autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tiramisu simplu si gustos (pentru 10-12 portii)

Autor: Oleg Moldoveanu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 31 august 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oleg Moldoveanu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 31 august 2007

Ingrediente
•6 oua la care se separa bine galbenusul de albus!!!, •150g zahar = 75g + 75g, •Esenta de vanilie si esenta de rom sau brandy, •500g mascarpone sau smintina grasa (sa nu curga), •200g cafea tare, •Biscuiti „lady fingers” ori de sampanie, •Cacao pentru ornat sau/si ciocolata, capsune, malina, frunze verzi de menta etc.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

81 voturi

Mod de preparare


-Se bate bine (cu mixerul) galbenusul de ou cu 75g zahar si esenta de vanilie pina se fac fulgi dupa care se adauga mascarpone (smintina) si se bate totul bine din nou.

-In alt vas se bat bine albusurile de ou cu restul 75g zahar pina se transforma totul intr-o compozitie spumanta.

-Apopi, se pun compozitiile de mai sus impreuna si se mesteca foarte usor pina se obtine o compozitie uniforma. Rezultatul obtinut trebuie sa fie ca o crema ce curge gros si cam greu.



Se prepara cafeaua in care se adauga cam o lingura de brandy (daca n-aveti brendy - s-ar putea pune esentza de rom sau nimic). Bautura se prepara intr-un vas de forma farfuriei pentru supa - pentru comoditate. Se lasa sa se raceasca.

Pentru o cupa:

Se iau 2 biscuitzi care se rup in jumatate, apoi jumatatile se moaie iarasi pe jumatate dea lungu in solutia de cafea dupa care se pun la fundul cupei.

Apoi se toarna deasupra un strat de crema astfel ca sa acopere biscuitii.

Se iau iarasi cite 2 biscuiti intregi ce-i muieti pe jumatatea de-a lungu in solutia de cafea si se aseaza orizontal deasupra cremei. Apoi se toarna crema astfel ca cupa sa fie plina.

Astfel se procedeaza pentru toate cupele, dupa care se lasa la rece pentru minimum o ora.

Inainte de a fi servite se face decorarea cu cacao. Restul ornari cu fructe etc. ramiine la placerea si fantezia bucatarului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu simplu si gustos (pentru 10-12 portii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada de budinca de capsuni si mascarpone

Rulada de budinca de capsuni si mascarpone

Separam albusurile de galbenusuri, apoi le batem cu mixerul pana ce sa fac spuma. Adaugam zaharul,

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri
Savarina cu galzura de ciocolata

Savarina cu galzura de ciocolata

Bati albusurile spuma cu sarea, pui zaharul 200g apoi galebunusrile, pui faina, praful de copt, margarina

12 voturi    9 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

81 voturi

Ingrediente

  • •6 oua la care se separa bine galbenusul de albus!!!
  • •150g zahar = 75g + 75g
  • •Esenta de vanilie si esenta de rom sau brandy
  • •500g mascarpone sau smintina grasa (sa nu curga)
  • •200g cafea tare
  • •Biscuiti „lady fingers” ori de sampanie
  • •Cacao pentru ornat sau/si ciocolata
  • capsune
  • malina
  • frunze verzi de menta etc.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort de Craciun