autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Tocanita de ardei cu cartofi

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Ingrediente
3-4 cepe, 3 ardei verzi, 3 ardei capia rosii, sau ardei rosii, 1 ardei iute, 1 morcov, 4-5 cartofi, 3-4 catei de usturoi, 300g rosii taiate in bulion, 3 linguri bulion facut in casa, o cescuta de ulei de care va place la gatit, busuioc verde, patrunjel verde, 4-5 boabe piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se spala bine si se curata legumele. Ceapa se taie julien, ardeii se taie fideluta, morcovul rondele, iar cartofii cuburi.
Se pune ceapa la calit in cratita in care vrem sa preparam mancarea, se mesteca usor pana isi schimba putin culoarea. Se adauga morcovii si ardeii si se calesc cateva minute, dupa care se adauga si cartofii. Se mesteca usor sa se caleasca si ei, dar nu trebuie sa se lipeasca de cratita sau sa se farame. Cand s-au calit suficient, se adauga rosiile taiate cu bulionul lor si cele 3 linguri de bulion dizolvate intr-o cana de apa fiarta. Intre timp se aprinde cuptorul aragazului.
Se lasa sa dea cateva clocote, se da focul mic si se potriveste de sare. Se pune in mancarica busuiocul si patrunjelul taiate fin si se da la cuptor pana cand mancara a scazut suficient si legumele sunt bine fierte.
Daca mai este nevoie se mai poate adauga cate putina apa calda.
Se serveste calda cu mamaliguta!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Salata boeuf de post

Salata boeuf de post

Morcovii,telina,albitura,marul se spala , se curata de coaja si se taie in doua,trei bucati in functie

25 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Retete de post
PHANOUROPITA

PHANOUROPITA

Se amestecă zahărul, praful de bicarbonat de sodiu, sucul, pulpa rămasă după ce aţi stors

6 voturi    8 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Este o reteta foarte buna,felicitari !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Foarte buna! E pe placul meu! Imi place combinatia de cartofi si ardei f. tare.

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Draga Mariana ,imi place reteta ta pt ca e usor de facut si e f buna pt post in plus sunt o adepta a ardeilor ,imi plac la nebunie,fie cruzi fie copti fie in mancare O zi buna si sa ne auzim cu bine(sunt f ocupata cu serviciul nici macar timp sa postez toate retetele incercate sau facute de mine) Soare in inima!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Ai dreptate, Camelia! Şi în plus tocăniţa are mai multe vitamine.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Bun. Morcovul da gust dulce.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3-4 cepe
  • 3 ardei verzi
  • 3 ardei capia rosii
  • sau ardei rosii
  • 1 ardei iute
  • 1 morcov
  • 4-5 cartofi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300g rosii taiate in bulion
  • 3 linguri bulion facut in casa
  • o cescuta de ulei de care va place la gatit
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • 4-5 boabe piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o reteta foarte buna,felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

0 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Pilaf de urzici