autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tiramisu simplu si gustos (pentru 10-12 portii)

Autor: Oleg Moldoveanu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 31 august 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oleg Moldoveanu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 31 august 2007

Ingrediente
•6 oua la care se separa bine galbenusul de albus!!!, •150g zahar = 75g + 75g, •Esenta de vanilie si esenta de rom sau brandy, •500g mascarpone sau smintina grasa (sa nu curga), •200g cafea tare, •Biscuiti „lady fingers” ori de sampanie, •Cacao pentru ornat sau/si ciocolata, capsune, malina, frunze verzi de menta etc.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

81 voturi

Mod de preparare


-Se bate bine (cu mixerul) galbenusul de ou cu 75g zahar si esenta de vanilie pina se fac fulgi dupa care se adauga mascarpone (smintina) si se bate totul bine din nou.

-In alt vas se bat bine albusurile de ou cu restul 75g zahar pina se transforma totul intr-o compozitie spumanta.

-Apopi, se pun compozitiile de mai sus impreuna si se mesteca foarte usor pina se obtine o compozitie uniforma. Rezultatul obtinut trebuie sa fie ca o crema ce curge gros si cam greu.



Se prepara cafeaua in care se adauga cam o lingura de brandy (daca n-aveti brendy - s-ar putea pune esentza de rom sau nimic). Bautura se prepara intr-un vas de forma farfuriei pentru supa - pentru comoditate. Se lasa sa se raceasca.

Pentru o cupa:

Se iau 2 biscuitzi care se rup in jumatate, apoi jumatatile se moaie iarasi pe jumatate dea lungu in solutia de cafea dupa care se pun la fundul cupei.

Apoi se toarna deasupra un strat de crema astfel ca sa acopere biscuitii.

Se iau iarasi cite 2 biscuiti intregi ce-i muieti pe jumatatea de-a lungu in solutia de cafea si se aseaza orizontal deasupra cremei. Apoi se toarna crema astfel ca cupa sa fie plina.

Astfel se procedeaza pentru toate cupele, dupa care se lasa la rece pentru minimum o ora.

Inainte de a fi servite se face decorarea cu cacao. Restul ornari cu fructe etc. ramiine la placerea si fantezia bucatarului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu simplu si gustos (pentru 10-12 portii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri

"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori

Intr-un bol se pun grisul cu faina si se amesteca bine cu margarina si uleiul.Se adauga zaharul,

23 voturi    7 comentarii
28h
Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Pentru umplutura de mere: 2 kg de mere curatate de coaja se dau prin razatoarea mare si se calesc

8 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

81 voturi

Ingrediente

  • •6 oua la care se separa bine galbenusul de albus!!!
  • •150g zahar = 75g + 75g
  • •Esenta de vanilie si esenta de rom sau brandy
  • •500g mascarpone sau smintina grasa (sa nu curga)
  • •200g cafea tare
  • •Biscuiti „lady fingers” ori de sampanie
  • •Cacao pentru ornat sau/si ciocolata
  • capsune
  • malina
  • frunze verzi de menta etc.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura After Eight