Ingrediente
Ingredinte:, 6 lingurite cu virf de cafea,, o sticluta cu esenta de rom,, 400 gr. piscoturi Savoyardi,, 4 oua,, 7 linguri cu virf zahar, 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime,, 2 plicuri de praf de frisca, cacao pentru ornat
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Se face o
cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de
cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in
cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in
cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in
cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai, asa cum se procedeaza si la Tiramisu rețeta originală.
Se tine o zi la frigider, sa se patrunda piscoturile si se serveste
acapela , 22 decembrie 2009
crema mascarpone se poate inlocui cu succes cu o cutie de branza topita din smantana,