TIRAMISU CU ZMEURA

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g.zmeura congelata,
  • 600g.fructe intregi de litchis,
  • 12 piscoturi,
  • 3 oua,
  • 150g.mascarpone,
  • 3 linguri sirop de trandafiri,
  • 50g.fulgi de migdale,
  • 85g.zahar;

Mod de preparare

1.Se decongeleaza zmeura si se pastreaza sucul.

2.Se curata fructele de litchis deasupra unui vas pentru a se recupera sucul,care se va amesteca cu cel de zmeura si cu siropul de trandafiri.

3.Se separa albusurile de galbenusuri.Se freca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa.Se adauga branza mascarpone si se amesteca bine.

4.Se bat albusurile spuma si , usor, se incorporeaza in crema.

5.Se trec piscoturile prin sucul combinat de zmeura, litchis si trandafiri si se tapeteaza cu ele un vas de Jena de forma dreptunghiulara.

6.Peste piscoturi se pune zmeura decongelata si miezul fructelor de litchis .

7.Se acopera cu crema de mascarpone,se presara fulgi de migdale si se pune tiramisu in frigider pentru 12 ore.In momentul servirii , se toarna pe toata suprafata sirop de trandafiri.

Am pornit de la Tiramisu rețeta originală si am ajuns la varianta mea :)

Obs.Litchis este un fruct originar din China ,cu un gust de struguri si asemanator cu nuca de cocos.Se foloseste la deserturi-are un miez de culoare alba-sau in combinatie cu peste sau carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise