Tofu la gratar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati (540 g fiecare) tofu compact
  • 1/4 cana sos de soia cu continut redus de
  • sodiu
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 4 lingurite zahar brun Închis
  • 2 lingurite ulei de susan, de culoare
  • închisa
  • 4 lingurite seminte de susan
  • 4 fire ceapa verde, taiate fâsii subtiri

Mod de preparare

Se taie in doua pe orizontala fiecare bucata de

tolu Se pun cele 4 bucati\'pe un tocator si se asaza

la un capat o cutie sau un castronel ca sa-I tina putin

Înclinat. Se pune tocatorul astfel Încât capatul

celalalt sa atârne peste chiuveta. Se acopera tofu cu

prosoape de hârtie, se asaza deasupra un alt tocator

si deasupra se pune o cratita grea sau doua cutii de

conserve sa le preseze: Se lasa la scurs 2 ore.

7\" Într-un vas putin adânc (cum este un vas pentru

gratinare sau o cratita pentru lasagna) destul de larg

Încât tofu sa intre Într-un singur strat. se amesteca

sosul de soia, sucul de lamâie, zaharul brun si uleiul

de susan. Se asaza tofu presat În cratita si se Iasa

sa stea 3 ore sau pâna când marinata a fost

absorbita pe jumatate În tofu (în cratita trebuie sa

mai ramâna ceva din marinata).

Se Încalzeste gratarul În prealabil. Se scoate tofu

din marinata, pastrând ce ramâne. Se asaza tofu pe

gratar si se frige la 15 cm de flacara, 5 minute pe

fiecare parte sau pâna devine maroniu.

Între timp, Într-o tigaita, se prajesc semintele de

susan la foc mic, 3 minute sau pâna devin aurii.

Pentru servit. se taie fiecare bucata de tofu În

4 triunghiuri si se presara cu ceapa verde, semintele

de susan si marinata ramasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise