Ingrediente
2 bucati (540 g fiecare) tofu compact, 1/4 cana sos de soia cu continut redus de, sodiu, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 4 lingurite zahar brun Închis, 2 lingurite ulei de susan, de culoare, închisa, 4 lingurite seminte de susan, 4 fire ceapa verde, taiate fâsii subtiri
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 20 min
0 voturi
Mod de preparare
tolu Se pun cele 4 bucati\'pe un tocator si se asaza
la un capat o cutie sau un castronel ca sa-I tina putin
Înclinat. Se pune tocatorul astfel Încât capatul
celalalt sa atârne peste chiuveta. Se acopera tofu cu
prosoape de hârtie, se asaza deasupra un alt tocator
si deasupra se pune o cratita grea sau doua cutii de
conserve sa le preseze: Se lasa la scurs 2 ore.
7\" Într-un vas putin adânc (cum este un vas pentru
gratinare sau o cratita pentru lasagna) destul de larg
Încât tofu sa intre Într-un singur strat. se amesteca
sosul de soia, sucul de lamâie, zaharul brun si uleiul
de susan. Se asaza tofu presat În cratita si se Iasa
sa stea 3 ore sau pâna când marinata a fost
absorbita pe jumatate În tofu (în cratita trebuie sa
mai ramâna ceva din marinata).
Se Încalzeste gratarul În prealabil. Se scoate tofu
din marinata, pastrând ce ramâne. Se asaza tofu pe
gratar si se frige la 15 cm de flacara, 5 minute pe
fiecare parte sau pâna devine maroniu.
Între timp, Într-o tigaita, se prajesc semintele de
susan la foc mic, 3 minute sau pâna devin aurii.
Pentru servit. se taie fiecare bucata de tofu În
4 triunghiuri si se presara cu ceapa verde, semintele
de susan si marinata ramasa