autor:

lidia new

» » Retete de post

TOCANITA DE LEGUME

Autor: lidia new (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lidia new (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
ceapa 200g,morcov 100g,ardei galben si rosu 200g,vinete 200g,dovlecel 200g,rosii 200g,patrunjel frunze 5 fire,sare ,piper dupa gust,ulei 100 ml

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

23 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune la calit intr-o cratita cu ulei si putina sare. Morcovul se curata, se da pe razatoare si se pune peste ceapa la calit. Legumele se spala se curata si se taie cubulete. Cand ceapa devine transparenta se pun legumele in cratita, se amesteca si se pune apa 300-400 ml. Cand incepe sa fiarba se adauga rosiile date pe razatoare. Se lasa totul la fiert 30 minute,pana scade zeama. Se pune piper si sare dupa gust, se pune patrunjelul tocat si se opreste focul. Se serveste calda sau rece ca atare sau ca garnitura. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANITA DE LEGUME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Tocanita cu legume si chiftele

Tocanita cu legume si chiftele

Curatam si apoi spalam legumele.Le taiem dupa placul fiecaruia..........eu am taiat ceapa si usturoiul

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Tocăniţă de legume cu linte

Tocăniţă de legume cu linte

Se taie dovleceii şi ţelina în formă de cubuleţe mici, apoi se călesc în tigaie fără a pune

2 voturi    2 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O bunatate !

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Foarte buna aceasta tocana cu legume...eu mai adaug si cateva pastai verzi si un pic de mazare,daca am...daca nu, o prepar cam la fel ca tine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Bun,bun,bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Foarte gustoasa

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      O bunatate.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      E o mancare apreciata de mine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Imi place foarte mult acest fel de mancare...

    • Fara foto

      ancuta gaitan , 01 august 2009

      Foarte gustoasa, eu am adaugat spre sfarsit 2 catei de usturoi si marar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

23 voturi

Ingrediente

  • ceapa 200g,morcov 100g,ardei galben si rosu 200g,vinete 200g,dovlecel 200g,rosii 200g,patrunjel frunze 5 fire,sare ,piper dupa gust,ulei 100 ml

Raporteaza reteta

Retete
de lidia new
prajitura cu dulceata si nuci cu aluat fraged

prajitura cu dulceata si nuci cu aluat fraged

Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa apoi o jumatate de ora la frigider.Aluatul

7 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Ciuperci  cu cascaval

Ciuperci cu cascaval

-se scot coditele de la ciuperci,se spala bine palariile, se pun la scurs. -cascavalul se taie cubulete -patrunjelul

4 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive
Tavalita cu pandispan

Tavalita cu pandispan

Se prepara blatul:se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma,galbenusuile se bat

14 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori cu varza