autor:

ALINA BANICA

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Tocanita de ciuperci

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2010

Ingrediente
- 1 kg ciuperci proaspete, - 100 ml ulei, - 2 cepe uscate, - 1 legatura ceapa verde, - 1 legatura usturoi verde, - 1 legatura patrunjel, - 3 linguri pasta de rosii, - 1 cana supa de legume, - sare, - piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

1. Se spala ciupercile si se lasa la scurs.
2. Uleiul se pune intr-o tigaie si se incinge.
3. Ceapa uscata se curata si se taie fin. Cand uleiul s-a incins se adauga in tigaie.
4. Se curata ceapa si usturoiul verde, se spala si se toaca si se adauga in tigaie.
5. Se lasa pana se inmoaie legumele, amestecand din cand in cand.
6. Apoi se adauga ciupercile taiate julien, se amesteca si se acopera cu un capac sa se innabuse.
7. Dupa ce apa lasata de ciuperci s-a evaporat se adauga supa si se continua fierberea timp de 20 min.
8. Se adauga apoi pasta de rosii, se condimenteaza cu sare si piper si se mai fierb 5 minute.
9. Se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat fin.
Se serveste cu mamaliguta calda, cu aripioare de pui condimentate, sau cu ceafa de porc la gratar si cu salata.
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Paste cu tocanita de ciuperci

Paste cu tocanita de ciuperci

Intr-o cratita se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si cand clocoteste apa si pun pastele,

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de naut cu ciuperci si rosii

Tocanita de naut cu ciuperci si rosii

Curatam ceapa, o apalam si o taiem julien.Ardeiul il taiem felii subtiri. Uleiul il punem a incins

3 voturi    4 comentarii
15 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    O bunatate !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Foarte aromata si frumos prezentata. Mie imi place asa simpla doar cu mamaliguta; pun si putina smantana cand am acasa.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    imi plac ciupercile.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg ciuperci proaspete
  • - 100 ml ulei
  • - 2 cepe uscate
  • - 1 legatura ceapa verde
  • - 1 legatura usturoi verde
  • - 1 legatura patrunjel
  • - 3 linguri pasta de rosii
  • - 1 cana supa de legume
  • - sare
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Bratkartoffeln