autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Retete de Craciun

Toba de porc

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
1/2 cap de porc cu o ureche, 500 g limba de porc, o inima de porc, cca 200 de sorici, cca 150-200 g slanina, 2-3 catei de usturoi pentru aroma, 7-8 boabe coriandru, 10 boabe piper negru, 3-4 foi de dafin, sare, si ienibahar macinat dupa gust, 1-2 buc stomac de porc(in functie de marime)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

32 voturi

Mod de preparare

Capul si urechea se curata,se rad ,se spala bine, slanina,limba,inima,soriciul se spala si se pun la fiert in apa rece cu putina sare,foile de dafin,boabele de piper si boabele de coriandru spumandu-se incontinuu.
Carnea fiarta se taie in cubulete de 4-5 cm. Limba,soriciul,inima se taie in fasii de grosime cca 2 cm si lungime cca 4-5 cm,dupa care se amesteca cu piper,ienibahar,usturoiul amestecat cu 1-2 linguri ulei.
Separat supa in care a fiert carnea se strecoara.
Stomacul se umple cu compozitie,dar cu grija sa nu fie prea tare umplut deoarece riscam sa pleneasca la fiert.Dupa umplere se coase si se pune la fiert in supa strecurata pentru cca 20 de minute.Dupa ce a fiert ,se scurge si se lasa la racit presata foarte bine.
Se pastreaza la rece...Anul acesta un vecin a incropit o afumatoare si am reusit sa afumam si noi tobita...
Toba afumata are un gust extraordinar de bun...
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Toba in stomac de porc

Toba in stomac de porc

Mod de preparare Fierbem toate ingredientele cu un praf de sare si 2 foi de dafin dupa care le

24 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Toba de pui si porc

Toba de pui si porc

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si

14 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2010

    Multumesc mult. Draga lailaobaid in mod sigur va iesi ceva gustos,dar va trebui sa folosesti gelatina pentru a se lega cum trebuie... Am mancat ceva asemanator tobei pregatit de niste prieteni turci...

  • lailaobaid

    lailaobaid (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2010

    ...dupa titia ani imi aduc si eu aminte de toba pe care opregatea mama in ajunul sarbatorilor, dar vreu sa va intreb ceva,se poate prepara toba din miel?adica celeasi ingrediente dar cu carne de miel sau vita? Sarbatori fericite!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Este intr-adevar delicioasa...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Ce buna este toba facuta in casa!!!!!!!ce pofta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Arata minunat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Mmm ce bunatate!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

32 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cap de porc cu o ureche
  • 500 g limba de porc
  • o inima de porc
  • cca 200 de sorici
  • cca 150-200 g slanina
  • 2-3 catei de usturoi pentru aroma
  • 7-8 boabe coriandru
  • 10 boabe piper negru
  • 3-4 foi de dafin
  • sare, si ienibahar macinat dupa gust
  • 1-2 buc stomac de porc(in functie de marime)

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult. Draga lailaobaid in mod sigur va iesi ceva gustos,dar va trebui sa folosesti gelatina pentru a se lega cum trebuie... Am mancat ceva asemanator tobei pregatit de niste prieteni turci...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitive pe scobitori