Tiramisu rețeta originală
Laptele se fierbe;cind clocoteste se pune zeama de lamiie;se va brinzi;nu va speriati:trebuie sa se brinzeasca.Se pune laptele,brinzit,intr-un saculet din material(sau tifon),
pe o strecuratoare;se lasa cel putin 1 ora.
Dupa aceea ramine in saculet un fel de crema alba,sa-i zicem brinza.E grasa,buna pt Tiramisu.
Ouale se separa;albusurile se bat;cind sint tari se adauga cca 140 g zahar.Se bat in continuare;se intaresc mai mult.Se pun apoi pe aburi,si cu un tel se bat cca 8-10 minute,ca pt bezele.Se pun apoi de-o parte.
galbenusurile cu 60 g zahar si 6-8 linguri lapte se mesteca bine,apoi se pun pe aburi,10 minute;se mesteca tot timpul.
Cind galbenusurile sint reci,se pune,peste brinza(facuta din lapte),vanilie,coaja de lamiie.Se mesteca f.f.bine;in compozitia asta se incorporeaza albusurile(batute pe aburi),reci.
Frisca lichida se bate,se indulceste f.putin,se incorporeaza,apoi,in crema de galbenusuri
Aranjare
Intr-o tava(pyrex)de cca 20/30 se pune f putina crema(ca sa nu se puna piscoturile direct pe tava),apoi se pun 12 piscoturi,inmuiate,unul cite unul,in cafeaua,indulcita f putin(cine vrea,poate pune rom in cafea);peste ele se pune jumate din crema;peste crema se rade putina ciocolata(cine vrea);se pun, apoi celelalte 12 piscoturi inmuiate in cafea si cealalta jumatate de crema.Deasupra se pudreaza ,din abundenta, cu cacao.
Se lasa la rece ,10-12 ore.Se serveste,taiata bucati de cca 7/7 cm.
E bun Tiramisu rețeta originală, dar e bun si fara mascarpone.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii