autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Dulciuri diverse

Tiramisu dietetic, la cupă, cu fructe de pădure

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 porţii:, 250 gr. mascarpone light, 150 gr. frişcă lichidă 0% grăsimi, 300 gr. amestec de fructe de pădure (eu am folosit fructe de pădure congelate), îndulcitor(înlocuitor de zahăr), o lingură de vişinată sau alt lichior de fructe roşii (sau esenţă de migdale), 3 ouă, 12 pişcoturi şampanie pentru prăjitura propriuzisă şi cateva, după dorinţă pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile cu îndulcitor (după gustul fiecăruia), pâna ajung la consistenţa bezelei. Separat se bat gălbenuşurile cu o linguriţă de îndulcitor, până când compoziţia se albeşte (de consistenţa unei maioneze). Fructele de pădure se scurg bine de zeama care se păstrează pentru a înmuia pişcoturile, se aleg câteva pentru ornament), se mixează, brânza mascarpone se mixează şi ea separat. Se adaugă încet albuşurile peste gălbenuşuri, apoi branza mascarpone, fructele de pădure şi se mixează. La sfârşit se adaugă frişca lichidă şi se continuă mixarea la putere maximă pănă când compoziţia devine compact (la nevoie, se poate adăuga şi o folie de gelatină dizolvată în prealabil). Insa, dacă fructele sunt bine scurse de zeamă, nu este nevoie de gelatină). În sucul de la fructele de pădure se adaugă vişinata sau lichiorul sau esenţa de migdale, se rup câte 4 pişcoturi pentru fiecare cupă de tiramisu, se rup în două, se înmoaie puţin de tot în sucul cu vişinată, se aşează pe fundul cupei peste care se adaugă cremă, iar un rând de pişcoturi şi se încheie cu cremă. Se ornează şi se dau la frigider pentru 6-7 ore.
(varianta nedietetică se prepară cu zahăr, mascarpone gras şi frişcă grasă).
Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu dietetic, la cupă, cu fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu branza dulce de vaci

Prajitura cu branza dulce de vaci

M-au luat emotiile cand am vazut iarasi pe masa branza de vaci si m-am pregatit sufleteste pentru

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Muffins Manhattan

Muffins Manhattan

Mai întâi se prepară aluatul sfărâmicios amestecând cu degetele toate ingredientele

2 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Un deliciu pornind de la tiramisu.

Dificultate

Medie

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 porţii:
  • 250 gr. mascarpone light
  • 150 gr. frişcă lichidă 0% grăsimi
  • 300 gr. amestec de fructe de pădure (eu am folosit fructe de pădure congelate)
  • îndulcitor(înlocuitor de zahăr)
  • o lingură de vişinată sau alt lichior de fructe roşii (sau esenţă de migdale)
  • 3 ouă
  • 12 pişcoturi şampanie pentru prăjitura propriuzisă şi cateva
  • după dorinţă pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Un deliciu pornind de la tiramisu.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cornuleţe Silvia