Tiramisu rețeta originală
Pentru perioada Sarbatorilor, va propun sa ne abatem putin de la Tiramisu rețeta originală si sa incercam varianta fara oua, usoara si gustoasa, decorata cu cacao, stafide, fulgi de ciocolata, cuvertura de lapte si coaja de portocala.
Se prepara cafeaua si se lasa la racit.
Se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul, pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de cafea, zaharul, zaharul vanilat, zaharul Bourbon si se amesteca bine.
Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se sfarama.
Intr-o tava de cozonac, se asaza pe folie de plastic sau aluminiu un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi, alternand. Ultimul strat e de crema. Se pudreaza cu cacao si ness si se decoreaza dupa inspiratie. Pentru ca sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si niste coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, precum si stafide, apoi am razuit ciocolata neagra si cuvertura de lapte (seamana cu ciocolata alba).
Se da la frigider inainte de servire.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/tiramisu-5-fara-oua.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii