autor:

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tiramisu delicios

Autor: Ghindoc Madalina (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 februarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ghindoc Madalina (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 februarie 2007

Ingrediente
Sirop(cafea):, -6 lingurite cafea naturala sau ness, -6 cescute de apa, -6 linguri zahar, Compozitie, -400 g piscoturi(2 pungi), -4 oua, -500g smantana(sau iaurt mai gras care sa nu curga), -2 plicuri frisca(lapte daca este frisca praf), -7 linguri zahar, -1 plic gelatina, -cacao pt ornat(2 linguri), -forma pentru tiramisu(tava de copt)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

57 voturi

Mod de preparare

Se prepara siropul(cafeaua) intr-o cratita si se lasa la racit.



Se separa albusul de galbenus.Albusurile se bat spuma(se poate adauga un praf de sare-se bat mai repede).Se prepara frisca si se amesteca cu albusul.



Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine ca o crema.Se adauga gelatina topita. Apoi se incorporeaza smantana.



Cele doua compozitii se amesteca.Se iau piscoturile si se trec rapid prin cafeaua racita si se aseaza in tava intr-un strat.se adauga o jumatate din compozitie.Apoi inca un strat de piscoturi si cantitatea ramasa din compozitie, intocmai ca la Tiramisu rețeta originală



Pe deasupra se pudreaza cu cacao si se pot adauga fructe(capsuni,kiwi,zmeura,etc.) si frisca pentru diferite ornamente.Se lasa la frigider cel putin 4 ore!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tiramisu delicios

Tiramisu delicios

1.Intr-un bol, bate frisca, mascarpone, lichiorul si zaharul pana ce vei obine o crema mai tare. 2.Pregateste

121 voturi    12 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • ioana , 04 ianuarie 2009

    Ce parere aveti despre faptul ca albusul de ou nu se consuma crud?!

  • suciu constanta (Bucatar sef) , 18 decembrie 2008

    Merge tiramisu si cu smintana??

Dificultate

Redusa

Timp

1h

57 voturi

Ingrediente

  • Sirop(cafea):
  • -6 lingurite cafea naturala sau ness
  • -6 cescute de apa
  • -6 linguri zahar
  • Compozitie
  • -400 g piscoturi(2 pungi)
  • -4 oua
  • -500g smantana(sau iaurt mai gras care sa nu curga)
  • -2 plicuri frisca(lapte daca este frisca praf)
  • -7 linguri zahar
  • -1 plic gelatina
  • -cacao pt ornat(2 linguri)
  • -forma pentru tiramisu(tava de copt)

Raporteaza reteta

ioana

Ce parere aveti despre faptul ca albusul de ou nu se consuma crud?!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni