Tofu cu crusta din unt de arahide

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • tofu:
  • 500 g tofu
  • 1 lingura cu varf de unt de arahide (cat mai natural si cu continut mai scazut de sare)
  • 2 linguri lapte de soia si/sau orez
  • 1 catel de usturoi (presat)
  • 1 lingurita ghimbir proaspat (presat, ca usturoiul)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare, piper
  • sos:
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri otet (preferabil balsamic, de vin rosu sau de orez)
  • 3 linguri apa
  • 1/2 lamaie (zeama)
  • dupa gust: piper negru proaspat macinat, ardei iute pisat si frunze de coriandru (se poate inlocui si cu patrunjel)

Mod de preparare

Pentru tofu, se combina intaii untul de arahide, laptele de soia/orez, zeama de lamaie, ghimbirul si usturoiul cu un varf de cutit de sare sau cat este nevoie (dupa gust) in functie de continutul de sare al untului de arahide. Tofu-ul se preseaza bine pentru a-i scoate cat mai multa apa din pori si a-l face mai ferm, apoi se taie in felii de ~1cm grosime, se sareaza putin pe ambele parti si se da prin compozitia din unt de arahide. Se acopera o tava cu folie de aluminiu si se stropeste cu ulei de masline, care apoi se intinde. Tofu-ul se pune atent pe tava si se introduce la cuptor; se coace la 275C pentru 20-25 de minute, dupa care se scoate, feliile de tofu se intorc pe cealalta parte si se ung cu restul compozitiei din unt de arahide si se reintroduc la cuptor pentru inca 20-30 de minute, sau pana incepe sa se inchida la culoare si se obtine consistenta dorita (tofu-ul va iesi mai fraged sau mai uscat in functie de cat timp este lasat la cuptor). Intre timp, se combina ingredientele pentru sos. Feliile de tofu se lasa la racit putin dupa ce au fost scoase din cuptor, si se servesc alaturi de un vas cu sosul, care va fi folosit pentru inmuiat. Se poate folosi ca aperitiv sau alaturi de un fel cu orez, broccoli, sau chiar o salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise