autor:

Dan65

» » Retete vegetariene

Tocana de legume

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2012

Ingrediente
Pentru 6 portii: -50 ml ulei. -3-4 cepe potrivite. -1 ardei gras mai mare (rosu,verde sau galben). -1-2 zuchinni potriviti (poate fi si un dovlecel). -1 pastranac. -4-5 morcovi. -5-6 rosii potrivite. -100g orez. -500ml suc de rosii. -1 cubulet Knor cu gust de legume. -1 radacina patrunjel. -Sare si piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Luam legumele si le curatam de coji, cotoara si seminte. Le spalam bine si le tocam in mod grosolan, adica ceapa, rosiile si zuchinele in felii mari; morcovul si radacina de patrunjel in rondele; ardeiul gras si pastranacul in cuburi mai mari. Intr-o cratita punem uleiul la incins, cind incepe sa se incinga punem si radacinoasele si lasam sa se friga putin, circa 2-3 minute dupa care adaugam sucul de rosii si circa 200ml de apa, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba circa 10 minute la foc potrivit mestecind din cind in cind sa nu se prinda de fundul cratitei. Dupa care adaugam restul legumelor, amestecam bine, acoperim din nou si lasam sa fiarba la foc potrivit, amestecind frecvent, pina cind legumele incep sa se inmoaie, atunci adaugam orezul si cubuletul Knor, dizolvat in prealabil in putina apa fierbinte, amestecam bine si lasam sa fiarba pina cind toate legumele sunt bine fierte.Tot acest timp este nevoie sa amestecam destul de des ca altfel incepe sa se prinda de fundul cratitei. Cind totul este fiert, potrivim de sare si piper, mai lasam sa dea un clocot si mincarea este gata. Pentru cei care le place picant, pot adauga si un ardei iute mai mic, taiat rondelute mici. Poate fi servita ca atare ca si mincare de post (calda sau rece) sau ca si garnitura. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocana de legume cu orez pentru iarna

Tocana de legume cu orez pentru iarna

Legumele se curata si apoi se spala. Ceapa se taie julien, morcovii, patrunjelul si telina se dau

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Salate de legume
Tocana de legume cu orez

Tocana de legume cu orez

Pentru ca e sezonul legumelor si perioada perfecta pentru a ne umple camara cu bunatati de tot felul,

15 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Radu , 19 iulie 2014

    MORTALA,DUREROASA,FANTASTICA......mersi Dan

  • Fara foto

    andreea florina mircioaga , 18 august 2013

    imi place

  • Fara foto

    Emilia Nica , 15 iulie 2013

    ceva de4 vis si gustoasa.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2012

      Foarte aromata!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: -50 ml ulei. -3-4 cepe potrivite. -1 ardei gras mai mare (rosu,verde sau galben). -1-2 zuchinni potriviti (poate fi si un dovlecel). -1 pastranac. -4-5 morcovi. -5-6 rosii potrivite. -100g orez. -500ml suc de rosii. -1 cubulet Knor cu gust de legume. -1 radacina patrunjel. -Sare si piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

8 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

andreea florina mircioaga

imi place

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Bulete din bureti (opintici) Bulete din bureti (opintici)

Se curata ceapa, usturoiul si dau prin robot alaturi de bureti. Se adauga sare, tarhon, oregano, piper macinat, rozmarin, faina de grau

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Sote de galbiori si ciuperci champignon pe pat de orez Sote de galbiori si ciuperci champignon pe pat de orez

Se curata ciupercile cu o pensula de eventualele impuritati. Se taie felii ciupercile champignion. Se curata si se taie marunt ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Vinete si dovlecei gratin