autor:

autor

» » , , Aperitive, Retete de Craciun, Retete de Craciun

Toba de porc

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
carne de proc: picioarele, urechile, sorici, ficatul, limba, carne macra de la git, limba, muschiulet sare, piper,

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

210 voturi

Mod de preparare

Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai.



Se pun sa fiarba intr-o oala mare pilna cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea.



Cind furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la git, limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala se tine descoperita. Se fierb toate pina carnea se desprinde de pe os.



Se lasa sa se racoreasca putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai

gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Toba de porc

Toba de porc

Capul si urechea se curata,se rad ,se spala bine, slanina,limba,inima,soriciul se spala si se pun

32 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Toba de pui si porc

Toba de pui si porc

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si

14 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Virginia Balan , 16 decembrie 2014

    Bravo Anca! Toba a fost f. gustoasa.

  • Fara foto

    Tintaru Stela , 15 decembrie 2014

    poti sa'mi spui te rog cum cureti toba?? fac pentru prima data si nu stiu..multumesc!

  • Fara foto

    Marinela Eftimie , 05 ianuarie 2014

    da o prepar an casa si e foarte buna

    • Fara foto

      Anisoara Cerbu , 14 decembrie 2013

      da si eu pun dar fiarta si foarte putina

    • Fara foto

      Ralu Ralu Ralucuta , 13 decembrie 2013

      nimeni nu spune ce i cu slanina e cruda e sarata e afumata si de ce e musai sa fie niste grasime

    • Fara foto

      Τζετα Στροεσκου , 07 decembrie 2013

      si eu o sa fac pt prima oara ia sa vedem......

    • Fara foto

      Angela Huber , 04 decembrie 2013

      azi voi face pentru prima data toba .Sper ca o sa reusesc sa-i dau de capat

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

      Foarte buna ! Si eu pregatesc acasa toba,e mai sanatoasa mai ales ca nu pun slanina ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Imi place tare mult tobita preparata in casa...Eu am si afumat-o anul acesta...

    • Fara foto

      anca , 28 decembrie 2009

      Mie imi place toba de porc

    • Fara foto

      Geo , 18 decembrie 2009

      Aceasta este poate o alta varianta a tobei de porc (eu o pregatesc putin altfel, fara picioare de porc si slanina). Totusi, explicatia imi pare incompleta, pentru ca nu se spune nimic despre cum se pregateste stomacul, un ingredient cel putin indispensabil, de a carui pregatire depinde rezultatul final. De adaugat ca dupa fierberea finala (cea a stomacului umplut) se preseaza toba cat este calda sub o greutate pana se raceste complet.

    • Fara foto

      maria , 28 noiembrie 2009

      este foarte buna

    • Fara foto

      Pauna Cristian , 03 noiembrie 2009

      poti sa pui si plamani,inima si alte parti din organele porcului

    • Fara foto

      doina , 04 ianuarie 2009

      As vrea si eu sa fac toba de casa, ma intereseaza.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

210 voturi

Ingrediente

  • carne de proc: picioarele
  • urechile
  • sorici
  • ficatul
  • limba
  • carne macra de la git
  • limba
  • muschiulet sare
  • piper,

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte buna ! Si eu pregatesc acasa toba,e mai sanatoasa mai ales ca nu pun slanina ...

Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine Prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine

Se pregătește o tavă cu hârtie de copt în care se așază pișcoturile în mod uniform. Se desface conserva de mandarine,

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chiftelute de curcan cu maioneza