Tiramisu rețeta originală
1.Se separa albusurile de galbenusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se obtine o crema albicioasa si densa.Se adauga branza mascarpone si se mai amesteca pana cand branza s-a incorporat bine in crema.
2.Se bat albusurile spuma cu putina sare si se amesteca leger cu crema de mascarpone.
3.Se imbiba biscuitii in cafea amestecata cu lichior de visine sau visinata si se tapeteaza cu ei fundul unui vas de Jena, se acopera cu crema , din nou biscuiti si se termina cu crema. Se pudreaza cu cacao si se tine 2 h.30' la rece, in frigider, inainte de servire.
Pentru Tiramisu rețeta originală se folosesc piscoturi, dar mi-a placut si varianta cu biscuiti

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii