autor:

Dachman Laura

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tiramisu delicios

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 6 portii, Ingrediente, &bull500 ml frisca lichida, &bull250 gr mascarpone, &bull75 ml lichior de migdale, &bull5 linguri zahar, &bull300 ml cafea tare prepararta cu 300 ml apa fierbinte (sau lapte), &bull175 gr piscoturi, &bull40 gr ciocolata amaruie, rasa, &bullcacao, pentru pudrare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

120 voturi

Mod de preparare

1.Intr-un bol, bate frisca, mascarpone, lichiorul si zaharul pana ce vei obine o crema mai tare.

2.Pregateste un vas de servire.Cufunda piscoturile, in cafea, tinandu-le cateva secunde pana ce se inmoaie usor.Aseaza-le intr-un strat in vasul de servire, apoi intinde ½ din crema si presara ½ ciocolata.Repeteta procedura inca o data.

3.Cand este gata, pune tiramisu la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.Inainte de a-l servi pudreaza-l cu cacao., asa cum se procedeaza si la Tiramisu rețeta originală



:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tiramisu

Tiramisu

Prima oara separi galbenusurile de albusuri si pui galbenusurile intr-un vas( albusurile nu iti trebuiesc!) Pe

2 voturi    4 comentarii
35 min
Torturi
Tort cu bezea si capsuni

Tort cu bezea si capsuni

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se pun albusurile in vasul robotului se adauga

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana , 01 ianuarie 2017

    Nu am nimic împotriva revizuirilor unor rețete consacrate, dar tiramisù fără oua nu-i tocmai tiramisù. Iar pentru un gust mai bun, încearcă să folosești 500 gr mascarpone și 250 ml de frișcă (nu uita că reteta originală e fără frișcă, doar cu gălbenuș și mascarpone).

  • Fara foto

    Carmen_Balan (Bucatar) , 04 octombrie 2012

    da frisca nu se bate separat intai ca vreau sa incerc reteta si eu

  • Fara foto

    madalina (Bucatar) , 11 februarie 2012

    Daiza poti folosi si esenta de migdale, eu asa am folosit iese foarte bun!

    • Daiza

      Daiza (Maestru bucatar) , 28 noiembrie 2011

      vreau sa o pregatesc pt ziua de sf. andrei. pare f simplu de facut. ce pot pune insa in loc de lichior de migdale?

    • Fara foto

      rodica (Bucatar) , 21 aprilie 2011

      super bun!!! am încercat reţeta şi mi-a iesit.....

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      O prajitura fina,mereu la inaltime...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      O prajitura super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      O prajitura fina si gustoasa...Imi place enorm...

    • Fara foto

      adriana (Maestru bucatar) , 14 iulie 2009

      Mmmm...tiramisu e delicios dar din pacate nu-mi iese crema niciodata...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Va ramane intotdeauna prajitura mea preferata!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Tiramisu nu este o reteta pretentioasa dar este gustoasa. Bravo, Felcitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

120 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 6 portii
  • Ingrediente
  • &bull500 ml frisca lichida
  • &bull250 gr mascarpone
  • &bull75 ml lichior de migdale
  • &bull5 linguri zahar
  • &bull300 ml cafea tare prepararta cu 300 ml apa fierbinte (sau lapte)
  • &bull175 gr piscoturi
  • &bull40 gr ciocolata amaruie
  • rasa
  • &bullcacao
  • pentru pudrare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Roxana

Nu am nimic împotriva revizuirilor unor rețete consacrate, dar tiramisù fără oua nu-i tocmai tiramisù. Iar pentru un gust mai bun, încearcă să folosești 500 gr mascarpone și 250 ml de frișcă (nu uita că reteta originală e fără frișcă, doar cu gălbenuș și mascarpone).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Marbled Brownies