autor:

husni

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU(fara mascarpone)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 25 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 25 august 2009

Ingrediente
-1,5 l lapte, -cca 20-30 ml zeama de lamiie, -24 de piscoturi(200 grame), -4 oua, -6-8 linguri lapte, -200 g zahar, -400 ml frisca lichida, -300-400ml cafea

Dificultate: Redusa Timp: 2h

106 voturi

Mod de preparare

Laptele se fierbe;cind clocoteste se pune zeama de lamiie;se va brinzi;nu va speriati:trebuie sa se brinzeasca.Se pune laptele,brinzit,intr-un saculet din material(sau tifon),
pe o strecuratoare;se lasa cel putin 1 ora.
Dupa aceea ramine in saculet un fel de crema alba,sa-i zicem brinza.E grasa,buna pt Tiramisu.
Ouale se separa;albusurile se bat;cind sint tari se adauga cca 140 g zahar.Se bat in continuare;se intaresc mai mult.Se pun apoi pe aburi,si cu un tel se bat cca 8-10 minute,ca pt bezele.Se pun apoi de-o parte.
galbenusurile cu 60 g zahar si 6-8 linguri lapte se mesteca bine,apoi se pun pe aburi,10 minute;se mesteca tot timpul.
Cind galbenusurile sint reci,se pune,peste brinza(facuta din lapte),vanilie,coaja de lamiie.Se mesteca f.f.bine;in compozitia asta se incorporeaza albusurile(batute pe aburi),reci.
Frisca lichida se bate,se indulceste f.putin,se incorporeaza,apoi,in crema de galbenusuri
Aranjare
Intr-o tava(pyrex)de cca 20/30 se pune f putina crema(ca sa nu se puna piscoturile direct pe tava),apoi se pun 12 piscoturi,inmuiate,unul cite unul,in cafeaua,indulcita f putin(cine vrea,poate pune rom in cafea);peste ele se pune jumate din crema;peste crema se rade putina ciocolata(cine vrea);se pun, apoi celelalte 12 piscoturi inmuiate in cafea si cealalta jumatate de crema.Deasupra se pudreaza ,din abundenta, cu cacao.
Se lasa la rece ,10-12 ore.Se serveste,taiata bucati de cca 7/7 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU(fara mascarpone)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tiramisu dietetic, la cupă, cu fructe de pădure

Tiramisu dietetic, la cupă, cu fructe de pădure

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile cu îndulcitor (după gustul fiecăruia),

2 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    crina , 13 iulie 2017

    Imi place cum ati explicat !

  • Fara foto

    Valy Si Valentina , 18 noiembrie 2013

    foarte buna reteta, merita sa o incercati.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Cami, arata f. bine, vreau si eu macar o portie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Hmm,ce bunatate!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Buna idee cu branzica, merita incercat !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      eu folosesc ricotta,este ft buna,

    • andreutza

      andreutza (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Nu prea cred ca o sa-mi reuseasca, e cam complicata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Foarte, foarte frumos, felicitari, Cami.

    • Fara foto

      husni , 31 august 2009

      Si eu cred ca merge cu brinza de vaci(grasa),dar aici nu am. Multumesc, de aprecieri !

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Si eu sunt de parere ca merge cu branza de vaci grasa. Nu are rost sa ne complicam prea mult ! Arata foarte bine si merita incercata !!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Camy bravo tie !!! Ca de obicei ne-ai dat o reteta tare gustoasa !!! Am sa o incerc si eu si cred ca va merge cu branza de vaci grasa, gata facuta...

    • Fara foto

      Nadia , 28 august 2009

      Super buna! Arata foarte bine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Super prezentare,cred ca este tare gustoasa.Felicitari draga Husni.Eu nu folosesc oua,in schimb folosesc mereu mascarpone.Buna si reteta ta,omul cat traieste invata.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Super prezentare,cred ca este tare gustoasa.Felicitari draga Husni.Eu nu folosesc oua,in schimb folosesc mereu mascarpone.Buna si reteta ta,omul cat traieste invata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

106 voturi

Ingrediente

  • -1,5 l lapte
  • -cca 20-30 ml zeama de lamiie
  • -24 de piscoturi(200 grame)
  • -4 oua
  • -6-8 linguri lapte
  • -200 g zahar
  • -400 ml frisca lichida
  • -300-400ml cafea

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

crina

Imi place cum ati explicat !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta aromata de toamna Placinta aromata de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prăjitură bicoloră cu vișine