autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tocatura cu mamaliga si ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): pentru mamaliga - 500 ml lapte, , 500 ml apa, , 2 lingurite sare, , 1 1/2 pahar cu malai, , 1/3 pahar cascaval ras., Pentru tocatura: 2 linguri ulei, , 2 cepe mari taiate marunt,, 3 catei de usturoi presati, , 350 g carne tocata (de vita), , 350 g ciuperci, , 1 cutie cu rosii decojite (440 g), , 250 ml suc de rosii (rosii pasate), , 1 lingurita ierburi aromate uscate.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr. si se unge cu unt (sau ulei) o forma termorezistenta, nu prea adanca, cu diametrul de 18 cm. Se pun pe foc intr-o tigaie mare laptele, apa si untul, si cand incep sa clocoteasca se toarna malaiul in ploaie si se fierbe, amestecand intruna, ca sa nu se formeze cocoloase, pana ce se obtine o mamaliga subtire. Se adauga cascavalul si, dupa ce s-a topit, se toarna mamaliga in forma unsa, se coace 20 de minute la cuptorul incins si se taie bucati.
Se prepara tocatura. Se incinge uleiul intr-o tigaie mijlocie si se rumenesc circa 2 minute, la foc mic, ceapa si usturoiul. Se adauga carnea, se prajeste si ea 4 minute la foc iute, pana ce se evapora lichidul, zdrobind-o, intre timp, cu furculita.
Se adauga ciupercile taiate felii, rosiile decojite maruntite si rosiile pasate (sucul), se incorporeaza ierburile aromate, se lasa sa fiarba, cu capac, 15 minute la foc mic si se servesc cu bucatile de mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocatura cu mamaliga si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Ciuperci  cu cascaval

Ciuperci cu cascaval

-se scot coditele de la ciuperci,se spala bine palariile, se pun la scurs. -cascavalul se taie cubulete -patrunjelul

4 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): pentru mamaliga - 500 ml lapte
  • 500 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 1/2 pahar cu malai
  • 1/3 pahar cascaval ras.
  • Pentru tocatura: 2 linguri ulei
  • 2 cepe mari taiate marunt,
  • 3 catei de usturoi presati
  • 350 g carne tocata (de vita)
  • 350 g ciuperci
  • 1 cutie cu rosii decojite (440 g)
  • 250 ml suc de rosii (rosii pasate)
  • 1 lingurita ierburi aromate uscate.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Cartofi noi