Tiramisu rețeta originală - simplu si gustos (pentru 10-12 portii)

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •6 oua la care se separa bine galbenusul de albus!!!
  • •150g zahar = 75g + 75g
  • •Esenta de vanilie si esenta de rom sau brandy
  • •500g mascarpone sau smintina grasa (sa nu curga)
  • •200g cafea tare
  • •Biscuiti „lady fingers” ori de sampanie
  • •Cacao pentru ornat sau/si ciocolata, capsune, malina, frunze verzi de menta etc.

Mod de preparare

Cum se preparara Tiramisu rețeta originală:

-Se bate bine (cu mixerul) galbenusul de ou cu 75g zahar si esenta de vanilie pina se fac fulgi dupa care se adauga mascarpone (smintina) si se bate totul bine din nou.
-In alt vas se bat bine albusurile de ou cu restul 75g zahar pina se transforma totul intr-o compozitie spumanta.
-Apopi, se pun compozitiile de mai sus impreuna si se mesteca foarte usor pina se obtine o compozitie uniforma. Rezultatul obtinut trebuie sa fie ca o crema ce curge gros si cam greu.

Se prepara cafeaua in care se adauga cam o lingura de brandy (daca n-aveti brendy - s-ar putea pune esentza de rom sau nimic). Bautura se prepara intr-un vas de forma farfuriei pentru supa - pentru comoditate. Se lasa sa se raceasca.
Pentru o cupa:
Se iau 2 biscuitzi care se rup in jumatate, apoi jumatatile se moaie iarasi pe jumatate dea lungu in solutia de cafea dupa care se pun la fundul cupei.
Apoi se toarna deasupra un strat de crema astfel ca sa acopere biscuitii.
Se iau iarasi cite 2 biscuiti intregi ce-i muieti pe jumatatea de-a lungu in solutia de cafea si se aseaza orizontal deasupra cremei. Apoi se toarna crema astfel ca cupa sa fie plina.
Astfel se procedeaza pentru toate cupele, dupa care se lasa la rece pentru minimum o ora.
Inainte de a fi servite se face decorarea cu cacao. Restul ornari cu fructe etc. ramiine la placerea si fantezia bucatarului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise