Tiramisu rețeta originală
Luati un bol sau o farfurie mijlocie, cu un diametru de circa 20-25 cm, si aranjati pe ea piscoturile, asezându-Ie unele peste altele. Îndulciti cafeaua cu 2 linguri de zahar. Turnap cafeaua peste piscoturi, având grija ca stratul de deasupra sa fie complet acoperit; piscoturile vor începe sa absoarba cafeaua. În acest r:1stimp, puneti crema mascarpone într-un bol si bateti-o împreuna cu restul de zahar. Crestati în luqg batoanele de vanilie si puneti semintele în balul cu mascarpone, p:'istrând cojile pentru a face zahar vanilat. Bateti în continuare, adaugând vinul
santo sau sherry-ul. Crema trebuie sa fie destul de subtire si lucioasa. Daca e prea groasa, puneti putina zeama de portocale, apoi turnati restul de zeama peste piscoturi. Întindeti crema peste piscoturi si radeti deasupra ciocolata (sau taiati-o fâsiute fine). Presarati prajitura cu coaja de portocala rasa fin si tineti-o la frigider pâna la servire.
Mai rapid decat Tiramisu rețeta originală!
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii