autor:

Eileen

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Tiramisu la cupa

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 04 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 04 august 2011

Ingrediente
Ingrediente:, 200 mg cafea la ibric fara zat, 300 g mascarpone, O fiola esenta de vanilie, 1 pachet piscoturi, 4 oua, 4 linguri Marsala, 150g zahar pudra, Cacao neagra, 80g Ciocolata neagra

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

21 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul. Se pun apoi mascarpone si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Se bat albusurile foarte bine si se incorporeaza in mascarpone.
In cafeaua racita se pune Marsala si se trec piscoturile cu partea fara zahar in sus. Se aseaza unul langa altul pe o tava sau in cupe, cum preferati si se toarna jumatate din crema. Se completeaza cu putina cacao. Se asaza un alt strat de piscoturi si se toarna restul cremei.Se da la frigider cel putin 6 ore (24 de ore ar fi ideal). Inainte de servire se pun in cupe si se presara cu cacao si ciocolata neagra rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu la cupa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu dietetic, la cupă, cu fructe de pădure

Tiramisu dietetic, la cupă, cu fructe de pădure

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile cu îndulcitor (după gustul fiecăruia),

2 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse
Tort-crema de zahar ars

Tort-crema de zahar ars

Se topesc 4 linguri de zahar intr-o cratita (care poate fi bagata in cuptor) - "manjiti"

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marcus Lambert , 20 iulie 2015

    Am pregatit atat de multe retete de tiramisu incat pot sa spun ca nu e o idee foarte buna folosirea albusurilor batute; e preferabila folosirea fristii. Marsala e un vin oxidat, ca si Porto si e preferabil cel sec; daca e dulce, folosesti mai putin zahar in crema. Se poate substitui cu alte bauturi alcoolice; puteti experimenta dar eu nu am incercat cu altceva decat diferite feluri de rom si brandy pentru ca m-au interesat in special diferitele tehnici de preparare. Sunt curios sa incerc o tuica parfumata. Oricum, desi pun cel mult o parte rom la trei parti de cafea tare, cred ca tuica merge la 4-5 parti de cafea (asta e pura ghicire, poate ca merge exact ca si romul). Zic asta pentru ca am comparat tuica cu romul, whiskey, kahlua, gin, marsala, brandy, etc. in cacao cu lapte. Ar fi multe alte observatii de facut dar in general, daca folosesti ingrediente de calitate, ai un produs de calitate, inclusiv cacao. Nu stiu despre Romania dar unde locuiesc nu exista in pravalie decat cacao cu 10% grasime (poate ca scrie "lipide" pe eticheta?); eu folosesc cacao cu 24% lipide care e procesata "olandez" sau alcalin. Tocmai am observat cantitatea de zahar: eu as folosi 100g sau, mai bine, o lingura de zahar (cu varf) la fiecare galbenus. Puteti folosi si mai multe galbenusuri daca vreti.

  • Fara foto

    Anamaria Carmen Ilyes Handra , 30 decembrie 2014

    arata foarte bine.am sa-l inc si eu

  • Fara foto

    Marilena Georgescu , 28 decembrie 2014

    Marsala? E o bautura,mult folosita de patiserii italieni !

    • Fara foto

      Aurelia Baciu , 28 decembrie 2014

      cred ca e f,buna.

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 18 octombrie 2014

      foarte buna.

    • Fara foto

      Emma Kiss , 11 iunie 2014

      imi place am sa-l incerc

    • Fara foto

      Elena , 18 noiembrie 2013

      Marsala poate fi inlocuita cu orice Porto, sau un vin cat mai dulce. De asemenea, lichior este ok de folosit. Daca insa doriti sa serviti si copiii, inlocuiti cafeaua si alcoolul cu suc de portocale.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      delicios...

    • Fara foto

      Dora Stefanescu , 28 august 2013

      arata foarte bine.am sa-l inc si eu

    • Fara foto

      Cristina Irina Diaconu , 28 august 2013

      arata foarte bine.am sa-l inc si eu

    • Fara foto

      Maria , 30 iulie 2013

      Ce este Marsala si unde poate fi gasita? multumesc

    • Fara foto

      Antoneta Laura Stoian , 29 iulie 2013

      ce este Marsala? te rog

    • Fara foto

      Viorica Otilia Gligor , 03 iunie 2013

      Am făcut tiramisu la cupă! Excelent!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 august 2011

      Foarte fin si apetisant!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

21 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 mg cafea la ibric fara zat
  • 300 g mascarpone
  • O fiola esenta de vanilie
  • 1 pachet piscoturi
  • 4 oua
  • 4 linguri Marsala
  • 150g zahar pudra
  • Cacao neagra
  • 80g Ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Elena

Marsala poate fi inlocuita cu orice Porto, sau un vin cat mai dulce. De asemenea, lichior este ok de folosit. Daca insa doriti sa serviti si copiii, inlocuiti cafeaua si alcoolul cu suc de portocale.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Faguri