autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
2 kg ardei gras (coptional, copti si decojiti), 4 cepe, 2 morcovi, cimbru, 1 kg rosii, 3-4 catei usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 lingurita cu zahar, sare, piper, ulei, ulei, 2 lingurite zeama de lamaie (optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Ceapa si morcovii se pun la calit cu putina apa. Cand sunt aproape gata, se adauga ardeii taiati felii sau cuburi mari, cimbrul (atentie! nu puneti prea mult ca amaraste), zaharul, piperul si sarea, dupa gust. Se mai adauga putina apa si se lasa la fiert.
Rosiile se oparesc si se decojesc, se taie cubulete si se adauga la fiert. Se lasa cratita pe foc pana cand tocana scade. La final se pune usturoiul si patrunjelul taiat marunt, zeama de lamaie.

Se pot adauga si doua vinete tocate cuburi.Daca ardeii sunt copti si adaugati si vinete, zaharul este optional. In loc de piper se pot adauga ardei iuti.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANITA DE ARDEI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocăniță de ardei cu roșii și carne de vită

Tocăniță de ardei cu roșii și carne de vită

-Se spală bine carnea și se taie, porționându-se după preferință în bucăți mai

6 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Taiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea, cca 10 minute

5 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 kg ardei gras (coptional
  • copti si decojiti)
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • cimbru
  • 1 kg rosii
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita cu zahar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • ulei
  • 2 lingurite zeama de lamaie (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Cartofi á la Lyon