autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Tiramisu mai special

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
-500g mascarpone, -6 oua, -120g zahar, -100g ciocolata alba, -100g ciocolata neagra, -700g savoiardi, -2 cescute de cafea amara, -2 lingurite de coniac

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

16 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un varf cutit sare. Separat se bat galbenusurile cu zaharul pana devin o crema spumoasa, se adauga mascarpone cu lingura putin cate putin, amestecand cu atentie dupa fiecare lingura.



Se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand de sus in jos. Ciocolata se rade separat prin razuitoarea cu gauri mici. Cafeaua se amesteca cu coniacul; dupa care se asambleaza tiramisu.



Se insiropeaza piscoturile in cafea,se aseaza pe fundul unui vas,dupa care se adauga un strat de crema,si asa pana la terminarea ingredientelor,ultimul strat,sa fie de crema.



Deasupra se orneaza cu ciocolata alternand culorile.



Acest tiramisu are un gust deosebit, la fel ca si Tiramisu rețeta originală, iar ciocolata ii da un aspect special,
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu mai special" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Banana cu crema de cacao

Banana cu crema de cacao

Se amesteca cacaoa si zaharul pudra cu laptele pus treptat, pana ajunge o crema mai subtire. Se

3 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Cosulete de aluat fraged cu rubarba

Cosulete de aluat fraged cu rubarba

Pentru aluat: se amesteca toate ingredientele, apoi invelim aluatul in folie alimentara si il dam

1 vot    3 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Acesta este normal,fara ciocolata,fara cognac,cu cacao pudra pe deasupra!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Trebuie incercat si cu ciocolata in loc de cacao.

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2012

    Aromat si demn de savurat !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Imi place,e delicios ....

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      "a-i da"? Ai vrut sa spui ii da, probabil! Reteta e, de altfel, foarte reusita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

16 voturi

Ingrediente

  • -500g mascarpone
  • -6 oua
  • -120g zahar
  • -100g ciocolata alba
  • -100g ciocolata neagra
  • -700g savoiardi
  • -2 cescute de cafea amara
  • -2 lingurite de coniac

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

mira (Chef de cuisine)

Trebuie incercat si cu ciocolata in loc de cacao.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Jeleu de cirese