autor:

PrincessMyss

» » Retete vegetariene

Tofu cu crusta din unt de arahide

Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2009

Ingrediente
tofu:, 500 g tofu, 1 lingura cu varf de unt de arahide (cat mai natural si cu continut mai scazut de sare), 2 linguri lapte de soia si/sau orez, 1 catel de usturoi (presat), 1 lingurita ghimbir proaspat (presat, ca usturoiul), 1 lingurita zeama de lamaie, sare, piper, , sos:, 3 linguri sos de soia, 3 linguri otet (preferabil balsamic, de vin rosu sau de orez), 3 linguri apa, 1/2 lamaie (zeama), dupa gust: piper negru proaspat macinat, ardei iute pisat si frunze de coriandru (se poate inlocui si cu patrunjel)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru tofu, se combina intaii untul de arahide, laptele de soia/orez, zeama de lamaie, ghimbirul si usturoiul cu un varf de cutit de sare sau cat este nevoie (dupa gust) in functie de continutul de sare al untului de arahide. Tofu-ul se preseaza bine pentru a-i scoate cat mai multa apa din pori si a-l face mai ferm, apoi se taie in felii de ~1cm grosime, se sareaza putin pe ambele parti si se da prin compozitia din unt de arahide. Se acopera o tava cu folie de aluminiu si se stropeste cu ulei de masline, care apoi se intinde. Tofu-ul se pune atent pe tava si se introduce la cuptor; se coace la 275C pentru 20-25 de minute, dupa care se scoate, feliile de tofu se intorc pe cealalta parte si se ung cu restul compozitiei din unt de arahide si se reintroduc la cuptor pentru inca 20-30 de minute, sau pana incepe sa se inchida la culoare si se obtine consistenta dorita (tofu-ul va iesi mai fraged sau mai uscat in functie de cat timp este lasat la cuptor). Intre timp, se combina ingredientele pentru sos. Feliile de tofu se lasa la racit putin dupa ce au fost scoase din cuptor, si se servesc alaturi de un vas cu sosul, care va fi folosit pentru inmuiat. Se poate folosi ca aperitiv sau alaturi de un fel cu orez, broccoli, sau chiar o salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tofu cu crusta din unt de arahide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Musaca de legume

Musaca de legume

Toate legumele, dupa ce le-am spalat, le-am taiat in rondele, se asaza in straturi: vinete, rosii,

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Orez cu cardamon

Orez cu cardamon

1. Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 30

3 voturi    2 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Chiar este pe placul meu,o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • tofu:
  • 500 g tofu
  • 1 lingura cu varf de unt de arahide (cat mai natural si cu continut mai scazut de sare)
  • 2 linguri lapte de soia si/sau orez
  • 1 catel de usturoi (presat)
  • 1 lingurita ghimbir proaspat (presat
  • ca usturoiul)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • sos:
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri otet (preferabil balsamic
  • de vin rosu sau de orez)
  • 3 linguri apa
  • 1/2 lamaie (zeama)
  • dupa gust: piper negru proaspat macinat
  • ardei iute pisat si frunze de coriandru (se poate inlocui si cu patrunjel)

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Chiar este pe placul meu,o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Chiftele din cartofi noi cu marar Chiftele din cartofi noi cu marar

Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
DOVLECEI PANE