autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Retete vegetariene

Tofu la gratar

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
2 bucati (540 g fiecare) tofu compact, 1/4 cana sos de soia cu continut redus de, sodiu, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 4 lingurite zahar brun Închis, 2 lingurite ulei de susan, de culoare, închisa, 4 lingurite seminte de susan, 4 fire ceapa verde, taiate fâsii subtiri

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie in doua pe orizontala fiecare bucata de
tolu Se pun cele 4 bucati\'pe un tocator si se asaza
la un capat o cutie sau un castronel ca sa-I tina putin
Înclinat. Se pune tocatorul astfel Încât capatul
celalalt sa atârne peste chiuveta. Se acopera tofu cu
prosoape de hârtie, se asaza deasupra un alt tocator
si deasupra se pune o cratita grea sau doua cutii de
conserve sa le preseze: Se lasa la scurs 2 ore.
7\" Într-un vas putin adânc (cum este un vas pentru
gratinare sau o cratita pentru lasagna) destul de larg
Încât tofu sa intre Într-un singur strat. se amesteca
sosul de soia, sucul de lamâie, zaharul brun si uleiul
de susan. Se asaza tofu presat În cratita si se Iasa
sa stea 3 ore sau pâna când marinata a fost
absorbita pe jumatate În tofu (în cratita trebuie sa
mai ramâna ceva din marinata).
Se Încalzeste gratarul În prealabil. Se scoate tofu
din marinata, pastrând ce ramâne. Se asaza tofu pe
gratar si se frige la 15 cm de flacara, 5 minute pe
fiecare parte sau pâna devine maroniu.
Între timp, Într-o tigaita, se prajesc semintele de
susan la foc mic, 3 minute sau pâna devin aurii.
Pentru servit. se taie fiecare bucata de tofu În
4 triunghiuri si se presara cu ceapa verde, semintele
de susan si marinata ramasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tofu la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pate de nuci

Pate de nuci

Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Spanac la Doubletta

Spanac la Doubletta

Spal zarzavatul. Fierb spanaul, il strecor. Supa rezutata o folosesc la bors. Spanacul il mixez.

28 voturi    13 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati (540 g fiecare) tofu compact
  • 1/4 cana sos de soia cu continut redus de
  • sodiu
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 4 lingurite zahar brun Închis
  • 2 lingurite ulei de susan
  • de culoare
  • închisa
  • 4 lingurite seminte de susan
  • 4 fire ceapa verde
  • taiate fâsii subtiri

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute cu bulgur