autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU "RODA"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente:(pentru 8 persoane), , 500g.mascarpone,, 5 oua (proaspete),, 200g.zahar,, 30 biscuiti (cu unt),, 2 cesti cafea neagra,, 2 linguri cacao,, 2 linguri lichior de visine sau visinata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1.Se separa albusurile de galbenusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se obtine o crema albicioasa si densa.Se adauga branza mascarpone si se mai amesteca pana cand branza s-a incorporat bine in crema.
2.Se bat albusurile spuma cu putina sare si se amesteca leger cu crema de mascarpone.
3.Se imbiba biscuitii in cafea amestecata cu lichior de visine sau visinata si se tapeteaza cu ei fundul unui vas de Jena, se acopera cu crema , din nou biscuiti si se termina cu crema. Se pudreaza cu cacao si se tine 2 h.30\' la rece, in frigider, inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU "RODA"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si menta

Chec cu ciocolata si menta

Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri. Tapetam o forma de

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

    Multumesc pentru aprecieri.Si la mine ,in familie, aceasta reteta are mare trecere, dovada ca preparatul se numeste Roda de la numele meu, Rodica.Este ceva inventat de mine si imi face mare placere sa-i incant pe ai mei saptamanal cu acest dulce Tiramisu.

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

    Am preparat Tiramisu Roda, reteta Mariei si a iesit excelent. A fost mare batalie in al devora. Tarziu mi-am adus aminte ca trebuia fotografiat. Felicitari!

  • Fara foto

    v magdalena (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

    Am preparat toate felurile de tiramisu, pe care le-a postat Maria pe acest site.Este o adevarata sursa de inspiratie pentru gospodine.Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:(pentru 8 persoane)
  • 500g.mascarpone,
  • 5 oua (proaspete),
  • 200g.zahar,
  • 30 biscuiti (cu unt),
  • 2 cesti cafea neagra,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri lichior de visine sau visinata

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri.Si la mine ,in familie, aceasta reteta are mare trecere, dovada ca preparatul se numeste Roda de la numele meu, Rodica.Este ceva inventat de mine si imi face mare placere sa-i incant pe ai mei saptamanal cu acest dulce Tiramisu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Biscuiti rustici din albus de ou