autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tocatura cu mamaliga si ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): pentru mamaliga - 500 ml lapte, , 500 ml apa, , 2 lingurite sare, , 1 1/2 pahar cu malai, , 1/3 pahar cascaval ras., Pentru tocatura: 2 linguri ulei, , 2 cepe mari taiate marunt,, 3 catei de usturoi presati, , 350 g carne tocata (de vita), , 350 g ciuperci, , 1 cutie cu rosii decojite (440 g), , 250 ml suc de rosii (rosii pasate), , 1 lingurita ierburi aromate uscate.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr. si se unge cu unt (sau ulei) o forma termorezistenta, nu prea adanca, cu diametrul de 18 cm. Se pun pe foc intr-o tigaie mare laptele, apa si untul, si cand incep sa clocoteasca se toarna malaiul in ploaie si se fierbe, amestecand intruna, ca sa nu se formeze cocoloase, pana ce se obtine o mamaliga subtire. Se adauga cascavalul si, dupa ce s-a topit, se toarna mamaliga in forma unsa, se coace 20 de minute la cuptorul incins si se taie bucati.
Se prepara tocatura. Se incinge uleiul intr-o tigaie mijlocie si se rumenesc circa 2 minute, la foc mic, ceapa si usturoiul. Se adauga carnea, se prajeste si ea 4 minute la foc iute, pana ce se evapora lichidul, zdrobind-o, intre timp, cu furculita.
Se adauga ciupercile taiate felii, rosiile decojite maruntite si rosiile pasate (sucul), se incorporeaza ierburile aromate, se lasa sa fiarba, cu capac, 15 minute la foc mic si se servesc cu bucatile de mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocatura cu mamaliga si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chec aperitiv cu spanac

Chec aperitiv cu spanac

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat

72 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pasta de broccoli

Pasta de broccoli

Tulpinile de broccoli se spala bine, se curata de eventualele frunze si se pun la fiert in apa cu

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): pentru mamaliga - 500 ml lapte
  • 500 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 1/2 pahar cu malai
  • 1/3 pahar cascaval ras.
  • Pentru tocatura: 2 linguri ulei
  • 2 cepe mari taiate marunt,
  • 3 catei de usturoi presati
  • 350 g carne tocata (de vita)
  • 350 g ciuperci
  • 1 cutie cu rosii decojite (440 g)
  • 250 ml suc de rosii (rosii pasate)
  • 1 lingurita ierburi aromate uscate.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chiftelute de cartofi cu branza