Ingrediente
carne de proc: picioarele, urechile, sorici, ficatul, limba, carne macra de la git, limba, muschiulet sare, piper,
Dificultate: Medie | Timp: 3h 30 min
215 voturi
Mod de preparare
Se pun sa fiarba intr-o oala mare pilna cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea.
Cind furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la git, limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala se tine descoperita. Se fierb toate pina carnea se desprinde de pe os.
Se lasa sa se racoreasca putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai
gustoasa.
Anisoara Cerbu , 14 decembrie 2013
da si eu pun dar fiarta si foarte putina
Ralu Ralu Ralucuta , 13 decembrie 2013
nimeni nu spune ce i cu slanina e cruda e sarata e afumata si de ce e musai sa fie niste grasime
Τζετα Στροεσκου , 07 decembrie 2013
si eu o sa fac pt prima oara ia sa vedem......
Angela Huber , 04 decembrie 2013
azi voi face pentru prima data toba .Sper ca o sa reusesc sa-i dau de capat
constanta proca (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011
Foarte buna ! Si eu pregatesc acasa toba,e mai sanatoasa mai ales ca nu pun slanina ...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010
Imi place tare mult tobita preparata in casa...Eu am si afumat-o anul acesta...
anca , 28 decembrie 2009
Mie imi place toba de porc
Geo , 18 decembrie 2009
Aceasta este poate o alta varianta a tobei de porc (eu o pregatesc putin altfel, fara picioare de porc si slanina). Totusi, explicatia imi pare incompleta, pentru ca nu se spune nimic despre cum se pregateste stomacul, un ingredient cel putin indispensabil, de a carui pregatire depinde rezultatul final. De adaugat ca dupa fierberea finala (cea a stomacului umplut) se preseaza toba cat este calda sub o greutate pana se raceste complet.
maria , 28 noiembrie 2009
este foarte buna
Pauna Cristian , 03 noiembrie 2009
poti sa pui si plamani,inima si alte parti din organele porcului
doina , 04 ianuarie 2009
As vrea si eu sa fac toba de casa, ma intereseaza.