autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Tiramisu (varianta fara oua)

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Ingrediente
400 g piscoturi, 250 g crema mascarpone, 250 g frisca lichida, 1 lingurita cafea, 3 linguri de zahar, 1 lingura zahar vanilat, 1 lingurita zahar vanilat Bourbon, 400 ml cafea neindulcita si racita, Coaja rasa de portocala, pentru ornat:, cacao, cuvertura de lapte, ciocolata neagra, stafide

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru perioada Sarbatorilor, va propun prajitura Tiramisu, in varianta fara oua, usoara si gustoasa, decorata cu cacao, stafide, fulgi de ciocolata, cuvertura de lapte si coaja de portocala.



Se prepara cafeaua si se lasa la racit.

Se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul, pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de cafea, zaharul, zaharul vanilat, zaharul Bourbon si se amesteca bine.

Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se sfarama.



Intr-o tava de cozonac, se asaza pe folie de plastic sau aluminiu un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi, alternand. Ultimul strat e de crema. Se pudreaza cu cacao si ness si se decoreaza dupa inspiratie. Pentru ca sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si niste coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, precum si stafide, apoi am razuit ciocolata neagra si cuvertura de lapte (seamana cu ciocolata alba).



Se da la frigider inainte de servire.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/tiramisu-5-fara-oua.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu (varianta fara oua)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun
Turte (Scutecele Domnului)

Turte (Scutecele Domnului)

Pentru foi, se amesteca ingredientele, pana se obtine un aluat omogen, elastic. Se imparte in bucati

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 250 g crema mascarpone
  • 250 g frisca lichida
  • 1 lingurita cafea
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar vanilat Bourbon
  • 400 ml cafea neindulcita si racita
  • Coaja rasa de portocala
  • pentru ornat:
  • cacao
  • cuvertura de lapte
  • ciocolata neagra
  • stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Sarmale cu varza dulce si afumatura