autor:

Dachman Laura

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tiramisu delicios

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 6 portii, Ingrediente, &bull500 ml frisca lichida, &bull250 gr mascarpone, &bull75 ml lichior de migdale, &bull5 linguri zahar, &bull300 ml cafea tare prepararta cu 300 ml apa fierbinte (sau lapte), &bull175 gr piscoturi, &bull40 gr ciocolata amaruie, rasa, &bullcacao, pentru pudrare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

120 voturi

Mod de preparare

1.Intr-un bol, bate frisca, mascarpone, lichiorul si zaharul pana ce vei obine o crema mai tare.

2.Pregateste un vas de servire.Cufunda piscoturile, in cafea, tinandu-le cateva secunde pana ce se inmoaie usor.Aseaza-le intr-un strat in vasul de servire, apoi intinde ½ din crema si presara ½ ciocolata.Repeteta procedura inca o data.

3.Cand este gata, pune tiramisu la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.Inainte de a-l servi pudreaza-l cu cacao., asa cum se procedeaza si la Tiramisu rețeta originală



:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Mille-feuille cu mere caramelizate

Mille-feuille cu mere caramelizate

* Intii merele se taie cubulete. Apoi se pun intr-un vas impreuna cu zaharul tos, scortisoara si

3 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi
Bezea cu peltea de gutui

Bezea cu peltea de gutui

Cum procedam: 1. Preincalzeste cuptorul la 130 grade Celsius. 2. Pune pelteaua intr-un vas neaderent

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana , 01 ianuarie 2017

    Nu am nimic împotriva revizuirilor unor rețete consacrate, dar tiramisù fără oua nu-i tocmai tiramisù. Iar pentru un gust mai bun, încearcă să folosești 500 gr mascarpone și 250 ml de frișcă (nu uita că reteta originală e fără frișcă, doar cu gălbenuș și mascarpone).

  • Fara foto

    Carmen_Balan (Bucatar) , 04 octombrie 2012

    da frisca nu se bate separat intai ca vreau sa incerc reteta si eu

  • Fara foto

    madalina (Bucatar) , 11 februarie 2012

    Daiza poti folosi si esenta de migdale, eu asa am folosit iese foarte bun!

    • Daiza

      Daiza (Maestru bucatar) , 28 noiembrie 2011

      vreau sa o pregatesc pt ziua de sf. andrei. pare f simplu de facut. ce pot pune insa in loc de lichior de migdale?

    • Fara foto

      rodica (Bucatar) , 21 aprilie 2011

      super bun!!! am încercat reţeta şi mi-a iesit.....

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      O prajitura fina,mereu la inaltime...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      O prajitura super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      O prajitura fina si gustoasa...Imi place enorm...

    • Fara foto

      adriana (Maestru bucatar) , 14 iulie 2009

      Mmmm...tiramisu e delicios dar din pacate nu-mi iese crema niciodata...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Va ramane intotdeauna prajitura mea preferata!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Tiramisu nu este o reteta pretentioasa dar este gustoasa. Bravo, Felcitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

120 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 6 portii
  • Ingrediente
  • &bull500 ml frisca lichida
  • &bull250 gr mascarpone
  • &bull75 ml lichior de migdale
  • &bull5 linguri zahar
  • &bull300 ml cafea tare prepararta cu 300 ml apa fierbinte (sau lapte)
  • &bull175 gr piscoturi
  • &bull40 gr ciocolata amaruie
  • rasa
  • &bullcacao
  • pentru pudrare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Roxana

Nu am nimic împotriva revizuirilor unor rețete consacrate, dar tiramisù fără oua nu-i tocmai tiramisù. Iar pentru un gust mai bun, încearcă să folosești 500 gr mascarpone și 250 ml de frișcă (nu uita că reteta originală e fără frișcă, doar cu gălbenuș și mascarpone).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu banane