autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Retete vegetariene

Tofu la gratar

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
2 bucati (540 g fiecare) tofu compact, 1/4 cana sos de soia cu continut redus de, sodiu, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 4 lingurite zahar brun Închis, 2 lingurite ulei de susan, de culoare, închisa, 4 lingurite seminte de susan, 4 fire ceapa verde, taiate fâsii subtiri

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie in doua pe orizontala fiecare bucata de
tolu Se pun cele 4 bucati\'pe un tocator si se asaza
la un capat o cutie sau un castronel ca sa-I tina putin
Înclinat. Se pune tocatorul astfel Încât capatul
celalalt sa atârne peste chiuveta. Se acopera tofu cu
prosoape de hârtie, se asaza deasupra un alt tocator
si deasupra se pune o cratita grea sau doua cutii de
conserve sa le preseze: Se lasa la scurs 2 ore.
7\" Într-un vas putin adânc (cum este un vas pentru
gratinare sau o cratita pentru lasagna) destul de larg
Încât tofu sa intre Într-un singur strat. se amesteca
sosul de soia, sucul de lamâie, zaharul brun si uleiul
de susan. Se asaza tofu presat În cratita si se Iasa
sa stea 3 ore sau pâna când marinata a fost
absorbita pe jumatate În tofu (în cratita trebuie sa
mai ramâna ceva din marinata).
Se Încalzeste gratarul În prealabil. Se scoate tofu
din marinata, pastrând ce ramâne. Se asaza tofu pe
gratar si se frige la 15 cm de flacara, 5 minute pe
fiecare parte sau pâna devine maroniu.
Între timp, Într-o tigaita, se prajesc semintele de
susan la foc mic, 3 minute sau pâna devin aurii.
Pentru servit. se taie fiecare bucata de tofu În
4 triunghiuri si se presara cu ceapa verde, semintele
de susan si marinata ramasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tofu la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Briose cu urzici si branza

Briose cu urzici si branza

Mai întâi se pregătesc formele de brioșe, punându-se hârtie de copt care

3 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Budinca de Conopida

Budinca de Conopida

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa la fiert. Punem sare

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati (540 g fiecare) tofu compact
  • 1/4 cana sos de soia cu continut redus de
  • sodiu
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 4 lingurite zahar brun Închis
  • 2 lingurite ulei de susan
  • de culoare
  • închisa
  • 4 lingurite seminte de susan
  • 4 fire ceapa verde
  • taiate fâsii subtiri

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Bomboane gen "Raffaello"