autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tiramisu simplu si gustos (pentru 10-12 portii)

Autor: Oleg Moldoveanu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 31 august 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oleg Moldoveanu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 31 august 2007

Ingrediente
•6 oua la care se separa bine galbenusul de albus!!!, •150g zahar = 75g + 75g, •Esenta de vanilie si esenta de rom sau brandy, •500g mascarpone sau smintina grasa (sa nu curga), •200g cafea tare, •Biscuiti „lady fingers” ori de sampanie, •Cacao pentru ornat sau/si ciocolata, capsune, malina, frunze verzi de menta etc.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

81 voturi

Mod de preparare


-Se bate bine (cu mixerul) galbenusul de ou cu 75g zahar si esenta de vanilie pina se fac fulgi dupa care se adauga mascarpone (smintina) si se bate totul bine din nou.

-In alt vas se bat bine albusurile de ou cu restul 75g zahar pina se transforma totul intr-o compozitie spumanta.

-Apopi, se pun compozitiile de mai sus impreuna si se mesteca foarte usor pina se obtine o compozitie uniforma. Rezultatul obtinut trebuie sa fie ca o crema ce curge gros si cam greu.



Se prepara cafeaua in care se adauga cam o lingura de brandy (daca n-aveti brendy - s-ar putea pune esentza de rom sau nimic). Bautura se prepara intr-un vas de forma farfuriei pentru supa - pentru comoditate. Se lasa sa se raceasca.

Pentru o cupa:

Se iau 2 biscuitzi care se rup in jumatate, apoi jumatatile se moaie iarasi pe jumatate dea lungu in solutia de cafea dupa care se pun la fundul cupei.

Apoi se toarna deasupra un strat de crema astfel ca sa acopere biscuitii.

Se iau iarasi cite 2 biscuiti intregi ce-i muieti pe jumatatea de-a lungu in solutia de cafea si se aseaza orizontal deasupra cremei. Apoi se toarna crema astfel ca cupa sa fie plina.

Astfel se procedeaza pentru toate cupele, dupa care se lasa la rece pentru minimum o ora.

Inainte de a fi servite se face decorarea cu cacao. Restul ornari cu fructe etc. ramiine la placerea si fantezia bucatarului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu simplu si gustos (pentru 10-12 portii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ciocolata cu portocala si scortisoara

Ciocolata cu portocala si scortisoara

Se amesteca laptele praf cu cacaoa. Se face un sirop gros din apa si zahar. Se adauga siropul peste

1 vot    1 comentariu
30 min
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Pentru cele patru foi de aluat procedam in felul urmator: separam albusurile de galbenusuri si frecam

7 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

81 voturi

Ingrediente

  • •6 oua la care se separa bine galbenusul de albus!!!
  • •150g zahar = 75g + 75g
  • •Esenta de vanilie si esenta de rom sau brandy
  • •500g mascarpone sau smintina grasa (sa nu curga)
  • •200g cafea tare
  • •Biscuiti „lady fingers” ori de sampanie
  • •Cacao pentru ornat sau/si ciocolata
  • capsune
  • malina
  • frunze verzi de menta etc.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tarta cu crema de vanilie, banane si jeleu de lime