autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU CU SOS CARAMEL

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Ingrediente
6 oua,, 300g.mascarpone,, 90g.zahar praf+1 lingura zahar,, 1 varf de cutit sare,, 6 felii de cozonac,, praline pentru decorat, Pentru caramel:, 200g.zahar praf,, 400ml. frisca,, 60g.unt sarat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

1.Cu cateva ore inainte, se prepara caramelul:se taie untul in cubulete si se tine la temperatura bucatariei.Se pune zaharul intr-un bol si se amesteca cu 2-3 linguri apa.Se pune pe foc si se lasa sa se caramelizeze.Se ia de pe foc, se adauga frisca, se pune din nou pe foc si se amesteca pana devine o compozitie omogena.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin inainte de a se incorpora untul sarat si topit.Se pune in frigider pentru a se raci bine.
2.Pana ce caramelul se raceste, se separa ouale.Se amesteca galbenusurile cu zaharul praf pana se obtine o compozitie albicioasa si cremoasa.Se incorporeaza branza mascarpone amestecand mereu.Se pune la rece.
3.Se bat albusurile spuma cu putina sare ,se adauga 1 lingura de zahar si se continua baterea pana se obtine o spuma foarte tare.Se ia 1 lingura de spuma si se pune in crema de mascarpone , se amesteca ,apoi se incorporeaza si restul de albus,amestecand mereu.Se da la rece.
4.Se taie cozonacul rondele(6 bucati).Se varsa cate putin sos de caramel pe fundul a 6 pahare cu picior, peste care se aseaza feliile de cozonac, ,apoi crema de mascarpone.Se pun paharele la frigider pentru 6 ore.
5.La servire, se pune restul de sos caramel in fiecare pahar si se decoreaza cu praline.
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU CU SOS CARAMEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatitele mele

Clatitele mele

Se pune intr-un castron ouale,cu aromele,circa un sfert de pachetel de praf de copt si un pic de

1 vot    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. La fel albusurile se bat spuma. In

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Iti recomand calduros sa-l prepari, apoi sa imi spui impresiile.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Foarte inspirat si delicios!

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Copiii adora acest desert.Si nu numai...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Bun,bun,super bun...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      cred ca este o nebunie,si voi pregatii acest tiramisu,felicitari!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Ceva nou pentru mine aceasta reteta cu cozonac, o voi incerca neaparat.

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Interesanta acesta Tiramisu!Nu am mai mancat cu cozonac, dar merita incercata.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Caramelul da un gust aparte preparatului.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Am sa fac si eu reteta asta. Ador caramelul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 300g.mascarpone,
  • 90g.zahar praf+1 lingura zahar,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 6 felii de cozonac,
  • praline pentru decorat
  • Pentru caramel:
  • 200g.zahar praf,
  • 400ml. frisca,
  • 60g.unt sarat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Iti recomand calduros sa-l prepari, apoi sa imi spui impresiile.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu visina