autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tocatura cu mamaliga si ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): pentru mamaliga - 500 ml lapte, , 500 ml apa, , 2 lingurite sare, , 1 1/2 pahar cu malai, , 1/3 pahar cascaval ras., Pentru tocatura: 2 linguri ulei, , 2 cepe mari taiate marunt,, 3 catei de usturoi presati, , 350 g carne tocata (de vita), , 350 g ciuperci, , 1 cutie cu rosii decojite (440 g), , 250 ml suc de rosii (rosii pasate), , 1 lingurita ierburi aromate uscate.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr. si se unge cu unt (sau ulei) o forma termorezistenta, nu prea adanca, cu diametrul de 18 cm. Se pun pe foc intr-o tigaie mare laptele, apa si untul, si cand incep sa clocoteasca se toarna malaiul in ploaie si se fierbe, amestecand intruna, ca sa nu se formeze cocoloase, pana ce se obtine o mamaliga subtire. Se adauga cascavalul si, dupa ce s-a topit, se toarna mamaliga in forma unsa, se coace 20 de minute la cuptorul incins si se taie bucati.
Se prepara tocatura. Se incinge uleiul intr-o tigaie mijlocie si se rumenesc circa 2 minute, la foc mic, ceapa si usturoiul. Se adauga carnea, se prajeste si ea 4 minute la foc iute, pana ce se evapora lichidul, zdrobind-o, intre timp, cu furculita.
Se adauga ciupercile taiate felii, rosiile decojite maruntite si rosiile pasate (sucul), se incorporeaza ierburile aromate, se lasa sa fiarba, cu capac, 15 minute la foc mic si se servesc cu bucatile de mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocatura cu mamaliga si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Potcoava cu cascaval

Potcoava cu cascaval

Aluatul se pregateste astfel: Intr-un vas amesteci faina,praful de copt si untul.Amesteci lasptele

18 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ciuperci umplute de post

Ciuperci umplute de post

Ciupercile se curata de codite,ceapa se taie marunt si se prajeste inpreuna cu morcovul dat prin

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): pentru mamaliga - 500 ml lapte
  • 500 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 1/2 pahar cu malai
  • 1/3 pahar cascaval ras.
  • Pentru tocatura: 2 linguri ulei
  • 2 cepe mari taiate marunt,
  • 3 catei de usturoi presati
  • 350 g carne tocata (de vita)
  • 350 g ciuperci
  • 1 cutie cu rosii decojite (440 g)
  • 250 ml suc de rosii (rosii pasate)
  • 1 lingurita ierburi aromate uscate.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Ficatei de pui inveliti in bacon