autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tiramisu rețeta originală - simplu si gustos (pentru 10-12 portii)

Autor: Oleg Moldoveanu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 31 august 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oleg Moldoveanu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 31 august 2007

Ingrediente
&bull6 oua la care se separa bine galbenusul de albus!!!, &bull150g zahar = 75g + 75g, &bullEsenta de vanilie si esenta de rom sau brandy, &bull500g mascarpone sau smintina grasa (sa nu curga), &bull200g cafea tare, &bullBiscuiti &bdquolady fingers&rdquo ori de sampanie, &bullCacao pentru ornat sau/si ciocolata, capsune, malina, frunze verzi de menta etc.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

81 voturi

Mod de preparare


Cum se preparara Tiramisu rețeta originală:



-Se bate bine (cu mixerul) galbenusul de ou cu 75g zahar si esenta de vanilie pina se fac fulgi dupa care se adauga mascarpone (smintina) si se bate totul bine din nou.

-In alt vas se bat bine albusurile de ou cu restul 75g zahar pina se transforma totul intr-o compozitie spumanta.

-Apopi, se pun compozitiile de mai sus impreuna si se mesteca foarte usor pina se obtine o compozitie uniforma. Rezultatul obtinut trebuie sa fie ca o crema ce curge gros si cam greu.



Se prepara cafeaua in care se adauga cam o lingura de brandy (daca n-aveti brendy - s-ar putea pune esentza de rom sau nimic). Bautura se prepara intr-un vas de forma farfuriei pentru supa - pentru comoditate. Se lasa sa se raceasca.

Pentru o cupa:

Se iau 2 biscuitzi care se rup in jumatate, apoi jumatatile se moaie iarasi pe jumatate dea lungu in solutia de cafea dupa care se pun la fundul cupei.

Apoi se toarna deasupra un strat de crema astfel ca sa acopere biscuitii.

Se iau iarasi cite 2 biscuiti intregi ce-i muieti pe jumatatea de-a lungu in solutia de cafea si se aseaza orizontal deasupra cremei. Apoi se toarna crema astfel ca cupa sa fie plina.

Astfel se procedeaza pentru toate cupele, dupa care se lasa la rece pentru minimum o ora.

Inainte de a fi servite se face decorarea cu cacao. Restul ornari cu fructe etc. ramiine la placerea si fantezia bucatarului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu rețeta originală - simplu si gustos (pentru 10-12 portii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Malai dulce

Malai dulce

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Intr-un vas destul de adanc, se bat ouale cu zaharul putin,

3 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Gogosele, reteta Antzukai

Gogosele, reteta Antzukai

Batem ouale cu mixerul bine, adaugam zaharul, uleiul, bicarbonatul sau praful de copt si sana sau

21 voturi    19 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

81 voturi

Ingrediente

  • &bull6 oua la care se separa bine galbenusul de albus!!!
  • &bull150g zahar = 75g + 75g
  • &bullEsenta de vanilie si esenta de rom sau brandy
  • &bull500g mascarpone sau smintina grasa (sa nu curga)
  • &bull200g cafea tare
  • &bullBiscuiti &bdquolady fingers&rdquo ori de sampanie
  • &bullCacao pentru ornat sau/si ciocolata
  • capsune
  • malina
  • frunze verzi de menta etc.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajiturele pufoase