Se-ncinge cuptorul la 180gr. si se unge cu unt (sau ulei) o forma termorezistenta, nu prea adanca, cu diametrul de 18 cm. Se pun pe foc intr-o tigaie mare laptele, apa si untul, si cand incep sa clocoteasca se toarna malaiul in ploaie si se fierbe, amestecand intruna, ca sa nu se formeze cocoloase, pana ce se obtine o mamaliga subtire. Se adauga cascavalul si, dupa ce s-a topit, se toarna mamaliga in forma unsa, se coace 20 de minute la cuptorul incins si se taie bucati.
Se prepara tocatura. Se incinge uleiul intr-o tigaie mijlocie si se rumenesc circa 2 minute, la foc mic, ceapa si usturoiul. Se adauga carnea, se prajeste si ea 4 minute la foc iute, pana ce se evapora lichidul, zdrobind-o, intre timp, cu furculita.
Se adauga ciupercile taiate felii, rosiile decojite maruntite si rosiile pasate (sucul), se incorporeaza ierburile aromate, se lasa sa fiarba, cu capac, 15 minute la foc mic si se servesc cu bucatile de mamaliga.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii