autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
2 kg ardei gras (coptional, copti si decojiti), 4 cepe, 2 morcovi, cimbru, 1 kg rosii, 3-4 catei usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 lingurita cu zahar, sare, piper, ulei, ulei, 2 lingurite zeama de lamaie (optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Ceapa si morcovii se pun la calit cu putina apa. Cand sunt aproape gata, se adauga ardeii taiati felii sau cuburi mari, cimbrul (atentie! nu puneti prea mult ca amaraste), zaharul, piperul si sarea, dupa gust. Se mai adauga putina apa si se lasa la fiert.
Rosiile se oparesc si se decojesc, se taie cubulete si se adauga la fiert. Se lasa cratita pe foc pana cand tocana scade. La final se pune usturoiul si patrunjelul taiat marunt, zeama de lamaie.

Se pot adauga si doua vinete tocate cuburi.Daca ardeii sunt copti si adaugati si vinete, zaharul este optional. In loc de piper se pot adauga ardei iuti.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANITA DE ARDEI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocăniță de ardei cu roșii și carne de vită

Tocăniță de ardei cu roșii și carne de vită

-Se spală bine carnea și se taie, porționându-se după preferință în bucăți mai

22 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ardei cu piept de pui

Tocanita de ardei cu piept de pui

Pieptul de pui il speli sub jet de apa rece si il tai fasii lungi. Ceapa o cureti , o speli bine

5 voturi    0 comentarii
5h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 kg ardei gras (coptional
  • copti si decojiti)
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • cimbru
  • 1 kg rosii
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita cu zahar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • ulei
  • 2 lingurite zeama de lamaie (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Conopida la cuptor
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide