autor:

autor

» » Prajituri

Tiramisu din piscoturi

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Piscoturi "Savoiardi Balocco", 225 g mascarpone (italian sau romanesc special pentru tiramisu),, 225 g frisca Hulala,, 5 galbenusuri,, 1 albus ou batut spuma,, 150 g zahar,, 1 paharel lichior sau rom dupa gust,, 1 plic zahar vanilat,, 1 esenta rom,, cacao ptr. pudrare,, ness pentru inmuiat piscoturile,, ex: o ceasca de apa rece - o ligurita de ness

Dificultate: Redusa Timp: 1h

258 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii spumoase, amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, frisca batuta spuma, albusul deasemenea spuma si in fine lichiorul, esenta de rom si zaharul vanilat. Se amesteca pana la omogenizare.



Intr-o tava se aseaza un strat crema de mai sus, un strat piscoturi insiropati pe ambele parti, un alt strat de crema, un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin sita.



Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu rețeta originală e si mai gustos daca este preparat cu o zi inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu din piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Niko Gavrila , 30 decembrie 2013

    nu mi- placut deloc reteta...crema aiesit moale...?

  • Saida , 14 decembrie 2009

    Supeeer! am facut pt prima data si am simtit ca sint undeva in Italia,Florenta...mincind un adevarat tiramisu!!! Exact ca acolo e la gust!

  • So , 07 decembrie 2009

    Sugerez: zahar pudra in loc de zahar pt frecat albusurile, cafea fara cofeina daca mananca si copiii si aroma/lichior de amaretto (migdale amare) pt cei care gasesc prea dulce prajitura, adaugata la cafeaua in care se inmoaie piscoturile. E o reteta buna, iar crema are o consistenta destul de apropiata de cea din restaurante... Mmm ! Minunata !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Este o reteta foarte buna.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

258 voturi

Ingrediente

  • Piscoturi "Savoiardi Balocco"
  • 225 g mascarpone (italian sau romanesc special pentru tiramisu),
  • 225 g frisca Hulala,
  • 5 galbenusuri,
  • 1 albus ou batut spuma,
  • 150 g zahar,
  • 1 paharel lichior sau rom dupa gust,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 esenta rom,
  • cacao ptr. pudrare,
  • ness pentru inmuiat piscoturile,
  • ex: o ceasca de apa rece - o ligurita de ness

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Saida

Supeeer! am facut pt prima data si am simtit ca sint undeva in Italia,Florenta...mincind un adevarat tiramisu!!! Exact ca acolo e la gust!

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu crema de unt