autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU "RODA"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente:(pentru 8 persoane), , 500g.mascarpone,, 5 oua (proaspete),, 200g.zahar,, 30 biscuiti (cu unt),, 2 cesti cafea neagra,, 2 linguri cacao,, 2 linguri lichior de visine sau visinata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1.Se separa albusurile de galbenusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se obtine o crema albicioasa si densa.Se adauga branza mascarpone si se mai amesteca pana cand branza s-a incorporat bine in crema.
2.Se bat albusurile spuma cu putina sare si se amesteca leger cu crema de mascarpone.
3.Se imbiba biscuitii in cafea amestecata cu lichior de visine sau visinata si se tapeteaza cu ei fundul unui vas de Jena, se acopera cu crema , din nou biscuiti si se termina cu crema. Se pudreaza cu cacao si se tine 2 h.30\' la rece, in frigider, inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU "RODA"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se prepară compoziția de umplutură amestecând

18 voturi    23 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu stafide si glazura de ciocolata

Deliciu cu stafide si glazura de ciocolata

Se unge cu unt o tava rotunda cu diametrul de 17 cm. Se zdrobesc biscuitii cu un sucitor pana se

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

    Multumesc pentru aprecieri.Si la mine ,in familie, aceasta reteta are mare trecere, dovada ca preparatul se numeste Roda de la numele meu, Rodica.Este ceva inventat de mine si imi face mare placere sa-i incant pe ai mei saptamanal cu acest dulce Tiramisu.

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

    Am preparat Tiramisu Roda, reteta Mariei si a iesit excelent. A fost mare batalie in al devora. Tarziu mi-am adus aminte ca trebuia fotografiat. Felicitari!

  • Fara foto

    v magdalena (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

    Am preparat toate felurile de tiramisu, pe care le-a postat Maria pe acest site.Este o adevarata sursa de inspiratie pentru gospodine.Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:(pentru 8 persoane)
  • 500g.mascarpone,
  • 5 oua (proaspete),
  • 200g.zahar,
  • 30 biscuiti (cu unt),
  • 2 cesti cafea neagra,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri lichior de visine sau visinata

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri.Si la mine ,in familie, aceasta reteta are mare trecere, dovada ca preparatul se numeste Roda de la numele meu, Rodica.Este ceva inventat de mine si imi face mare placere sa-i incant pe ai mei saptamanal cu acest dulce Tiramisu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
BILUTE DE COCOS