Tiramisu rețeta originală
Cum se preparara Tiramisu rețeta originală:
-Se bate bine (cu mixerul) galbenusul de ou cu 75g zahar si esenta de vanilie pina se fac fulgi dupa care se adauga mascarpone (smintina) si se bate totul bine din nou.
-In alt vas se bat bine albusurile de ou cu restul 75g zahar pina se transforma totul intr-o compozitie spumanta.
-Apopi, se pun compozitiile de mai sus impreuna si se mesteca foarte usor pina se obtine o compozitie uniforma. Rezultatul obtinut trebuie sa fie ca o crema ce curge gros si cam greu.
Se prepara cafeaua in care se adauga cam o lingura de brandy (daca n-aveti brendy - s-ar putea pune esentza de rom sau nimic). Bautura se prepara intr-un vas de forma farfuriei pentru supa - pentru comoditate. Se lasa sa se raceasca.
Pentru o cupa:
Se iau 2 biscuitzi care se rup in jumatate, apoi jumatatile se moaie iarasi pe jumatate dea lungu in solutia de cafea dupa care se pun la fundul cupei.
Apoi se toarna deasupra un strat de crema astfel ca sa acopere biscuitii.
Se iau iarasi cite 2 biscuiti intregi ce-i muieti pe jumatatea de-a lungu in solutia de cafea si se aseaza orizontal deasupra cremei. Apoi se toarna crema astfel ca cupa sa fie plina.
Astfel se procedeaza pentru toate cupele, dupa care se lasa la rece pentru minimum o ora.
Inainte de a fi servite se face decorarea cu cacao. Restul ornari cu fructe etc. ramiine la placerea si fantezia bucatarului.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii