autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Tocanita siciliana de vinete, absolut fantastica

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
ulei de masline, 2 vinete mari, taiate bucati, o lingura cu varf de oregano uscat, sare marinata si piper negru prospat macinat, o ceapa rosie mica, curatata si tocata marunt, 2 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri, o legatura mica de patrunjel prospat, de la care ati ales frunzele si ati tocat marunt tulpinele, 2 linguri capere sarate, spalate, inmuiate si scurse, o mana de masline verzi, curatate de samburi, 2-3 linguri otet cu ierburi aromate, de cea mai buna calitate, 5 rosii mari, bine coapte, taiate bucati mai mari, optional: 2 linguri migdale curatate si prajite usor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Luati o cratita mare, turnati in ea câteva linguri de ulei de masline si puneti-o pe foc. Adaugati bucatile de vinete si oregano, condimentati cu putina sare si amestecati pentru ca vinetele sa fie acoperite uniform cu ulei. Prajiti-le la foc mic circa 4-5 minute, scuturând cratita din când in când. ( in functie de marimea acesteia, poate fi nevoie sa prajiti vinetele în transe.) Dupa ce vinetele s-au rumenit usor pe ambele parti, adaugati ceapa, usturoiul si tulpinile de patrunjel si mai prajiti totul câteva minute. Daca amestecul vi se pare prea uscat, mai puteti adauga putin ulei. Adaugati caperele scurse si maslinele, precum si otetul cu ierburi aromate. Când tot otetul s-a evaporat, adaugati rosii le si fierbeti la foc mic circa 15 minute sau pâna când acestea s-au inmuiat. Stropiti cu putin ulei de masline si serviti mâncarea
presarata cu frunzele de patrunjel tocate si, daca doriti, cu migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita siciliana de vinete, absolut fantastica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Fasole galbena cu rosii si usturoi

Fasole galbena cu rosii si usturoi

Se curate fasolea de ate,se spala si se pune intr-o cratita cu apa calda cat sa acopere fasolea.Se

6 voturi    13 comentarii
20 min
Retete de post
Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în

10 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 2 vinete mari
  • taiate bucati
  • o lingura cu varf de oregano uscat
  • sare marinata si piper negru prospat macinat
  • o ceapa rosie mica
  • curatata si tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • curatati si taiati felii subtiri
  • o legatura mica de patrunjel prospat
  • de la care ati ales frunzele si ati tocat marunt tulpinele
  • 2 linguri capere sarate
  • spalate
  • inmuiate si scurse
  • o mana de masline verzi
  • curatate de samburi
  • 2-3 linguri otet cu ierburi aromate
  • de cea mai buna calitate
  • 5 rosii mari
  • bine coapte
  • taiate bucati mai mari
  • optional: 2 linguri migdale curatate si prajite usor

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor. Curățăm, spălăm și tocăm

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Prajitura cu foi din suc de rosii