Ingrediente
Piscoturi "Savoiardi Balocco", 225 g mascarpone (italian sau romanesc special pentru tiramisu),, 225 g frisca Hulala,, 5 galbenusuri,, 1 albus ou batut spuma,, 150 g zahar,, 1 paharel lichior sau rom dupa gust,, 1 plic zahar vanilat,, 1 esenta rom,, cacao ptr. pudrare,, ness pentru inmuiat piscoturile,, ex: o ceasca de apa rece - o ligurita de ness
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
258 voturi
Mod de preparare
Intr-o tava se aseaza un strat crema de mai sus, un strat piscoturi insiropati pe ambele parti, un alt strat de crema, un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin sita.
Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu rețeta originală e si mai gustos daca este preparat cu o zi inainte de servire.
constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009
Este o reteta foarte buna.Felicitari.