se amesteca pana devine o compozitie omogena.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin inainte de a se incorpora untul sarat si topit.Se pune in frigider pentru a se raci bine.

2.Pana ce caramelul se raceste, se separa ouale.Se amesteca galbenusurile cu zaharul praf pana se obtine o compozitie albicioasa si cremoasa.Se incorporeaza branza mascarpone amestecand mereu.Se pune la rece.

3.Se bat albusurile spuma cu putina sare ,se adauga 1 lingura de zahar si se continua baterea pana se obtine o spuma foarte tare.Se ia 1 lingura de spuma si se pune in crema de mascarpone , se amesteca ,apoi se incorporeaza si restul de albus,amestecand mereu.Se da la rece.

4.Se taie cozonacul rondele(6 bucati).Se varsa cate putin sos de caramel pe fundul a 6 pahare cu picior, peste care se aseaza feliile de cozonac, ,apoi crema de mascarpone.Se pun paharele la frigider pentru 6 ore.

5.La servire, se pune restul de sos caramel in fiecare pahar si se decoreaza cu praline.

Nu este Tiramisu rețeta originală, dar va invit sa incercati si varianta mea! ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise