autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Tocana de gogonele

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 octombrie 2016

Ingrediente
-3 gogonele, mari si frumoase, care trec de 1 kg.,, -3 rosii, mari si frumoase,care trec de 2 kg.,, -2 bucati vinete albe,, -2 gogosari,, -2 ardei kapia,urechi de elefant,, -4 morcovi,, -500 gr.ceapa,, -1 lingura oregano,, -1 lingura sare,, -200 ml.ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

24 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca julien si se pune la prajit. Cand isi schimba putin culoarea, se adauga morcovul tocat si celelalte legume tocate si se lasa sa se patrunda la foc potrivit.Se adauga sare,oregano si se fierbe totul la foc, mic. Cand sunt fierte,se pun in borcane, se sigileaza si se dau la cuptor, pentru circa 20 minute, apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca in cuptor, dupa care se poate servi sau se poate pune in camara, pentru iarna. Eu consum acest deliciu, in zilele de post. Sa aveti pofta dragilor!
Se curata ceapa, se toaca julien si se pune la prajit. Cand isi schimba putin culoarea, se adauga morcovul tocat si celelalte legume tocate si se lasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de gogonele" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Blini cu crema de branza si somon afumat

Blini cu crema de branza si somon afumat

Amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit. Adaugam faina, sarea si drojdia si amestecam pana

4 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Chiftelute din dovlecei si branza

Chiftelute din dovlecei si branza

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi dam si branza telemea.

14 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

24 voturi

Ingrediente

  • -3 gogonele
  • mari si frumoase
  • care trec de 1 kg.,
  • -3 rosii
  • mari si frumoase,care trec de 2 kg.,
  • -2 bucati vinete albe,
  • -2 gogosari,
  • -2 ardei kapia,urechi de elefant,
  • -4 morcovi,
  • -500 gr.ceapa,
  • -1 lingura oregano,
  • -1 lingura sare,
  • -200 ml.ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Drob

Drob

Se fierb maruntaiele in apa si sare, dupa care se lasa la rece, se clatesc si se taie in bucatele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se pune faina intr-un vas si peste ea, se adauga oul, untul topit, sare, drojdia stinsa in lapte

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Friptura de iepure

Friptura de iepure

Se portioneaza iepurele, se pune intr-o tava, se adauga peste el toate ingredientele,mai sus mentionate,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Ciuperci cu sos de leurda Ciuperci cu sos de leurda

Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii de post de la bloggeri
Negresa de post Negresa de post

In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri