autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Tiramisu mai special

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
-500g mascarpone, -6 oua, -120g zahar, -100g ciocolata alba, -100g ciocolata neagra, -700g savoiardi, -2 cescute de cafea amara, -2 lingurite de coniac

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

16 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un varf cutit sare. Separat se bat galbenusurile cu zaharul pana devin o crema spumoasa, se adauga mascarpone cu lingura putin cate putin, amestecand cu atentie dupa fiecare lingura.



Se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand de sus in jos. Ciocolata se rade separat prin razuitoarea cu gauri mici. Cafeaua se amesteca cu coniacul; dupa care se asambleaza tiramisu.



Se insiropeaza piscoturile in cafea,se aseaza pe fundul unui vas,dupa care se adauga un strat de crema,si asa pana la terminarea ingredientelor,ultimul strat,sa fie de crema.



Deasupra se orneaza cu ciocolata alternand culorile.



Acest tiramisu are un gust deosebit,iar ciocolata a-i da un aspect special,
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu mai special" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite

Clatite

Intr-un vas se sparg ouale, se pune tot zaharul, faina, praful de copt, uleiul si lapte cat sa se

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de coacaze rosii

Dulceata de coacaze rosii

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de

17 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Acesta este normal,fara ciocolata,fara cognac,cu cacao pudra pe deasupra!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Trebuie incercat si cu ciocolata in loc de cacao.

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2012

    Aromat si demn de savurat !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Imi place,e delicios ....

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      "a-i da"? Ai vrut sa spui ii da, probabil! Reteta e, de altfel, foarte reusita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

16 voturi

Ingrediente

  • -500g mascarpone
  • -6 oua
  • -120g zahar
  • -100g ciocolata alba
  • -100g ciocolata neagra
  • -700g savoiardi
  • -2 cescute de cafea amara
  • -2 lingurite de coniac

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

mira (Chef de cuisine)

Trebuie incercat si cu ciocolata in loc de cacao.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bomboane din morcov