autor:

Fara foto

» » Aperitive

Toba de casa

Autor: is03ghb (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: is03ghb (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
1 stomac de porc, 2 rinichi, 1 splina, 100 g carne de porc de la gusa, o fasie ceva mai mare de soric, 1 caciulie de usturoi, sare, piper dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 5h

7 voturi

Mod de preparare

Se curata stomacul in apa clocotita prin scoaterea pielitei de pe interior. Daca se rupe pe alocuri, se coase fara nicio problema.
Se pun la fiert rinichii, splina, soricul si carnea in apa la nivel de inca o data cat nivelul carnii. Se fierb la foc mic cca 1/2 ora. Carnea si toate celelalte se scot si se taie cuburele mici.(optional In zeama se strivesc cateii de usturoi si se lasa 1-2 ore). (chestia cu usturoiul e optionala dar face parte din gust). Nu amaraste! Se umple stomacul cu toate ingredientele inclusiv sorici taiat suvite subtiri, se umple cu zeama si se coase. Se pune inapoi in zeama si se pune din nou la fiert la foc mic pana scade apa sub nivelul stomacului, dar cu grija sa fie intors incet destul de des incat sa nu faca crusta.
Dupa ce se scoate de la fiert, se pune la rece presat intre doua funduri de lemn cu o greutate deasupra.
La vremurile actuale doar cine este indragostit de bucatareala se mai ocupa de asa ceva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Ciupercute cu carne de pui

Ciupercute cu carne de pui

Preparare: tocati carnea de pasare inlaturand pielite si zgarciuri; Tocati ceapa foarte fin,

8 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

1.Spălăm ficăţeii, îi curăţăm şi îi punem la fiert cca 30 minute.Se lasă la răcit, dupa

6 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 stomac de porc
  • 2 rinichi
  • 1 splina
  • 100 g carne de porc de la gusa
  • o fasie ceva mai mare de soric
  • 1 caciulie de usturoi
  • sare
  • piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pulpe umplute