autor:

Dachman Laura

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tiramisu delicios

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 6 portii, Ingrediente, •500 ml frisca lichida, •250 gr mascarpone, •75 ml lichior de migdale, •5 linguri zahar, •300 ml cafea tare prepararta cu 300 ml apa fierbinte (sau lapte), •175 gr piscoturi, •40 gr ciocolata amaruie, rasa, •cacao, pentru pudrare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

119 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un bol, bate frisca, mascarpone, lichiorul si zaharul pana ce vei obine o crema mai tare.
2. Pregateste un vas de servire.Cufunda piscoturile, in cafea, tinandu-le cateva secunde pana ce se inmoaie usor.Aseaza-le intr-un strat in vasul de servire, apoi intinde ½ din crema si presara ½ ciocolata.Repeteta procedura inca o data.
3. Cand este gata, pune tiramisu la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.Inainte de a-l servi pudreaza-l cu cacao.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu portocale

Tort cu portocale

Ouale intregi se bat bine cu zaharul care va fii adaugat treptat,pana la topirea acestuia,se adauga

7 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu nuca - Gordon Ramsay

Tort cu nuca - Gordon Ramsay

Preincalziti cuptorul la 190 de grade. Ungeti cu unt o forma de tort de 23 de cm ( forma mea a vut

4 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana , 01 ianuarie 2017

    Nu am nimic împotriva revizuirilor unor rețete consacrate, dar tiramisù fără oua nu-i tocmai tiramisù. Iar pentru un gust mai bun, încearcă să folosești 500 gr mascarpone și 250 ml de frișcă (nu uita că reteta originală e fără frișcă, doar cu gălbenuș și mascarpone).

  • Fara foto

    Carmen_Balan (Bucatar) , 04 octombrie 2012

    da frisca nu se bate separat intai ca vreau sa incerc reteta si eu

  • Fara foto

    madalina (Bucatar) , 11 februarie 2012

    Daiza poti folosi si esenta de migdale, eu asa am folosit iese foarte bun!

    • Daiza

      Daiza (Maestru bucatar) , 28 noiembrie 2011

      vreau sa o pregatesc pt ziua de sf. andrei. pare f simplu de facut. ce pot pune insa in loc de lichior de migdale?

    • Fara foto

      rodica (Bucatar) , 21 aprilie 2011

      super bun!!! am încercat reţeta şi mi-a iesit.....

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      O prajitura fina,mereu la inaltime...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      O prajitura super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      O prajitura fina si gustoasa...Imi place enorm...

    • Fara foto

      adriana (Maestru bucatar) , 14 iulie 2009

      Mmmm...tiramisu e delicios dar din pacate nu-mi iese crema niciodata...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Va ramane intotdeauna prajitura mea preferata!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Tiramisu nu este o reteta pretentioasa dar este gustoasa. Bravo, Felcitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

119 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 6 portii
  • Ingrediente
  • •500 ml frisca lichida
  • •250 gr mascarpone
  • •75 ml lichior de migdale
  • •5 linguri zahar
  • •300 ml cafea tare prepararta cu 300 ml apa fierbinte (sau lapte)
  • •175 gr piscoturi
  • •40 gr ciocolata amaruie
  • rasa
  • •cacao
  • pentru pudrare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Roxana

Nu am nimic împotriva revizuirilor unor rețete consacrate, dar tiramisù fără oua nu-i tocmai tiramisù. Iar pentru un gust mai bun, încearcă să folosești 500 gr mascarpone și 250 ml de frișcă (nu uita că reteta originală e fără frișcă, doar cu gălbenuș și mascarpone).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de ciocolata