autor:

Fara foto

» » Aperitive

Toba

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
1 stomac de porc, 1 kg de carne de la gat, 1 limba, 2 picioare, 2 urechi, 1/2 kg de, ficat, 250 g slanina, sare si piper boabe dupa gust, 2-3 foi de dafin, 1 kg muschi de porc

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Se spala si se parlesc bine picioarele si urechile, se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai;
Se pun sa fiarba intr-o oala mare plina cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea;
Cand furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la gat, limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala se tine descoperita;
Se fierbe pana carnea se desprinde de pe os. Se lasa sa se racoreasca
putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si
putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai gustoasa;
Cu acest amestec se umple un stomac de porc pregatit cu multa atentie inainte. In amestecul de carne se adauga un pahar mare din zeama in care a fiert carnea, aceasta avand rostul de a lega carnea;
Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde a fost umpluta se pune
apoi sa fiarba 2 ore la foc mic in apa calda, de preferat chiar in apa in care a fiert carnea;
Se raceste in zeama in care a fiert. Se scoate si se pune intre doua scanduri curate, cu o greutate deasupra. Se lasa rece si se mananca peste o zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Toba in stomac de porc

Toba in stomac de porc

Mod de preparare Fierbem toate ingredientele cu un praf de sare si 2 foi de dafin dupa care le

24 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Toba de pui

Toba de pui

Se spala carnea de pui si pipotele si inimile de pui ,se taie in bucati,se pun intr-un castron si

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 stomac de porc
  • 1 kg de carne de la gat
  • 1 limba
  • 2 picioare
  • 2 urechi
  • 1/2 kg de
  • ficat
  • 250 g slanina
  • sare si piper boabe dupa gust
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 kg muschi de porc

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche Lorraine