autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tofu marinat la gratar

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
2 bucati (540 g fiecare) tofu compact, 1/4 cana sos de soia cu continut redus de, sodiu, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 4 lingurite zahar brun Închis, 2 lingurite ulei de susan, de culoare, închisa, 4 lingurite seminte de susan, 4 fire ceapa verde, taiate fâsii subtiri

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie in doua pe orizontala fiecare bucata de
tolu Se pun cele 4 bucati\'pe un tocator si se asaza
la un capat o cutie sau un castronel ca sa-I tina putin
Înclinat. Se pune tocatorul astfel Încât capatul
celalalt sa atârne peste chiuveta. Se acopera tofu cu
prosoape de hârtie, se asaza deasupra un alt tocator
si deasupra se pune o cratita grea sau doua cutii de
conserve sa le preseze: Se lasa la scurs 2 ore.
7\" Într-un vas putin adânc (cum este un vas pentru
gratinare sau o cratita pentru lasagna) destul de larg
Încât tofu sa intre Într-un singur strat. se amesteca
sosul de soia, sucul de lamâie, zaharul brun si uleiul
de susan. Se asaza tofu presat În cratita si se Iasa
sa stea 3 ore sau pâna când marinata a fost
absorbita pe jumatate În tofu (în cratita trebuie sa
mai ramâna ceva din marinata).
Se Încalzeste gratarul În prealabil. Se scoate tofu
din marinata, pastrând ce ramâne. Se asaza tofu pe
gratar si se frige la 15 cm de flacara, 5 minute pe
fiecare parte sau pâna devine maroniu.
Între timp, Într-o tigaita, se prajesc semintele de
susan la foc mic, 3 minute sau pâna devin aurii.
Pentru servit. se taie fiecare bucata de tofu În
4 triunghiuri si se presara cu ceapa verde, semintele
de susan si marinata ramasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Tofu marinat la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cornuri cu branza si marar

Cornuri cu branza si marar

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive cu brinza
Paine impanata

Paine impanata

Se taie paine in felii pana la 1 cm de baza (coaja de jos trebuie sa ramana netaiata).Se taie apoi

21 voturi    7 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati (540 g fiecare) tofu compact
  • 1/4 cana sos de soia cu continut redus de
  • sodiu
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 4 lingurite zahar brun Închis
  • 2 lingurite ulei de susan
  • de culoare
  • închisa
  • 4 lingurite seminte de susan
  • 4 fire ceapa verde
  • taiate fâsii subtiri

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Spirale cu telemea