Se-ncinge cuptorul la 180gr. si se unge cu unt (sau ulei) o forma termorezistenta, nu prea adanca, cu diametrul de 18 cm. Se pun pe foc intr-o tigaie mare laptele, apa si untul, si cand incep sa clocoteasca se toarna malaiul in ploaie si se fierbe, amestecand intruna, ca sa nu se formeze cocoloase, pana ce se obtine o mamaliga subtire. Se adauga cascavalul si, dupa ce s-a topit, se toarna mamaliga in forma unsa, se coace 20 de minute la cuptorul incins si se taie bucati.
Se prepara tocatura. Se incinge uleiul intr-o tigaie mijlocie si se rumenesc circa 2 minute, la foc mic, ceapa si usturoiul. Se adauga carnea, se prajeste si ea 4 minute la foc iute, pana ce se evapora lichidul, zdrobind-o, intre timp, cu furculita.
Se adauga ciupercile taiate felii, rosiile decojite maruntite si rosiile pasate (sucul), se incorporeaza ierburile aromate, se lasa sa fiarba, cu capac, 15 minute la foc mic si se servesc cu bucatile de mamaliga.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii