autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tiramisu delicios

Autor: Ghindoc Madalina (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 februarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ghindoc Madalina (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 februarie 2007

Ingrediente
Sirop(cafea):, -6 lingurite cafea naturala sau ness, -6 cescute de apa, -6 linguri zahar, Compozitie, -400 g piscoturi(2 pungi), -4 oua, -500g smantana(sau iaurt mai gras care sa nu curga), -2 plicuri frisca(lapte daca este frisca praf), -7 linguri zahar, -1 plic gelatina, -cacao pt ornat(2 linguri), -forma pentru tiramisu(tava de copt)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

57 voturi

Mod de preparare

Se prepara siropul(cafeaua) intr-o cratita si se lasa la racit.



Se separa albusul de galbenus.Albusurile se bat spuma(se poate adauga un praf de sare-se bat mai repede).Se prepara frisca si se amesteca cu albusul.



Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine ca o crema.Se adauga gelatina topita. Apoi se incorporeaza smantana.



Cele doua compozitii se amesteca.Se iau piscoturile si se trec rapid prin cafeaua racita si se aseaza in tava intr-un strat.se adauga o jumatate din compozitie.Apoi inca un strat de piscoturi si cantitatea ramasa din compozitie, intocmai ca la Tiramisu rețeta originală



Pe deasupra se pudreaza cu cacao si se pot adauga fructe(capsuni,kiwi,zmeura,etc.) si frisca pentru diferite ornamente.Se lasa la frigider cel putin 4 ore!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tiramisu delicios

Tiramisu delicios

1.Intr-un bol, bate frisca, mascarpone, lichiorul si zaharul pana ce vei obine o crema mai tare. 2.Pregateste

120 voturi    12 comentarii
30 min
Torturi
Tort tutti - frutti

Tort tutti - frutti

se prepara o compozitia de blat obisnuita si se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit

27 voturi    21 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ioana , 04 ianuarie 2009

    Ce parere aveti despre faptul ca albusul de ou nu se consuma crud?!

  • Fara foto

    suciu constanta (Bucatar) , 18 decembrie 2008

    Merge tiramisu si cu smintana??

Dificultate

Redusa

Timp

1h

57 voturi

Ingrediente

  • Sirop(cafea):
  • -6 lingurite cafea naturala sau ness
  • -6 cescute de apa
  • -6 linguri zahar
  • Compozitie
  • -400 g piscoturi(2 pungi)
  • -4 oua
  • -500g smantana(sau iaurt mai gras care sa nu curga)
  • -2 plicuri frisca(lapte daca este frisca praf)
  • -7 linguri zahar
  • -1 plic gelatina
  • -cacao pt ornat(2 linguri)
  • -forma pentru tiramisu(tava de copt)

Raporteaza reteta

ioana

Ce parere aveti despre faptul ca albusul de ou nu se consuma crud?!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Red velvet cake