autor:

autor

» » Prajituri

Tiramisu din piscoturi

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Piscoturi "Savoiardi Balocco" 225 g mascarpone (italian sau romanesc special pentru tiramisu), 225 g frisca Hulala, 5 galbenusuri, 1 albus ou batut spuma, 150 g zahar, 1 paharel lichior sau rom dupa gust, 1 plic zahar vanilat, 1 esenta rom, cacao ptr. pudrare, ness pentru inmuiat piscoturile,, ex: o ceasca de apa rece - o ligurita de ness

Dificultate: Redusa Timp: 1h

258 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii spumoase, amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, frisca batuta spuma, albusul deasemenea spuma si in fine lichiorul, esenta de rom si zaharul vanilat. Se amesteca pana la omogenizare.

Intr-o tava se aseaza un strat crema de mai sus, un strat piscoturi insiropati pe ambele parti, un alt strat de crema, un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin sita.

Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu e si mai gustos daca este preparat cu o zi inainte de servire.
Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii spumoase, amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, f
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu din piscoturi " nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
muffins cu mere si scortisosra

muffins cu mere si scortisosra

Amestecam bine uoale cu zaharul pana ce devin o crema spumoasa,adaugam faina amestecat in prealabil

2 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura cu pere si gutui

Prajitura cu pere si gutui

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam aprox

15 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Niko Gavrila , 30 decembrie 2013

    nu mi- placut deloc reteta...crema aiesit moale...?

  • Fara foto

    Saida , 14 decembrie 2009

    Supeeer! am facut pt prima data si am simtit ca sint undeva in Italia,Florenta...mincind un adevarat tiramisu!!! Exact ca acolo e la gust!

  • Fara foto

    So , 07 decembrie 2009

    Sugerez: zahar pudra in loc de zahar pt frecat albusurile, cafea fara cofeina daca mananca si copiii si aroma/lichior de amaretto (migdale amare) pt cei care gasesc prea dulce prajitura, adaugata la cafeaua in care se inmoaie piscoturile. E o reteta buna, iar crema are o consistenta destul de apropiata de cea din restaurante... Mmm ! Minunata !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Este o reteta foarte buna.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

258 voturi

Ingrediente

  • Piscoturi "Savoiardi Balocco" 225 g mascarpone (italian sau romanesc special pentru tiramisu)
  • 225 g frisca Hulala
  • 5 galbenusuri
  • 1 albus ou batut spuma
  • 150 g zahar
  • 1 paharel lichior sau rom dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • cacao ptr. pudrare
  • ness pentru inmuiat piscoturile,
  • ex: o ceasca de apa rece - o ligurita de ness

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

298 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Saida

Supeeer! am facut pt prima data si am simtit ca sint undeva in Italia,Florenta...mincind un adevarat tiramisu!!! Exact ca acolo e la gust!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Fast and Black Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1 Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse