autor:

Camelia Grosu

» » Prajituri

Tiramisul meu

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Ingrediente
-1 pachet Savoiardi-La Buona Pasticceria, -500g Mascarpone-Largo Maggiore, -6 oua, -200g zahar pudra, -200ml frisca HuLaLa, -4 plicuri de zahar vanilat, -700ml cafea expresso, -4 linguri de zahar, -12 linguri de rom, -cacao neagra sau ciocolata rasa, -2 gelatine de 10g

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Se prepara 700ml de cafea expresso si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 6 galbenusuri se freaca cu 210g zahar pudra pana devine o spuma alba. Se adauga cele 500g de Mascarpone si se amesteca cu galbenusurile. Cele 6 albusuri se bat cu 90g zahar si 4 plicuri de zahar vanilat si se amesteca prin rasturnare cu crema preparata mai sus. Atentie! Crema se poate taia. Se pun la muiat in apa rece cele 2 pachete de gelatina. Se bat cele 200g de frisca si se amesteca tot prin rasturnare cu intreaga compozitie. Se ia cafeaua expresso si se amesteca cu 4 linguri de zahar si 12 linguri de rom. Se pregateste o tava cat sa incapa Savoiardi pe doua randuri si ne apucam sa aranjam prajitura. Se ia fiecare piscot in parte, se inmoaie in cafea si se pune in tava, astfel procedand cu fiecare piscot in parte aranjandu-i unul sub altul, asa cum se procedeaza si la Tiramisu rețeta originală. Se topeste gelatina si se pune in crema. Cand s-a umplut fundul tavii, se pune un strat de crema cat sa-i acopere bine si se reia procesul de la inceput cu piscoturile muiate in cafea asezate frumos, iar cand s-a umplut tava se pune crema care a mai ramas. Se pudreaza cu cacao si se da la rece de seara pana dimineata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisul meu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisul meu

Tiramisul meu

se amesteca mascarpone cu zaharul si galbenusurile de ou cu mixerul se adauga frisca lichida si

8 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri americane cu ciocolata

Fursecuri americane cu ciocolata

Se amestecă într-un bol făina, praful de copt si cacaua. Într-un bol mare, se bate untul cu

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 21 %
239.99 lei
189.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    Mama, mama, ce bună poate să fie! Am copiat reţeta în folderul meu special!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    Minunata reteta! O voi salva si cu prima ocazie voi pregati acest tiramisu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    Arata excelent tiramisul tau...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • -1 pachet Savoiardi-La Buona Pasticceria
  • -500g Mascarpone-Largo Maggiore
  • -6 oua
  • -200g zahar pudra
  • -200ml frisca HuLaLa
  • -4 plicuri de zahar vanilat
  • -700ml cafea expresso
  • -4 linguri de zahar
  • -12 linguri de rom
  • -cacao neagra sau ciocolata rasa
  • -2 gelatine de 10g

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

15 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sosuri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Mama, mama, ce bună poate să fie! Am copiat reţeta în folderul meu special!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Piersicute