autor:

autor

» » Prajituri

Tiramisu

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
44-48 de piscoturi, cacao, Sirop: 180 ml de apa, 180 ml de lapte, 120 ml de liquier de cafea sau cacao, 50 ml de rom (alcol nu esenta), 1 lingurita de esenta de vanilie, 1 lingura de sirop de cicolata sau ciocolata topita, Crema: 450 gr. de mascarpone, 450 gr de frisca lichida, 3 albusuri de ou, 1 cana de zahar, , vanile esenta, 30 ml de lichior de cafea sau cacao

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Puneti piscoturile in cuptor la 160 grade pentru 5 minute. Se face crema intii si se baga la frigider. Se bat pe rind albusul + 1/3 de zahar, cu acelasi mixer se bate apoi frisca + 1/3 de zahar si ultima data se bate brinza + 1/3 de zahar + vanilia + lichiorul pina ce zaharul se topeste.
Se unesc cele trei si se da la frigider.
Daca nu vreti albusuri, renuntati si folositi zaharul in masuri egale pentru frisca si brinza, e bine oricum si cantitatea ramine aceeasi. Pentru sirop se pun toate lichidele intr-un vas si se incalzeste foarte putin. Se aseaza primul strat de piscoturi in tava, acestea se insiropeaza uniform cu exact jumatatea de lichide. Nu le bagati pe rind in lichid ci turnati lichidul peste ele foarte putin cite putin fiind atent sa se insiropeze toate. Se pune intr-o strecuratoare de ceai o lingurita de cacao si se presara peste piscoturi atit cit sa fie un strat foarte fin.
Se ia 1/3 de crema si se aseaza cu grija pe toata suprafata piscoturilor avind grija sa se atinga marginea tavii pentru ca jumatatea cealata de lichid sa nu se scurga la stratul de jos. Se aseaza si celalalt strat de piscoturi si se insiropeaza cu restul de lichid. Se pudreaza din nou cu cacao apoi se acopera cu restul de crema. Se niveleaza foarte frumos si se presara din plin cu cacao pe toata suprafata. Se tine la frigider peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Cum procedam, in primul rand facem o frisca din smantana, mixam smantana la viteza mica timp de 5-10

3 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi
Tiramisu Ice Cake

Tiramisu Ice Cake

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara. Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 44-48 de piscoturi
  • cacao
  • Sirop: 180 ml de apa
  • 180 ml de lapte
  • 120 ml de liquier de cafea sau cacao
  • 50 ml de rom (alcol nu esenta)
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 lingura de sirop de cicolata sau ciocolata topita
  • Crema: 450 gr. de mascarpone
  • 450 gr de frisca lichida
  • 3 albusuri de ou
  • 1 cana de zahar
  • vanile esenta
  • 30 ml de lichior de cafea sau cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Prajitura cu piersici si zmeura Prajitura cu piersici si zmeura

Aceasta tarta este de sezon si vom putea inlocui fructele cu orice fel de fructe dorim noi din sezonul de vara. Eu am facut-o cu piersici

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Prajitura Vieneza 2