autor:

» » , Fripturi, Retete vegetariene

Tofu la gratar

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
2 bucati (540 g fiecare) tofu compact, 1/4 cana sos de soia cu continut redus de, sodiu, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 4 lingurite zahar brun Închis, 2 lingurite ulei de susan, de culoare, închisa, 4 lingurite seminte de susan, 4 fire ceapa verde, taiate fâsii subtiri

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie in doua pe orizontala fiecare bucata de
tolu Se pun cele 4 bucati\'pe un tocator si se asaza
la un capat o cutie sau un castronel ca sa-I tina putin
Înclinat. Se pune tocatorul astfel Încât capatul
celalalt sa atârne peste chiuveta. Se acopera tofu cu
prosoape de hârtie, se asaza deasupra un alt tocator
si deasupra se pune o cratita grea sau doua cutii de
conserve sa le preseze: Se lasa la scurs 2 ore.
7\" Într-un vas putin adânc (cum este un vas pentru
gratinare sau o cratita pentru lasagna) destul de larg
Încât tofu sa intre Într-un singur strat. se amesteca
sosul de soia, sucul de lamâie, zaharul brun si uleiul
de susan. Se asaza tofu presat În cratita si se Iasa
sa stea 3 ore sau pâna când marinata a fost
absorbita pe jumatate În tofu (în cratita trebuie sa
mai ramâna ceva din marinata).
Se Încalzeste gratarul În prealabil. Se scoate tofu
din marinata, pastrând ce ramâne. Se asaza tofu pe
gratar si se frige la 15 cm de flacara, 5 minute pe
fiecare parte sau pâna devine maroniu.
Între timp, Într-o tigaita, se prajesc semintele de
susan la foc mic, 3 minute sau pâna devin aurii.
Pentru servit. se taie fiecare bucata de tofu În
4 triunghiuri si se presara cu ceapa verde, semintele
de susan si marinata ramasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tofu la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati (540 g fiecare) tofu compact
  • 1/4 cana sos de soia cu continut redus de
  • sodiu
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 4 lingurite zahar brun Închis
  • 2 lingurite ulei de susan
  • de culoare
  • închisa
  • 4 lingurite seminte de susan
  • 4 fire ceapa verde
  • taiate fâsii subtiri

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Retete

din Retete vegetariene

Cartofi gratinati, cu telemea si ou Cartofi gratinati, cu telemea si ou

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor) 2. Se fierb ouale, tari

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Cartofi gratinati, cu telemea si ou