autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tiramisu delicios

Autor: Ghindoc Madalina (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 februarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ghindoc Madalina (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 februarie 2007

Ingrediente
Sirop(cafea):, -6 lingurite cafea naturala sau ness, -6 cescute de apa, -6 linguri zahar, Compozitie, -400 g piscoturi(2 pungi), -4 oua, -500g smantana(sau iaurt mai gras care sa nu curga), -2 plicuri frisca(lapte daca este frisca praf), -7 linguri zahar, -1 plic gelatina, -cacao pt ornat(2 linguri), -forma pentru tiramisu(tava de copt)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

57 voturi

Mod de preparare

Se prepara siropul(cafeaua) intr-o cratita si se lasa la racit.



Se separa albusul de galbenus.Albusurile se bat spuma(se poate adauga un praf de sare-se bat mai repede).Se prepara frisca si se amesteca cu albusul.



Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine ca o crema.Se adauga gelatina topita. Apoi se incorporeaza smantana.



Cele doua compozitii se amesteca.Se iau piscoturile si se trec rapid prin cafeaua racita si se aseaza in tava intr-un strat.se adauga o jumatate din compozitie.Apoi inca un strat de piscoturi si cantitatea ramasa din compozitie, intocmai ca la Tiramisu rețeta originală



Pe deasupra se pudreaza cu cacao si se pot adauga fructe(capsuni,kiwi,zmeura,etc.) si frisca pentru diferite ornamente.Se lasa la frigider cel putin 4 ore!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tiramisu delicios

Tiramisu delicios

1.Intr-un bol, bate frisca, mascarpone, lichiorul si zaharul pana ce vei obine o crema mai tare. 2.Pregateste

120 voturi    12 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu ciocolata si cirese

Tort cu ciocolata si cirese

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se

1 vot    2 comentarii
2h 40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ioana , 04 ianuarie 2009

    Ce parere aveti despre faptul ca albusul de ou nu se consuma crud?!

  • Fara foto

    suciu constanta (Bucatar) , 18 decembrie 2008

    Merge tiramisu si cu smintana??

Dificultate

Redusa

Timp

1h

57 voturi

Ingrediente

  • Sirop(cafea):
  • -6 lingurite cafea naturala sau ness
  • -6 cescute de apa
  • -6 linguri zahar
  • Compozitie
  • -400 g piscoturi(2 pungi)
  • -4 oua
  • -500g smantana(sau iaurt mai gras care sa nu curga)
  • -2 plicuri frisca(lapte daca este frisca praf)
  • -7 linguri zahar
  • -1 plic gelatina
  • -cacao pt ornat(2 linguri)
  • -forma pentru tiramisu(tava de copt)

Raporteaza reteta

ioana

Ce parere aveti despre faptul ca albusul de ou nu se consuma crud?!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
torturi cu fantezie