autor:

gicuta

» » Retete de post

Tocanita de ciuperci (de post)

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2015

Ingrediente
1 kg ciuperci proaspete, 4 cepe, o capatana mica de usturoi, ardei gras rosu si verde(eu am avut congelat), 250 ml suc de rosii, o cescuta de apa, 4-5 linguri ulei, boia, sare, piper, o legatura marar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

133 voturi

Mod de preparare

O tocanita delicioasa ,sanatoasa si de nerefuzat

Curatam si spalam ceapa si usturoiul ,le taiem cubulete si le punem la calit in ulei pentru cca5 minute.
Adaugam ardeiul cubulete si ciupercile curatate ,spalate si feliate.
Le lasam sa fiarba acoperit in suc propriu pentru cca 10 minute, dupa care punem sucul de rosii,apa,boia,condimentam cu sare si piper si dam cratita la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute pana sosul scade si se ingroasa.
La sfarsit adaugam marar verde. Servim tocanita alaturi de mamaliguta. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciuperci umplute de post

Ciuperci umplute de post

Spalam ciupercile usor sa nu le rupem, indepartam cozile si le punem pe un servet sa se scurga. Cozile

22 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Retete de post
Tocăniță de ciuperci și soia - de post

Tocăniță de ciuperci și soia - de post

Se pune soia la fiert conform instrucțiunilor (în apă cu vegeta). Separat, se taie mărunt ceapa,

6 voturi    2 comentarii
50 min
Retete vegetariene

  • 14 comentarii

  • maria bulzan , 07 noiembrie 2018

    F. buna

  • Andreia , 06 iunie 2018

    Multumesc a fost foate buna

  • Foarte bună.......... , 19 martie 2018

    Foarte bună......

    • Iulia , 19 martie 2018

      Vreau sa o pregatesc imediat , sunt sigura ca va fi foarte buna ....asta daca o sa respect reteta dvs.

    • Nuțica Anton , 16 martie 2018

      Imi place rețeta, imediat o pregătesc, o să fie un deliciu; vă mulțumesc!

    • Ana , 18 februarie 2018

      F buna

    • Delia , 01 decembrie 2017

      Este foarte bună cu mămăliguță.

    • Angela , 30 noiembrie 2017

      F buna si reteta si tocanita am respectat intocmai

    • Andreea Ses , 16 noiembrie 2017

      Foarte gustoasă și foarte ușor de pregătit .....

    • Augustus , 17 octombrie 2017

      Super tocaniță :) Are un gust perfect de toamnă.

    • Crissy , 13 august 2017

      foarte buna am incercat si rezultatul a fost unul minunat, mai ales ca este de post, iar eu ador tocanita :)))

    • Emil , 05 august 2017

      Super mincarica pt post...si nu numai.

    • Petre , 24 aprilie 2017

      Interesanta. O incerc acum.

    • Catalina , 19 martie 2017

      O reteta f.reusita.E o bunătate cu mămăligă si castraveți la otet

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

133 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 4 cepe
  • o capatana mica de usturoi
  • ardei gras rosu si verde(eu am avut congelat)
  • 250 ml suc de rosii
  • o cescuta de apa
  • 4-5 linguri ulei
  • boia
  • sare
  • piper
  • o legatura marar

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

maria bulzan

F. buna

Retete

din Retete de post

Chiftele de post din linte rosie si sfecla Chiftele de post din linte rosie si sfecla

In oala robotului se pun boabele de linte, ceapa, ardeiul iute, sfecla, usturoiul si se actioneaza pana totul se transforma intr-o compozitie.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Chec vegan Chec vegan

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade C si se pregateste o tava de chec cu hartie de copt. Intr-un bol se bate spuma piureul de mere

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Chiftelute din legume Karina