autor:

husni

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU(fara mascarpone)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 25 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 25 august 2009

Ingrediente
-1,5 l lapte, -cca 20-30 ml zeama de lamiie, -24 de piscoturi(200 grame), -4 oua, -6-8 linguri lapte, -200 g zahar, -400 ml frisca lichida, -300-400ml cafea

Dificultate: Redusa Timp: 2h

106 voturi

Mod de preparare

Laptele se fierbe;cind clocoteste se pune zeama de lamiie;se va brinzi;nu va speriati:trebuie sa se brinzeasca.Se pune laptele,brinzit,intr-un saculet din material(sau tifon),
pe o strecuratoare;se lasa cel putin 1 ora.
Dupa aceea ramine in saculet un fel de crema alba,sa-i zicem brinza.E grasa,buna pt Tiramisu.
Ouale se separa;albusurile se bat;cind sint tari se adauga cca 140 g zahar.Se bat in continuare;se intaresc mai mult.Se pun apoi pe aburi,si cu un tel se bat cca 8-10 minute,ca pt bezele.Se pun apoi de-o parte.
galbenusurile cu 60 g zahar si 6-8 linguri lapte se mesteca bine,apoi se pun pe aburi,10 minute;se mesteca tot timpul.
Cind galbenusurile sint reci,se pune,peste brinza(facuta din lapte),vanilie,coaja de lamiie.Se mesteca f.f.bine;in compozitia asta se incorporeaza albusurile(batute pe aburi),reci.
Frisca lichida se bate,se indulceste f.putin,se incorporeaza,apoi,in crema de galbenusuri
Aranjare
Intr-o tava(pyrex)de cca 20/30 se pune f putina crema(ca sa nu se puna piscoturile direct pe tava),apoi se pun 12 piscoturi,inmuiate,unul cite unul,in cafeaua,indulcita f putin(cine vrea,poate pune rom in cafea);peste ele se pune jumate din crema;peste crema se rade putina ciocolata(cine vrea);se pun, apoi celelalte 12 piscoturi inmuiate in cafea si cealalta jumatate de crema.Deasupra se pudreaza ,din abundenta, cu cacao.
Se lasa la rece ,10-12 ore.Se serveste,taiata bucati de cca 7/7 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU(fara mascarpone)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Se amesteca cu mixerul galbenusurile in care adaugam treptat zaharul,pana se fac spuma.Pe urma mascarpone

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri
Tort tiramisu

Tort tiramisu

Se bate frisca tare se adauga mascarpone si se mai bate inca putin impreuna. Separat se bat galbenusurile

5 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    crina , 13 iulie 2017

    Imi place cum ati explicat !

  • Fara foto

    Valy Si Valentina , 18 noiembrie 2013

    foarte buna reteta, merita sa o incercati.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Cami, arata f. bine, vreau si eu macar o portie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Hmm,ce bunatate!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Buna idee cu branzica, merita incercat !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      eu folosesc ricotta,este ft buna,

    • andreutza

      andreutza (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Nu prea cred ca o sa-mi reuseasca, e cam complicata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Foarte, foarte frumos, felicitari, Cami.

    • Fara foto

      husni , 31 august 2009

      Si eu cred ca merge cu brinza de vaci(grasa),dar aici nu am. Multumesc, de aprecieri !

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Si eu sunt de parere ca merge cu branza de vaci grasa. Nu are rost sa ne complicam prea mult ! Arata foarte bine si merita incercata !!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Camy bravo tie !!! Ca de obicei ne-ai dat o reteta tare gustoasa !!! Am sa o incerc si eu si cred ca va merge cu branza de vaci grasa, gata facuta...

    • Fara foto

      Nadia , 28 august 2009

      Super buna! Arata foarte bine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Super prezentare,cred ca este tare gustoasa.Felicitari draga Husni.Eu nu folosesc oua,in schimb folosesc mereu mascarpone.Buna si reteta ta,omul cat traieste invata.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Super prezentare,cred ca este tare gustoasa.Felicitari draga Husni.Eu nu folosesc oua,in schimb folosesc mereu mascarpone.Buna si reteta ta,omul cat traieste invata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

106 voturi

Ingrediente

  • -1,5 l lapte
  • -cca 20-30 ml zeama de lamiie
  • -24 de piscoturi(200 grame)
  • -4 oua
  • -6-8 linguri lapte
  • -200 g zahar
  • -400 ml frisca lichida
  • -300-400ml cafea

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

crina

Imi place cum ati explicat !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura inteligenta