autor:

autor

» » Prajituri

Tiramisu II

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Ingredinte:, 6 lingurite cu virf de cafea, o sticluta cu esenta de rom, 400 gr. piscoturi Savoyardi, 4 oua, 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime, 2 plicuri de praf de frisca cacao pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h

45 voturi

Mod de preparare

Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.
Se tine o zi la frigider, sa se patrunda piscoturile si se serveste
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu II" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Praline Tiramisu

Praline Tiramisu

Rupem piscoturile si le maruntim bine cu robotul. Fierbem o cafea tare si o lasam sa se raceasca

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tiramisu cu cirese

Tiramisu cu cirese

Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul. Se pun apoi mascarpone si esenta de

37 voturi    19 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    acapela , 22 decembrie 2009

    crema mascarpone se poate inlocui cu succes cu o cutie de branza topita din smantana,

  • Fara foto

    MARIANA , 05 august 2009

    Reteta este super, mai ales ca nu stiam cum pot inlocui supercrema Mascarpone, pentru ca nu stiam ce compozitie are. Pe rafturile magazinelor pe care le frecventez nu am gasit asa ceva si nu stiam cu ce se poate inlocui.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Felicitari pentru reteta.

Dificultate

Medie

Timp

1h

45 voturi

Ingrediente

  • Ingredinte:
  • 6 lingurite cu virf de cafea
  • o sticluta cu esenta de rom
  • 400 gr. piscoturi Savoyardi
  • 4 oua
  • 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime
  • 2 plicuri de praf de frisca cacao pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

acapela

crema mascarpone se poate inlocui cu succes cu o cutie de branza topita din smantana,

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu portocale