Toba de casa

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 stomac de porc
  • 2 rinichi
  • 1 splina
  • 100 g carne de porc de la gusa
  • o fasie ceva mai mare de soric
  • 1 caciulie de usturoi
  • sare
  • piper dupa gust.

Mod de preparare

Se curata stomacul in apa clocotita prin scoaterea pielitei de pe interior. Daca se rupe pe alocuri, se coase fara nicio problema.

Se pun la fiert rinichii, splina, soricul si carnea in apa la nivel de inca o data cat nivelul carnii. Se fierb la foc mic cca 1/2 ora. Carnea si toate celelalte se scot si se taie cuburele mici.(optional In zeama se strivesc cateii de usturoi si se lasa 1-2 ore). (chestia cu usturoiul e optionala dar face parte din gust). Nu amaraste! Se umple stomacul cu toate ingredientele inclusiv sorici taiat suvite subtiri, se umple cu zeama si se coase. Se pune inapoi in zeama si se pune din nou la fiert la foc mic pana scade apa sub nivelul stomacului, dar cu grija sa fie intors incet destul de des incat sa nu faca crusta.

Dupa ce se scoate de la fiert, se pune la rece presat intre doua funduri de lemn cu o greutate deasupra.

La vremurile actuale doar cine este indragostit de bucatareala se mai ocupa de asa ceva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise