autor:

autor

» » Aperitive

Toba

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
Un stomac de porc, 1 kg de carne de la git, limba, doua picioare, si urechile porcului, 1/2 kg de ficat, 250 g slanina, sare, piper, boabe, o foaie de dafin, un kg muschi de porc.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

33 voturi

Mod de preparare

Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile.


Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai.


Se pun sa fiarba intr-o oala mare pilna cu apa rece, se aduna


spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea.


Cind furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la git, limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala se tine descoperita.


Se fierb taote pina carnea se desprinde de pe os.


Se lasa sa se racoreasca putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai gustoasa.


Cu acest amestec se umple un stomac de porc pregatit cu multa atentie inainte. Stomacul se goleste, se rade usor cu lama unui cutit, se spala in mai multe ape reci. Ca sa se albeasca si sa dispara orice urma de grasime sau de murdarie, se freaca usor cu malai.


Se limpezeste in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga. In amestecul de carne se adauga un pahar mare din zeama in care


a fiert carnea, aceasta avind rostul de a lega carnea.


Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde a fost umpluta se pune apoi sa fiarba 2 ore la foc mic in apa calda, de preferat chiar in apa in care a fiert carnea.


Se raceste in zeama in care a fiert.


Se scoate si se pune intre doua scinduri curate, cu o greutate deasupra.


Se lasa rece si se maninca peste o zi.
Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile.


Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai.<
Retete
Alte retete din Aperitive
Toba de pasare

Toba de pasare

Dezosam pulpa si pieptul de pasare si le taiem in fasii lungi si subtiri. Presaram boia, busuioc,

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Dificultate

Redusa

Timp

1h

33 voturi

Ingrediente

  • Un stomac de porc
  • 1 kg de carne de la git
  • limba
  • doua picioare
  • si urechile porcului
  • 1/2 kg de ficat
  • 250 g slanina
  • sare
  • piper
  • boabe
  • o foaie de dafin
  • un kg muschi de porc.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Aperitiv din piept de cocos

Aperitiv din piept de cocos

1. Pieptul de cocos se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie apoi sescoate ,se lasa sa se raceasca dupa care se curata carnea

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Platouri festive

Platouri festive

1. Platou cu bete frigarui asezate pe pat de salata verde: Masline verzi+ ardei rosu+ chiftelute+ cascaval+rosii si pastrama de porc+

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive